KKTC'de Liderler Oylarını Kullanıyor - Son Dakika
Güncel

KKTC'de Liderler Oylarını Kullanıyor

- KKTC'de liderler oylarını kullanıyorLEFKOŞA - KKTC'de 50 milletvekilinin belirleneceği erken genel seçim kapsamında siyasi liderler sandık başına giderek oyunu kullandı.

07.01.2018 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- KKTC'de liderler oylarını kullanıyor

LEFKOŞA - KKTC'de 50 milletvekilinin belirleneceği erken genel seçim kapsamında siyasi liderler sandık başına giderek oyunu kullandı.

KKTC halkı, Cumhuriyet Meclisi'ndeki 50 milletvekilinin belirleneceği erken genel seçim için 8 siyasi parti, 9 bağımsız aday ile oy vermeye devam ediyor. Seçimlere Ulusal Birlik Partisi (UBP), Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Demokrat Parti Halkın Partisi (HP), Toplumcu Kurtuluş Partisi-Yeni Güçler (TKP-YG), Milliyetçi Demokrasi Partisi ve Yeniden Doğuş Partisi katılıyor.

Lefkoşa 9 Eylül ilkokulunda oyunu kullanan Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit oldu. Yiğit, "Bugün halk konuşuyor artık halk kararını verecek. Biz inanıyoruz ki her zaman olduğu gibi en doğru en gerçekçi ve ülkemiz için en hayırlı kararını bugün verecek ve yarından sonra yepyeni bir dönem başlayacak ülkemizde" dedi.

Girne'de oyunu kullanan Halk Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay da "Bugün köklü bir değişim için tarihi bir gün olacak. Bunu yürekten söylüyorum halka güveniyorum" ifadelerini kullandı. Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş ise oyunu Gönyeli belediyesinde oyunu kullandı. Sandık başına gitmesinin ardından açıklama yapan Dentaş, vatandaşlara sandığa gelme çağrısında bulunarak seçimin hayırlı olmasını diledi.

Yeni Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıkli ise oyunu kullanmasının ardından yaptığı açıklamada Arıklı, "Bu seçimlerin milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sandıktan çıkan sonuç ne olursa olsun, elbette halkın iradesi gerçekleşmiş olacak" açıklamasını yaptı. CTP Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhurman ise, "Aslında bugün artık bu sandıktan ne çıkacağından ziyade, olgun bir seçim günü yaşamamız önemli. Umarım halkımız gelir ve oyunu kullanır" dedi.

İlk kez çarşaf liste uygulanacak

Yüzde 5 seçim barajı uygulanan ülkede, 190 bin 551 seçmen 719 sandıkta oy kullanıyor. KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edilen Seçim ve Halkoylaması Değişiklik Yasası ile KKTC'deki seçimlerde ilk kez çarşaf liste uygulanacak. Seçmenler sadece bulundukları ilçede değil ülke genelindeki 50 milletvekiline oy verebilecek.

KKTC'de 1976'dan bugüne kadar ara seçimler dahil 14'üncü kez yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde 8 siyasi partiden 379 ve 9 da bağımsız olmak üzere toplam 388 aday katılıyor. KKTC'de seçim sonucunda Lefkoşa'dan 16, Gazimağusa'dan 13, Girne'den 10, İskele'den 5, Güzelyurt'tan 4 ve Lefke'den 2 milletvekili mecliste temsil şansı bulacak.

KKTC'de seçmenler 18.00 kadar oylarını kullanabilecek.

KKTC\'de Liderler Oylarını Kullanıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel KKTC'de Liderler Oylarını Kullanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement