KKTC'deki yangında 800 yıllık zeytin ağaçları yandı - Son Dakika
Güncel

KKTC'deki yangında 800 yıllık zeytin ağaçları yandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) dün meydana gelen büyük çaplı yangında 800 yıllık zeytin ağaçları yandı.

18.05.2020 15:16  Güncelleme: 04:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) dün meydana gelen büyük çaplı yangında 800 yıllık zeytin ağaçları yandı.

KKTC'de dün öğle saatlerinde Tepebaşı bölgesi ile Kormacit köyü ve Kalkanlı yerleşim bölgesi yakınında çıkan yangınlar itfaiye, sivil savunma, polis, asker ve gönüllü ekiplerce gece boyunca süren çalışmalar sonucu kontrol altına alındı. KKTC Tarım ve Orman Bakanı Dursun Oğuz, yangın bölgelerinde helikopter ile incelemelerde bulundu. Oğuz, "Bir yerde elektrik tellerinden bir yerde de sigara izmaritinden yangınların çıktığını tahmin ediyoruz" dedi. Sabotaj iddialarının da araştırıldığını ifade eden Oğuz, "Geniş bir değerlendirme çalışması yapılıyor. Sonuçlar açıklanacak" diye konuştu.

Türkiye'den gelen yangın söndürme helikopterinin bir felaketi önlediğini söyleyen Oğuz, yangın nedeniyle doğadaki canlıların telef olduğunu, küçükbaş veya büyükbaş hayvanlara ise zarar gelmediğini ifade etti. Oğuz, yangında 500 ile 800 yaşlarındaki tarihi anıt zeytin ağaçlarının da yandığını söyledi.

(İHA)

KKTC\'deki yangında 800 yıllık zeytin ağaçları yandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel KKTC'deki yangında 800 yıllık zeytin ağaçları yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı
    17:50 Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı

    Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7 araç karıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada, bir otomobilin ani fren yapması sonucu arkasındaki araçlar birbirine çarptı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement