KKTC'de Dalış Turizmi İçin Gemi Batırıldı - Son Dakika
Güncel

KKTC'de Dalış Turizmi İçin Gemi Batırıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Sahil Güvenlik Komutanlığında eski bir sahil güvenlik botu olan gemi, Girne açıklarında batırılarak dalış turizmine kazandırıldı.

19.10.2017 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Sahil Güvenlik Komutanlığında eski bir sahil güvenlik botu olan gemi, Girne açıklarında batırılarak dalış turizmine kazandırıldı.

Türkiye'den hibe olarak alınan yaklaşık 38 metre uzunluğunda hurdaya çıkmış gemi, Alsancak Belediyesinin katkılarıyla 40 metre derinliğe batırıldı.

Geminin batırılışına, Sahil Güvenlik botları, Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma romorkörü "Mücahit" ve bölgeye tekneleriyle gelen vatandaşlar da eşlik etti.

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, geminin batırılışının ardından yaptığı açıklamada, projeyi bölgede dalış ve deniz turizmini geliştirmek amacıyla hayata geçirdiklerini belirterek, bunun KKTC'de bir ilk olduğunu söyledi.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde, yıllar önce batan "Zodiac" adlı bir geminin, her yıl dalış meraklılarının akınına uğradığını ve ülke turizmine yılda 7 milyon avroluk katkı sağladığını vurgulayan Ataser, bölgede oluşturulan batığın da turizme benzer bir katkı yapmasını beklediklerini bildirdi.

Gazimağusa'da karaya oturan 80 metrelik gemiyi de aynı şekilde değerlendirmek istediklerini kaydeden Ataser, projenin hayat bulmasına katkısı olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC'de Dalış Turizmi İçin Gemi Batırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement