KKTC Kovid-19'a karşı 250 bin kişiyi aşılamayı hedefliyor - Son Dakika
Güncel

KKTC Kovid-19'a karşı 250 bin kişiyi aşılamayı hedefliyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede ülke olarak hedeflerinin, 500 bin aşıya ulaşmak ve 250 bin kişiyi aşılamak olduğunu söyledi.

15.01.2021 16:17  Güncelleme: 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede ülke olarak hedeflerinin, 500 bin aşıya ulaşmak ve 250 bin kişiyi aşılamak olduğunu söyledi.

KKTC'de Kovid-19'a karşı aşılama programı bugün başladı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Saner ve Sağlık Bakanı Ali Pilli ilk aşı olan isimler arasında yer aldı.

Saner, aşı olmasının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, anavatan Türkiye'den KKTC'ye 20 bin Sinovac aşısının geldiğini anımsattı.

Sağlık Bakanlığının kontrolünde aşılama çalışmalarının başladığını kaydeden Saner, kendisine, Cumhurbaşkanı Tatar'a ve Bakan Pilli'ye ilk doz aşıların yapıldığını belirtti.

Saner, Türkiye'nin bu çerçevede özellikle Kıbrıs Türk halkının sağlığına verdiği öneme dikkati çekerek, "Türkiye'nin her zaman KKTC'nin yanında olduğunu bilmekteyiz. Bu kadar önemli bir dönemde, dünyada aşı tedarikinin çok zor olduğu bir dönemeçte, anavatan Türkiye'ye gelen ilk etaptaki 3 milyonluk aşıdan 20 bin adet aşının KKTC halkına gönderilmesinin bizler için çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum." dedi.

Desteklerinden dolayı başta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yardımcısı Fuat Oktay ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkürlerini ileten Saner, KKTC'de Kovid-19 sürecinde Sağlık Bakanlığı ve personelinin çalışmalarını takdirle izlediğini kaydetti.

"Hedefimiz 500 bin aşıya ulaşmak"

Dünyada bugün itibariyle 80 milyonu aşan enfekte olmuş insan olduğuna işaret eden Saner, KKTC'nin diğer ülkelerle mukayese edildiğinde vaka ve hayatını kaybeden insan sayısı olarak iyi bir konumda olduğunu vurguladı.

KKTC'nin en büyük gelir kaynağı turizm ve yüksek öğrenim olan bir ada ülkesi olduğunu dile getiren Saner, "Hedefimiz, anavatan Türkiye ile yapmış olduğumuz istişarelerde olduğu gibi 500 bin aşıya ulaşmak, 250 bin kişiyi aşılamak. Bu da toplumun yaklaşık yüzde 80'ini kapsayacak. İşte o zaman turizmde veya yüksek öğrenime gelecek olan kardeşlerimiz için büyük bir değerimiz olarak da bizim rekabet üstü bir duruşumuz sağlanacaktır." diye konuştu.

"Mart sonuna kadar aşı olayını bitireceğiz"

Bakan Pilli ise Kovid-19'la mücadelede diğer ülkelere göre iyi bir noktada olduklarının altını çizdi.

Pilli, verdikleri destekten dolayı Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yardımcısı Oktay ve Sağlık Bakanı Koca'ya teşekkür etti.

Avrupa Birliği'nden (AB) 18 Ocak'ta 1000 adet aşı geleceğini belirten Pilli, bu aşıların 65 yaş üzeri kişilere yapılacağını söyledi.

Pilli, "Halkımız rahat olsun. Aşıları temin edip, mart sonuna kadar aşı olayını bitireceğiz. Hedefimiz, nisanda Kovid-19'un bitmesi veya kontrol altına alınmasıdır." ifadelerini

KKTC Kovid-19\'a karşı 250 bin kişiyi aşılamayı hedefliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC Kovid-19'a karşı 250 bin kişiyi aşılamayı hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu Şüphelileri Yakalandı
    18:29 Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu Şüphelileri Yakalandı

    Giresun'un Bulancak ilçesinde meydana gelen silahlı kuyumcu soygunuyla ilgili olarak yapılan yoğun çalışmalar sonucunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, olayın şüphelilerinin yakalanmasında emeği geçen güvenlik güçlerine teşekkür ederek, Bulancak esnafına ve olayda yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kapılarının ve gönüllerinin her zaman millete açık olduğunu söyledi
    18:27 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kapılarının ve gönüllerinin her zaman millete açık olduğunu söyledi

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, seçildiği günden bu yana vatandaşları ve STK temsilcilerini kabul ederek, herkese eşit hizmet edeceklerini vurguladı. Başkan Kurnaz, İlkadım'ı gurur duyulan bir ilçe haline getirmek için çalışacaklarını belirtti.

  • Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı
    18:24 Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı

    Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Doruk Erolçevik, Alanya'da büyük bir karşılama ile karşılandı. Erolçevik, şampiyon olmanın heyecanını ve hedeflerini paylaştı. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer tarafından da ziyaret edilen sporcu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tebrik edildi.

  • Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı
    18:23 Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı

    Avcılar'da, kaldırıma park edilen araçlar nedeniyle engelli bir vatandaş tekerlekli sandalyesiyle taşıt yolunu kullanmak zorunda kaldı. Merkez Cami Sokak'ta çok sayıda araç kaldırıma park ederek yaya yolunu kapattı. Bir engelli, tekerlekli sandalyeyle kaldırımı kullanamayınca taşıt yolunda ilerlemek zorunda kaldı. Bir motokurye trafiği durdurarak engelli vatandaşa yardım etti. Bir süre yolda ilerleyen engelli kişiyi arkasındaki araçlar bekledi. Duruma tepki gösteren engelli, 'Kaldırıma park eden sürücüler yüzünden buradan geçemedim. Şehirde yaşamasını bilmiyorlar.' dedi. Olayın ardından Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki trafik polisleri, kaldırımın üzerine araçlarını park eden sürücülere hatalı parktan 690 lira cezai işlem uyguladı.

  • Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi
    18:22 Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi

    Mohammed Salem'in çektiği fotoğrafta, Gazze'deki İsrail hava saldırısında ölen beş yaşındaki yeğeninin kefene sarılı cesedine sarılan Inas Abu Maamar yer alıyor. Jüri, fotoğrafın dayanılmaz bir kayba dair tüm hissi yansıttığını belirtti. Ayrıca, diğer dallarda da savaşlar, mülteci krizleri ve iklim değişikliği gibi konulara dair fotoğrafların ödüle layık görüldüğü belirtildi.

  • AKP ve MHP Grupları, CHP Grubu'na Taziye Ziyaretinde Bulundu
    18:21 AKP ve MHP Grupları, CHP Grubu'na Taziye Ziyaretinde Bulundu

    AKP ve MHP grupları, CHP Grubu'na taziye ziyaretinde bulunarak, CHP Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın hayatını kaybetmesi dolayısıyla başsağlığı dileklerini iletti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve heyetini kabul etti
    18:19 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve heyetini kabul etti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve beraberindeki DİSK heyetini CHP Genel Merkezi'ndeki makamında kabul etti. Kabulde, Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer de bulundu.

  • Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
    18:16 Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

    Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre deprem yerin 5.99 kilometre derinliğinde oluştu. Deprem Tokat'ın yanı sıra Sivas, Yozgat, Çorum, Amasya, Samsun ve Kayseri'de de hissedildi.


Advertisement