KKTC'de alkollü turisti darp eden polis, meslekten ihraç edildi - Son Dakika
Güncel

KKTC'de alkollü turisti darp eden polis, meslekten ihraç edildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde polis karakolunda, alkollü bir turisti yerde sürükleyerek tekmeleyen polis memuru Gürşah Üregül, meslekten ihraç edildi.

03.09.2019 18:00  Güncelleme: 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Ercan Havalimanı polis karakolunda, alkollü bir turisti yerde sürükleyerek tekmeleyen polis memuru Gürşah Üregül, meslekten ihraç edildi. Polisin dayak görüntülerin sosyal medyada yayınlanması sonrası kamuoyunda büyük tepki oluşmuştu.

TURİST FECİ ŞEKİLDE DAYAK YEMİŞTİ

KKTC'de tepkilere neden olan olay 31 Temmuz'da gündeme gelmişti. KKTC medyasının gündeme taşıdığı olay Ercan Havalimanı'nda yaşanmıştı. Alkollü olduğu belirtilen B.T ile görevli polis memuru Gürşah Üregül tartışmış; tartışma uzayınca, Üregül, turisti bölgedeki karakola götürmüştü. Polis memuru, sürükleyerek karakolun içerisine soktuğu B.T'yı yerde de tekmelemiş; diğer polislerin araya girmesi sonucu olay yerine sağlık ekipleri çağırılmıştı.

KKTC'de alkollü turisti darp eden polis, meslekten ihraç edildi

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA İNFİAL YARATMIŞTI

Görüntülerin yayınlanması sonrası kamuoyunda büyük tepki oluşmuştu. Polis Genel Müdürlüğü, olayı gerçekleştiren polis memuru hakkında soruşturma başlatmış; Genel müdürlük görüntüleri sızdıranlar hakkında da araştırma başlatmıştı. Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, 'Böyle bir zihniyetin polisimizde yeri olmamalı' açıklaması yapmıştı.

KKTC'de alkollü turisti darp eden polis, meslekten ihraç edildi

"ÇENESİNDE KESİKLER OLUŞTU"

Mahkemeye bilgi veren polis Müfettişi Muavini Durmuş Aydın, 13 Haziran 2019 tarihinde Ercan Güvenlik Amirliği'nde ülkeden çıkış yapmak isteyen B.T., X-Ray cihazından geçerken sarhoşluk ve rahatsızlık yaptığı gerekçesiyle polis memuru Gürşah Üregül tarafından yaralandı. Üregül, B.T.'ye elleriyle vurdu, yere düşmesine neden oldu. Bu sırada B.T.'nin başında ve çenesinde kesikler oluştu dedi. Üregül hakkında 'yaralama', ciddi darp' ve 'darp' suçlarından dava açıldığını anlatan Aydın, polis memurunun, polis örgütünden uzaklaştırıldığını, etki edebileceği tahkikatın tamamlandığını belirtti. Yargıç Gülay Süleymanoğlu da, Gürşah Üregül'ün yurtdışına çıkışının yasaklanması, iki haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması ve 50 bin TL'lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

KKTC\'de alkollü turisti darp eden polis, meslekten ihraç edildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KKTC'de alkollü turisti darp eden polis, meslekten ihraç edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • Yazık: Bu haraketin cezası ihraç değildir ve olmamalıda...Ceza verilmeli mutlaka fakat bunun karşılığı ihraç değil.Hangi olay medyada yer bulursa bulsun yönetici konumundakiler kendilerine vur deyince öldüren mantık anlayışıyla yaklaşıyorlar ,burdada durum aynı.Medyayı memnun edip koltuğumuzu muhafaza edelim diye alttaki memurlar eziliyor ve hakedilmeyen cezalar veriliyor intikamı aldık der gibi.. Bu olay medyada görünmeseydi ,aynı heyet o cezayı vermezdi vede veremezdi...Eyyamcılık,koltuğa yapışma hastalığı,liyakatsiz beceriksiz onun bunun adamı olarak atanma kıbrıstada var demekki.. 37 3 Yanıtla
  • Polise haksızlık edilmiş: Ağzından başka yerleriyle içenin,üstüne üstlük birde pislik yapanın hakkı kötektir.... 36 3 Yanıtla
  • kosovali89: Ağzıyla içmeyen bir sürü insan var hak etmiştir polis durduk yere neden çıldırsın o kadar polisin ihracı gereksiz saçma bir karardır! 32 4 Yanıtla
  • Mehmetçik akbulut: Bir sene önce İranlı turist polise vuruyor elin sarhoşu ceza vermiyor mahkeme bizim polisimiz bazılarının nefsi koresin işine son veriyorsun herkes icmesini bileceksin burası sahipsiz değil bilsinler 29 2 Yanıtla Doğrucu Davut: kardeş sen önce Türkçeyi ve konuşmayı öğrensen daha iyi olmaz mı, inan bana içki içenler senin kadar kamuya, insanlara zarar vermiyor... 3 17 Adını yazın.: Doğrucu Davut sen Türkçeyi çok güzel konuşmuşsun. Cümleye küçük harfle başlamışsın. İşte bizim millet olarak genel sorunumuz bu. 0 1
  • mahir: ben polis kolejinden mezun olduktan sonra sarhoşun serserinin küfürlerini yiyecem karşılık verirsem ihraç olucam o zaman neden polis olayım? yetkim yoksa ayyıldızlı polis elbisesini neden giyeyim?? 22 3 Yanıtla tc.: serhoş olabılır polısın dövmeye hakkı yok. 3 0 Gemisiz Kaptan: O hayvan sende mi hayvan olmak zorundasın? 0 0 Vatanda haklı: Adam sana asayişi koruman için görev veriyor, senin görevin etkisiz hale getirmek dövemek değil dallama 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ordu Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    10:30 Ordu Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu Müftülüğü, binin üzerinde üniversite öğrencisinin katıldığı bir iftar programı düzenledi. İl Müftüsü İsmail Çiçek, programda öğrencilere Osmanlı dönemindeki 'diş kirası' geleneğini anlattı ve müftülüğü ziyaret etmelerini istedi. Programa, Vali, milletvekilleri ve belediye başkanı da katıldı.

  • Efeler İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılay Aydın Şubesi Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi
    10:29 Efeler İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılay Aydın Şubesi Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi

    Efeler İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılay Aydın Şubesi iş birliğiyle düzenlenen kan bağışı kampanyası, kan bağışı oranlarının azalmasına dikkat çekmek ve toplumu kan bağışına yönlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Efeler Müftülüğü bünyesinde görev yapan din görevlileri kampanyaya destek vererek kan bağışında bulundu. Kampanya, Kızılay ile ortak bir şekilde devam ediyor ve tüm vatandaşlar bağış yapmaya davet ediliyor. Müftü Yorulmaz, Kızılay ekibine, din görevlilerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

  • Adıyaman'da Öğrencilere Orman Yangını Eğitimi Verildi
    10:29 Adıyaman'da Öğrencilere Orman Yangını Eğitimi Verildi

    Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, Gölbaşı Orman İşletme Şefliği tarafından 180 öğrenciye ormanların ekonomik-ekolojik fonksiyonları ve orman yangınları müdahalesi uygulamalı olarak anlatıldı. Öğrencilere ayrıca ağaç sevgisi ve ormanların önemi konusunda bilgilendirme yapıldı.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Elanur'un Akülü Araba İsteğine Cevap Verdi
    10:29 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Elanur'un Akülü Araba İsteğine Cevap Verdi

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, hidrosefali hastası Elanur'un sosyal medya üzerinden yaptığı akülü araba isteğine cevap vererek, onu evinde ziyaret etti ve isteğini yerine getirdi.

  • Sibel Çam, Para Halter Dünya Kupası'nda bronz madalya kazandı
    10:29 Sibel Çam, Para Halter Dünya Kupası'nda bronz madalya kazandı

    Mısır'da düzenlenen Para Halter Dünya Kupası'nda bronz madalya kazanan milli sporcu Sibel Çam, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde ettiğini söyledi. Engelli olmanın hayattan kopmamak gerektiğini vurgulayan Çam, engelli bireylere tavsiyelerde bulundu.

  • Şanlıurfa'da motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti
    10:27 Şanlıurfa'da motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde, ağaca çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti. Kazada ağır yaralanan sürücü, hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi, 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu
    10:27 Aydın Büyükşehir Belediyesi, 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ve CHP Efeler Belediye başkan adayı Anıl Yetişkin ile birlikte Umurlu Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi, 9 ilçede 11 noktada toplam 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayında Vatandaşları İftar Sofrasında Buluşturdu
    10:27 Denizli Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayında Vatandaşları İftar Sofrasında Buluşturdu

    Denizli Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde vatandaşları aynı sofrada buluşturduğu iftar sofrası Akvadi'de kurdu. Başkan Zolan, tüm hemşehrilerinin ramazanını tebrik ederek, Denizli'ye hizmet ettiklerini belirtti.

  • Doktor Trafik Kazasında Yaralılara Müdahale Etti
    10:26 Doktor Trafik Kazasında Yaralılara Müdahale Etti

    Kahramanmaraş'ta meydana gelen trafik kazasında doktorun otomobiline çarpan motosiklettekilere, doktor olay yerinde müdahale etti. İYİ Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı ve doktor Selahaddin Can'ın otomobiline çarpan motosikletin sürücüsü ve yolcusu yaralandı. Dr. Can, yaralılara ilk müdahaleyi yaparak sağlık görevlilerine bilgi verdi.


Advertisement