KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Dürüst, Adana'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Dürüst, Adana'da Açıklaması

KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, "Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) gibi önemli bir üniversitenin KKTC'de kampüs açma girişimi ve yapmış olduğu çalışmalar halkımız ve bizler tarafından takdir edilen olumlu bir durumdur" dedi.

31.07.2012 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, "Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) gibi önemli bir üniversitenin KKTC'de kampüs açma girişimi ve yapmış olduğu çalışmalar halkımız ve bizler tarafından takdir edilen olumlu bir durumdur" dedi.

Dürüst, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nu ziyaret ederek, görevi önümüzdeki günlerde sona erecek olan Akınoğlu başkanlığındaki son senato toplantısına katıldı.

Dürüst, burada yaptığı konuşmada, üniversiteyi ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin KKTC devleti ve halkı için vazgeçilemez olduğunu belirten Dürüst, "Bugün bizler eğer devlet olduğumuzu söylüyorsak, KKTC dünya coğrafyasında bir devlet olarak varlığını sürdürebiliyorsa bu sadece ve sadece anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlığındandır" diye konuştu.

Temenni, arzu ve isteklerinin güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti devletinin her zaman dünyada varlığını sürdürmesi olduğuna vurgu yapan Dürüst, "Türkiye Cumhuriyeti ne kadar güçlü olursa, ekonomik, sosyal, kültürel tüm kurum ve kuruluşları ile ne kadar ileri doğru atılım gösteriyorsa ve şükürler olsun bunu başarmış durumda... İşte o zaman bizler de KKTC halkı olarak dünyada huzur ve mutluluk içerisinde varlığımızı sürdüreceğiz ve mutlu olacağız" ifadelerini kullandı.

Dürüst, tüm alanlarda olduğu gibi yüksek öğretim alanında da Türkiye ile sürekli iletişim ve istişare içerisinde olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"ÇÜ gibi önemli bir üniversitenin KKTC'de kampüs açma girişimi ve yapmış olduğu çalışmalar halkımız ve bizler tarafından takdir edilen olumlu bir durumdur. Üniversitenizin en güzel yarınları yakalayabilmesi için yaptığınız bu çalışmaların KKTC'ye de yansıması için gösterilen özveri ve alınan kararlara teşekkür ediyorum. En kısa sürede ÇÜ'nün KKTC'deki kampüsünün işlevlik kazanmasından yana görüşümüz olduğunu yinelemek istiyorum."

ÇÜ'nün KKTC'ye en yakın üniversite olduğunu anlatan Dürüst, ÇÜ'nün kendileriyle iletişimini artırma niyetini ortaya koymasının aslında, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kararlılığını, kendilerine bakış açısındaki istekli duruşunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

-ÇÜ Rektörü Akınoğlu-

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu da başkanlığındaki son senato toplantısının gerçekleştirildiğini belirtti.

"Sizlerle çalışmak çok güzeldi. Yeni yönetimi devralan arkadaşlar en az bizim kadar başarı gösterecekler, onlara başarılar diliyorum" diyen Akınoğlu, başvurulduğu zaman kapısının her zaman açık olacağını söyledi.

Alper, "Tıp Fakültesi öğretim üyesiyken rektör olmak bana üniversiteyi tanıttı, sizleri tanımama neden oldu. Çok uyumlu bir çalışma süreci oldu. Sizlerin desteğini asla unutmayacağım. Hepinize başarılar diliyorum. Ayrıca, bizler KKTC'de çok başarılı bir kampüs kurmak istiyoruz" ded6i

Konuşmaların ardından senato üyeleri adına İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş, Akınoğlu'na plaket verdi.

Konuk bakan, daha sonra ÇÜ kampüsü içeresinde oluşturulan KKTC Kampüs Koordinatörlüğü'nü de ziyaret etti.

Muhabir: Volkan Kaşık/Anıl Bağrık

Yayıncı: J.Jale Müminoğlu - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Dürüst, Adana'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement