KKTC Din İşleri Başkanı Atalay'dan Ramazan Mesajı - Son Dakika
Dünya

KKTC Din İşleri Başkanı Atalay'dan Ramazan Mesajı

KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay, bayram havasında bir Ramazan geçirmeye gayret edilmesi gerektiğini söyledi.

04.06.2016 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay, bayram havasında bir Ramazan geçirmeye gayret edilmesi gerektiğini söyledi.

KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay yayınladığı Ramazan ayı mesajında, "Ramazan ayının milletimiz, ülkemiz, bütün İslam Alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını, insanlığa huzur ve barış getirmesini, ibadetlerinizin makbul olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim" dedi.

İslam'ın kutsal aylarından Ramazan, Tüm İslam aleminde olduğu gibi KKTC'de de 6 Haziran Pazartesi günü başlıyor. KKTC Din İşleri Başkanlığı, Ramazan ayı öncesinde konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, halkın rahat bir Ramazan geçirebilmesi için gereken tedbirleri aldığını açıklayarak, Ramazan ayı öncesinde ilçelerde görevlilerle yaptıkları toplantılarla hassasiyet gösterilmesi gereken hususların yeniden ele alındığını ve bir kez daha hatırlatıldığını belirtti. Başkanlığın hazırladığı Ramazan İmsakiyeleri Kamu, Kurum ve Kuruluşlara dağıtıldı, ilçe temsilcilikleri camilerde dağıtılmak üzere teslim edildi.

Din İşleri Başkanı Talip Atalay ise yayımladığı Ramazan ayı mesajında, "Ramazan ayının milletimiz, ülkemiz, bütün İslam Alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını, insanlığa huzur ve barış getirmesini, ibadetlerinizin makbul olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim" dedi. " Kuran-ı Kerim'de açık şekilde inananlara 'Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kuran'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden Ramazan Ayına ulaşanlar, onda oruç tutsun.' emr-i ilahisi yer almaktadır" diyen Atalay, asırlardır aynı hassasiyetle bu emr-i ilahiye uyan bir kültürün, anlayışın temsilcileri olarak, bugün de bu ilahi çağrıyı samimi bir kalple takip ettiklerini söyledi. Atalay, hiç şüphesiz orucun, İslam'ın temellerini oluşturduğunu vurgulayarak, bu gerçeği Hz. Muhammed'in (S.A.V); "İslam beş temel üzerine bina kılınmıştır: Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed'in Allah'ın Resulü olduğuna şahitlik etmek. Namazı dosdoğru kılmak, Zekatı hakkıyla vermek, Kabe'yi haccetmek ve Ramazan Orucunu tutmak" şeklinde haber verdiğini hatırlattı.

"BAYRAM HAVASINDA BİR RAMAZAN GEÇİRMEYE ÇABA SARF ETMELİYİZ"

Atalay, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi; "Kuran'ın evrensel mesajını özenle, saygı ve hürmette kusur etmeden çözümlemeye çalışan, anlamaya ve anlamlandırmaya gayret gösteren bir Milletin mensupları olarak bizler de Ramazan boyunca; inanç ve ahlak değerlerimizi yaşatmayı, Allah'ın rızasını kazanmayı hedeflemeli ve belirlediğimiz bu hedefe ulaşmaya -her zaman olduğu gibi- gayret etmeliyiz. Kuşaktan kuşağa aktararak içselleştirdiğimiz değerleri fiiliyata geçirerek, bireysel ve sosyal bünyemizi, gelebilecek dış etkilere karşı sevgi, şefkat ve merhamet zırhıyla korunaklı hale getirerek, asırlardır güven içerisinde yaptığımız tarihi yolculuğumuzu, yine emniyet içerisinde sürdürebiliriz. Her müminin amaçladığı ve dinimizde hoş görülmeyen; yalan söylemek, başkalarının hakkını yemek, dedikodu, merhametsizlik ve şefkatsizlik gibi zaaflardan ve gösterişten uzak attığımız adımlar, verdiğimiz sadakalar, ettiğimiz yardımlar bu ayda karşılığını fazlasıyla bulacaktır. Bu nedenle çevremizdeki ihtiyaç sahiplerini, yetim ve öksüzleri, yaşlıları, kimsesizleri bulup onların sıkıntılarını gidererek, onları iftar sofralarımıza davet ederek, paylaşmayı ve yardımlaşmayı topluma yayarak, hep birlikte bayram havasında bir Ramazan geçirmeye çaba sarf etmeliyiz. Günümüz dünyası açgözlülük ve merhametsizliğin neden olduğu, insanlığı tehdit eder boyutta sorunlarla karşı karşıyadır. Her gün şahit olduğumuz ve içimizi acıtan olaylar bugün; birbirimizi anlamaya, birbirimizi sevmeye, paylaşmaya, karşılıklı kardeşlik bağlarımızı güçlendirmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu göstermiştir. İslam'ın kucaklayıcı ilkeleriyle yeni bir dünya inşa etmiş, sadece insanlarla değil diğer canlılarla da sevgi, şefkat ve merhamet bağını hep güçlü tutmuş muazzam bir mirasın varisleriyiz. Bu mirastan aldığımız güçle, birlik beraberlik, kardeşlik, paylaşma kültürünü önce kendimiz yaşayarak bütün dünyaya örneklik edebilir, yaşanan kan ve gözyaşlarının gereksiz ve anlamsız olduğunu lisan-ı hal ile dünyaya anlatabiliriz." - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC Din İşleri Başkanı Atalay'dan Ramazan Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı
    20:08 Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı

    Afganistan Ulusal Afet Kurumu Sözcüsü Molla Canan Saik, ülkede son birkaç gün içinde meydana gelen şiddetli yağışlar ve sel nedeniyle 70 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı
    20:00 Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Yozgat'ta da hissedildi. Kadışehri ilçesinde ve köylerinde bazı yapılar zarar gördü, ancak can kaybı ve yaralı olmadığı belirtildi. Yelten köyünde ise 2 katlı atıl bir ev yıkıldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    19:42 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AFAD ve ilgili kurumların saha tarama çalışmalarına başladığını duyurdu.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası ev ve ahırlar etkilendi
    19:28 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası ev ve ahırlar etkilendi

    AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından, Yozgat'ta iki katlı bir ev ile Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar aldığını bildirdi. Ekiplerin saha tarama çalışmaları devam ediyor.

  • Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi
    18:58 Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, komşu il Amasya'da da hissedildi. İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, depremde herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı Amasya'da inceleniyor.

  • Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı
    18:48 Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, iki ülke arasındaki ilişkilerin müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngören Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı imzaladı. Görüşmede, siyasi, ticari-ekonomik, sağlık, eğitim, kültürel ve insani alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesi konuları ele alındı. Ayrıca, endüstriyel işbirliği, sınır aşan su kaynaklarının ortak kullanımı, ulaştırma ve transit taşımacılık alanlarında işbirliği ve ikili ticaret hacminin artırılması gibi konularda mutabık kalındı. İki cumhurbaşkanı arasında 30'a yakın anlaşma yapıldı.


Advertisement