KKTC'de Hükümet İstifa Etti - Son Dakika
Güncel

KKTC'de Hükümet İstifa Etti

KKTC\'de Hükümet İstifa Etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde CTP-UBP Koalisyon Hükümeti istifa etti.

05.04.2016 14:43  Güncelleme: 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC'de hükümet istifa etti

Ali Ruhluel, Lefkoşa (DHA) - KKTC'de CTP-UBP Koalisyon Hükümeti istifa etti. Koalisyon hükümetinin istifası, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu tarafından KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya sunuldu.

AKINCI YENİ HÜKÜMET KURULUNCAYA KADAR GÖREVİ YÜRÜTMENİZİ RİCA EDİYORUM

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Kalyoncu'nun istifasını sunmasının ardından yaptığı konuşmada, hükümetin görevinin istifa mektubunun sunulmasıyla sona erdiğini kaydetti ve Ancak yeni hükümet kuruluncaya kadar usulen ve hukuken bu görevi yürütmenizi rica ediyorum dedi.

Zaman kaybetmeden parti liderleriyle temaslarını başlatacağın belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, partilerle yapacakları değerlendirmeden sonra yakın bir zamanda Meclis'te çoğunluk elde edebilecek bir hükümet oluşumu konusunda yeterli ipuçlarının ortaya çıkacağını ve bu çerçevede yeni bir görevlendirme yapma fırsatı bulmuş olacaklarını dile getirdi. Krizin, halkın ve kendilerinin arzu edecekleri en son şey olduğunu kaydeden Akıncı, Ama toplumsal yaşamda bunlar kaçınılmaz olabiliyor, önemli olan bundan en erken zamanda kurtulmak ve halkın beklentilerine yanıt verecek, çözüm üretecek bir hükümetin oluşumuna yönelik koşulların yaratılması dedi.

KALYONCU

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu da Cumhurbaşkanı Akıncı'yla görüşmesi sonrasında basına yaptığı kısa açıklamada, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın yeni bir hükümet kuruluncaya kadar hükümetin görevine devam etmesini istediğini söyledi.

KALYONCU HÜKÜMETİNİN ÖMRÜ 8 AY OLDU

UBP Parti Meclisi'nin cumartesi günü hükümetin halka hizmet imkan ve kabiliyetini yitirdiği gerekçesiyle aldığı koalisyon hükümetinden çekilme kararının ardından UBP'li 5 bakan dün Başbakan Ömer Kalyoncu'ya istifalarını sunmuş; CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ise Parti Meclisi'nin dün akşamki toplantısında alınan karar uyarınca CTP'nin yeniden görev almaya hazır olduğunu açıklamıştı.

Temmuz 2013 erken genel seçiminin ardından CTP Lefkoşa Milletvekili Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında kurulan CTP-DP Koalisyon Hükümeti 31 Ağustos 2013-15 Temmuz2015 arasında görev yapmış; ardından 15 Temmuz 2105'te CTP Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu'nun başbakanlığındaki CTP-UBP hükümeti göreve gelmişti. 19 Ekim 2015'te CTP kanadından bazı bakanların değişmesiyle göreve devam eden Ömer Kalyoncu'nun başkanlığındaki koalisyon hükümetinde 5'i UBP'li, 5'i de CTP'li toplam 10 bakan görev yapıyordu. Cumhuriyet Meclisi'nde halen CTP 20, UBP 18, DP 5, TDP 3 milletvekiliyle temsil edilirken 3'ü DP'den 1'i de CTP'den istifa eden 4 de bağımsız milletvekili bulunuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KKTC'de Hükümet İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement