KKTC'nin 32. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

KKTC'nin 32. Kuruluş Yıl Dönümü

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Kıbrıs'ın Türkiye için vazgeçilemeyecek bir ulusal dava olduğunu bildirdi.

14.11.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Kıbrıs'ın Türkiye için vazgeçilemeyecek bir ulusal dava olduğunu bildirdi.

Türker, KKTC'nin kuruluşunun 32'nci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 15 Kasım 1983'ün çok önemli bir gün olduğunu belirtti. Kıbrıs Türkünün devletini yaşatma mücadelesini gururla ve dik duruşuyla verdiğini, hür ve bağımsız yaşamak için boyun eğmeyeceğini her fırsatta gösterdiğini anlatan Türker, KKTC'nin dünyada en ağır haksızlıklara uğrayan devlet olduğunu öne sürdü.

KKTC'nin varlığından rahatsız olanların ve kabullenmekte güçlük çekenlerin daima karşılarında olacaklarını belirten Türker,  mesajında şu ifadelere yer verdi:

" Rauf Denktaş'ın ve Bülent Ecevit'in taşıdığı mücadele bayrağını demokratik solcular olarak taşımaya devam edeceğiz. Rahmetli başbakanımız ve genel başkanımız Bülent Ecevit'in dediği gibi Kıbrıs bizim vazgeçemeyeceğimiz ulusal davamızdır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 32. yıl dönümünde başta kurucu Cumhurbaşkanı rahmetli Rauf Denktaş olmak üzere 15 Kasım'ın gerçekleşmesinde emeği geçen mücahitlere, güvenlik kuvvetlerine, Kıbrıs Türk Barış Harekatı mensuplarına, şehitlerimize ve ailelerine, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC'nin 32. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement