KKTC Din İşleri Başkanlığı ve KISBÜ arasında "İkili Akademik İşbirliği Protokolü" - Son Dakika
Güncel

KKTC Din İşleri Başkanlığı ve KISBÜ arasında "İkili Akademik İşbirliği Protokolü"

KKTC Din İşleri Başkanlığı ve KISBÜ arasında "İkili Akademik İşbirliği Protokolü"

KKTC Din İşleri Başkanlığı ile Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi arasında bir işbirliği protokolü imzalandı.

25.10.2016 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim, bilim, kültür ve sanat dalları ile tüm eğitim öğretim alanlarında ortak projeler yürütmek, ortak bilimsel araştırmalar ve yayınlar yapmak ve bilimsel toplantılar düzenlemek amacıyla düzenlenen işbirliği protokolü, KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay ile Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi (KISBÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Güleç arasında imzalandı. Protokol ile ayrıca ortak bilimsel ve teknik geziler düzenlenerek her iki kurumu uygun şekilde tanıtıcı faaliyetler yapılması da imza altına alındı.

Rektörü Güleç'e gösterdiği yakın ilgi ve işbirliği için teşekkür eden Başkan Atalay yaptığı açıklamada özetle, İnsanların bilgiye ulaşmasında ve bilginin yayılmasında kullandığı araçların çeşitlendiğini, hızlandığını, bu durumun her birey gibi din adamlarını da bilgisini yenilemeye ve güncellemeye mecbur ettiğini söyledi. Atalay, hedef kitleye bilimsel süzgeçten geçirilmiş bilgiyi yine bilimsel metotlarla aktarmanın önemine işaret ettiği konuşmasında, bu protokolle amaçlananın da bu olduğunu belirtti.

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güleç ise protokolü imzalamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay'a gösterdiği kolaylıktan dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Güleç konuşmasında "İnşallah bundan sonra iki kurum arasında işbirliği artarak devam edecek. Ortak toplantılar, programlar ve konferanslar yapacağız. Ayrıca hem din görevlileri bünyesinde din hizmetleri veren hocalarımızın hem de bizim İlahiyat Fakültemizde öğrenim gören öğrencilerimizin daha iyi yetişmesi, din görevlilerimizin de ihtiyacı olan bilgilerin tamamlanması açısından kurslar, seminerler ve programlar düzenleyeceğiz. Söz konusu işbirliğinin her iki kuruma da hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Din İşleri Başkanlığı'nda imzalanan ikili işbirliği protokolü 5 yıl süreyle geçerli olacak. Taraflardan itiraz gelmemesi durumunda protokol bir defaya mahsus olmak üzere 5 yıl daha uzayacak.

Son Dakika Güncel KKTC Din İşleri Başkanlığı ve KISBÜ arasında 'İkili Akademik İşbirliği Protokolü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement