KKTC Ercan Havalimanı'nda uçuşlar durdu-1 - Son Dakika
Dünya

KKTC Ercan Havalimanı'nda uçuşlar durdu-1

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) üç sendikanın Ercan Havaalanı'nda başlattığı grev nedeniyle uçuşlar ertelendi.

05.04.2021 18:24  Güncelleme: 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) üç sendikanın Ercan Havaalanı'nda başlattığı grev nedeniyle uçuşlar ertelendi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'daörgütlü 3 sendika olan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN) ve Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ), Sivil Havacılık Dairesi'nin Ercan'daki tüm birimlerinde 1 günlük grev başlattı. Eylem nedeniyle Ercan Havalimanı'ndaki tüm uçuşlar durduruldu. Sivil Havacılık Dairesi'nden verilen bilgiye göre, grev saatlerinde planlanan uçuşlar yapılmadı ancak grevin bitiş saatinin ardından yapılan düzenlemelerle aksayan uçuşların gerçekleştirildi.

Sendikalar Ercan Havalimanı'nda yaptıkları açıklamada, 'ülkeyi yönetenlerin hayat pahalılığı ödeneği konusundaki tutumu ve yapılan yanlışların düzeltilmesi adına sendikalarla bir diyalog içerisinde olmamaları' nedeniyle başlattıkları grevin bugün saat 15.00??a kadar sürdüğünü belirtti. 'Hükümetin sorumluluklarını hatırlayana kadar eylemlerin şiddetlenerek devam edeceğini' söyleyen sendika yetkilileri, 'şok eylemler' olarak adlandırdıkları eylemlere, perşembe günü yapılacak genel greve kadar devam edeceklerini duyurdu.

'HER ŞEYE HAZIRLIKLI OLSUNLAR'

KAMU-SEN Başkanı Metin Atan, hükümetin hayat pahalılığına ilişkin aldığı kararın 100 bine yakın kişiyi etkilediğini söyleyerek, 'Bundan sonra tedirgin olan onlar olacaktır, biz değil. Bizim şok eylemlerimiz devam edecek, her şeye hazırlıklı olsunlar' dedi.

' HAYATLARIMIZI İDAME EDEBİLMEK İÇİN BURADAYIZ'

KAMU-İŞ Başkanı Ahmet Serdaroğlu da, hayat pahalılığı ödeneğinin, bir maaş artışı olmadığını, hükümet edenlerin hayatın pahalılaşmasına karşı herhangi bir önlem almamasından dolayı, tüketicilerin hayatlarını idame etmeleri için yapılan bir uygulama olduğuna işaret ederek, maaş artışı için değil hayatlarını idame edebilmek için orada olduklarını söyledi.

'BARDAK TAŞTI, SABRIMIZ TÜKENDİ'

Hükümetin hayat pahalılığı ödeneğini geri ödememek üzere 4 aylığına durdurması kararını 'insafsızlık, sorumsuzluk' olarak değerlendiren KTAMS Başkanı Güven Bengihan da 'bardak taştı' dedi. Bengihan, acil uçuşların ve asgari uçuşların devam ettiğini, amaçlarının hükümeti göreve çağırmak, sorumluluklarını hatırlatmak olduğunu kaydederek, 'sadece patronların sorunlarına çözüm üretme değil, patronlara kaynak yaratma değil, birazcık da bu ülkedeki açlık sınırının altına düşen hem özel sektör çalışanlarını hem de kamu çalışanlarını ve 42 bin sigorta emeklisini düşünmeleri gerektiğini hatırlatmak isterim' ifadelerini kullandı.

Hükümeti 'halktan yana ve hayatı ucuzlatmadan yana kararlar almaya' çağıran Bengihan, 'Biz sıramızı savdık. Sıra vergi borcunu ödemeyen, devletin kaynaklarını sömüren ultra zenginlerdedir' dedi.

Haber-Kamera: Mahmut DOĞAN/LEFKOŞA, (DHA)

KKTC Ercan Havalimanı\'nda uçuşlar durdu-1
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya KKTC Ercan Havalimanı'nda uçuşlar durdu-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.


Advertisement