KKTC'de Elektrik Kesintisi Halkı Bıktırdı - Son Dakika
Dünya

KKTC'de Elektrik Kesintisi Halkı Bıktırdı

KKTC’de aşırı yüklenme nedeniyle yaşanan elektrik kesintilerinin halkı bıktırdığı ve gündelik hayatta birtakım zorluklara neden olduğu ifade edildi.

04.08.2015 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC'de aşırı yüklenme nedeniyle yaşanan elektrik kesintilerinin halkı bıktırdığı ve gündelik hayatta birtakım zorluklara neden olduğu ifade edildi.

KKTC'de bir süredir sık sık yaşanan elektrik kesintileri halkı canından bezdirdi. Yağan yağmur, aşırı sıcak, rüzgar gibi nedenlerle Kıbrıs Türk halkı yıllardır elektrik kesintilerine farklı nedenlerle maruz kaldığı bildirildi. Elektrik kesintilerinin özellikle, yağmur, şimşek, fırtına ve kötü hava koşulları nedeniyle yaşanmasının yanı sıra bu sıcak yaz günlerinde de görülmesinin halkı isyan noktasına getirdiği kaydedildi. Zaman zaman gece geç saatlerde veya sabaha karşı ülkenin ya da belli bölgelerin elektriksiz bırakılmasının vatandaşların tepkisine de yol açtığı bildirildi. İletim hatlarında tamir amaçlı yapılacak kesintiler için vatandaşlara bilgi verilirken, arızalar sonucu gerçekleşen kesintilerin ne zaman son bulacağına dair vatandaşa yeterli hakkında bilgi verilmediği kaydedildi. Sabah ve akşam saatlerinde elektriğin aşırı yük nedeniyle kesildiğini belirtilen yetkililer tarafından yapılan açıklamaların yeterli olmadığı öğrenildi.

Öte yandan ülke genelinde görülen elektrik kesintileri, jeneratörü olmayan işletmeleri de zor durumda bırakırken, ekonomik kayıplara da neden olduğu ifade edildi. Elektrik kesintileri nedeniyle, halk kavurucu yaz sıcağında, sıcak ve sineklere mahküm edilirken; özellikle ilaçlarını buzdolabında muhafaza etmek zorunda olan şeker hastalarıyla elektrikli yatağa mahküm olan yatalak hastaların da bu durumdan etkilendiği vurgulandı. Kesintinin nedeninin sorulduğu Elektrik Arıza yetkililerinin ise, "Merkezden kesildi. Sistemden kaynaklanan bir şeydir" yanıtını verdiği bildirildi. Elektrik kesintilerinin bildirilerek nedeninin sorulduğu '188 Elektrik Arıza' yetkililerinin ise, halka gerekli açıklamayı yapamadığı belirtildi.

KESİNTİLER BIKTIRDI

Vatandaşlarda ise, yağmur, şimşek, fırtınada kesilmesi bir yana; yaz günü elektriklerin kesilmesine bir anlam veremeyerek, "Arıza olmadığı halde merkezden keyfi kesinti yapıldığı" görüşünün hakim olduğu belirtildi. Zaman zaman Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) tarafından şebekelerde yapılacak bakım çalışmaları nedeniyle belli bölgelere elektrik verilemeyeceğinin sıklıkla bildirildiği kaydedildi. Bildirim yapılmadan yapılan ve kamuoyuna herhangi bir açıklamada bulunulmayan elektrik kesintilerinin ise yasal olmadığı üzerinde durulduğu ifade edildi. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC'de Elektrik Kesintisi Halkı Bıktırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement