KKTC'deki Hala Sultan Ilahiyat Kolejine Kapatma Davası Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

KKTC'deki Hala Sultan Ilahiyat Kolejine Kapatma Davası Protesto Edildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) faaliyet gösteren Hala Sultan İlahiyat Kolejine açılan kapatma davası başkent Lefkoşa'da protesto edildi.

20.11.2016 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) faaliyet gösteren Hala Sultan İlahiyat Kolejine açılan kapatma davası başkent Lefkoşa'da protesto edildi.

KKTC'de beş yıldır faaliyet gösteren, ismini Hazreti Muhammed'in halasından alan Hala Sultan İlahiyat Kolejine Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) tarafından açılan kapatma davası vatandaşların tepkisine neden oldu.

Lefkoşa Şehitler Anıtı önünde, Hala Sultan İlahiyat Koleji Okul Aile Birliği ile "Okuluma Dokunma Platformu" tarafından düzenlenen gösteriye, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay, bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Ellerinde, "Eğitim ayrıcalık değil, haktır", "Laiklik, dinsizlik değildir", "Cahillerden olma, okulumu kapatma", pankartları taşıyan vatandaşlar, kapatma davası açan sendika yetkilileri aleyhinde sloganlar attı.

Okul Müdürü Ali Yaman, burada yaptığı konuşmada, okulun beş yıl önce çağdaş eğitim, güzel ahlak ve iyi gelecek misyonuyla kurulduğunu belirterek okulda iyi ve güzel ahlaklı insan yetiştirmek için uğraş verdiklerini söyledi.

Yaman, KTOEÖS'yi okullarını kapatmak yerine okullardaki öğretmen eksikliğinin giderilmesi için çaba sarf etmeye çağırdı.

Hala Sultan İlahiyat Koleji mezunları adına konuşan Ümit Kaynarca, Hala Sultan İlahiyat Kolejinin ilim, bilim, fen yuvası olduğunu, okulun Kıbrıs'ın ihtiyacı doğrultusunda ortaya çıktığını kaydetti.

Okullarında laik eğitim verildiğini ifade eden Kaynarca, okullarında din ve vicdan hürriyetinin ön planda olduğunu, sendikanın okullarını kapatmak yerine, ülkedeki eğitim sisteminin iyileştirilmesi için mücadele vermesi çağrısında bulundu.

Öğrenci Konseyi Başkanı Furkan Seçkin de herkesin dilini, dinini seçme özgürlüğü olduğu gibi kendilerinin de istedikleri eğitimi alma özgürlükleri olduğunu belirterek diğer okullarda okutulan derslerin kendi okullarında da okutulduğunu, hedeflerinin geçmişiyle barışık, milli, manevi değerlere sahip insanlar olmak olduğunu vurguladı.

KKTC Hala Sultan İlahiyat Kolejinin kapatılmasıyla ilgili davada Yüksek İdare Mahkemesi, 17 Haziran 2016 tarihinde okulun Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Yasası çerçevesinde açılmasının ve bu müfredatla eğitim vermesinin yasa dışı olduğuna işaret etmiş, duruşma 23 Kasım'a ertelenmişti.

KKTC\'deki Hala Sultan Ilahiyat Kolejine Kapatma Davası Protesto Edildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC'deki Hala Sultan Ilahiyat Kolejine Kapatma Davası Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.


Advertisement