KKTC'de Yeni Kurulan Koalisyon Hükümeti - Son Dakika
Güncel

KKTC'de Yeni Kurulan Koalisyon Hükümeti

KKTC'de Başbakan Ömer Kalyoncu başkanlığında oluşturulan yeni koalisyon hükümeti, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'na sunuldu.

16.07.2015 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC'de Başbakan Ömer Kalyoncu başkanlığında oluşturulan yeni koalisyon hükümeti, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'na sunuldu.

KKTC'de dün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından onaylanan Başbakan Ömer Kalyoncu başkanlığında oluşturulan Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Ulusal Birlik Partisi (UBP) Koalisyon Hükümeti, Cumhurbaşkanı'nca atanan Bakanlar Kurulu'nun sunulması gündemiyle olağanüstü toplandı.

Toplantının başında milletvekillerinin yeni bakanları kutladığı görülürken, milletvekili olmayan bakanlar da salondaki yerlerini aldı.

Genel Kurul'da, Meclis Başkanı Sibel Siber'in Anayasa'nın ilgili maddelerini hatırlatmasının ardından, Cumhurbaşkanlığı'nın, Özkan Yorgancıoğlu'nun ve hükümetinin istifası ile yeni bakanlar kurulunu oluşturma görevini CTP-BG Milletvekili Ömer Kalyoncu'ya verdiğine dair tezkereler, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın onayladığı Bakanlıkların Kuruluşu Kararnamesi ve Bakanlar Kurulu listesi okundu.

Meclis Başkanlık Divanı'nın bu konuda aldığı karar da Meclis Genel Kurulu'nun bilgisine sunuldu. Buna göre Meclis Genel Kurulu, yeni hükümetin programının okunması için 22 Temmuz Çarşamba günü toplanacak.

Programla ilgili görüşmeler, okunmasından iki tam gün sonra başlayacak ve güven oylaması da görüşmelerin tamamlanmasından bir tam gün sonra yapılacak.

Denktaş: "Talat aktif siyasete döndü, protokoldeki yeri ele alınmalı"

Daha sonra kürsüye gelen eski Başbakan Yardımcısı DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ise hükümetin hayırlı olmasını dileyerek "etik" bir konuda söz almak istediğini söyledi.

Denktaş, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın aktif siyasete döndüğünü belirterek, protokoldeki yerinin 2. Cumhurbaşkanı mı, siyasi parti başkanı mı olacağının ele alınması gerektiğini kaydetti.

KKTC Cumhuriyet Meclisi, son toplantısını 29 Haziran'da yapmış ve tatile girmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC'de Yeni Kurulan Koalisyon Hükümeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement