KKTC'nin 33. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

KKTC'nin 33. Kuruluş Yıl Dönümü

KKTC\'nin 33. Kuruluş Yıl Dönümü

İzmir'de, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 33. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

15.11.2016 21:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 33. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

KKTC İzmir Konsolosluğunun ev sahipliğinde, İzmir Hilton Oteli'nde verilen resepsiyonda konuşma yapan KKTC İzmir Konsolosu İpal Emin, Kıbrıs Türk halkının hür idaresiyle kendi geleceğini belirleme mücadelesini sürdürmeye kararlı olduğunu bundan 33 yıl önce tüm dünyaya kanıtladığını ve 1983 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini ilan ederek tarihi mücadelesini taçlandırdığını vurguladı.

Emin, Kıbrıs Türkü'nün bağımsızlık mücadelesinin Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş ile başladığını ve 11 yıllık direnişin ardından 1974 yılında anavatan Türkiye'nin de yardımlarıyla özgürlüğün kazanıldığını söyledi.

Cumhuriyet yıllarında yapılan atılımların altını çizen Emin, "Ana vatan Türkiye'nin manevi desteği yanı sıra bizlere sağladığı mali desteğiyle hayata geçirilen projelerle bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kararlı bir şekilde kalkınmaya devam etmektedir. Her alanda ana vatanımız yardımlarıyla yanımızdadır. Kıbrıs Türkü diline, dinine, milletine, kültürüne, vatanına ve bayrağına her zaman sahip çıkmıştır, çıkmaya da devam edecektir." dedi.

Kıbrıs Türk ve Rum tarafı arasındaki görüşmelere de değinen Emin, "Yıllardır süregelen görüşmelerde hedefimiz, siyasi eşitlik, egemen eşitlik ve özgürlük temelinde adil ve kalıcı bir çözüm olmuştur. Olmazsa olmazlarımız; ana vatan Türkiye'nin etkin ve fiili garantörlüğüdür. Kıbrıs Türkü yıllarca süren zorlu ve haklı mücadelelerin ardından tesis edilen güvenliğinden asla vazgeçmeyecektir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Kıbrıs'taki varlığı, tüm adadaki barışın ve huzurun teminatıdır." diye konuştu.

Konuşmanın ardından, İpal Emin ve konuklar İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Hava Lojistik Komutanı Korgeneral Atilla Gülen, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan "Cumhuriyet" pastasını kesti.

Resepsiyonda, Türk mutfağından lezzetler ikram edildi.

Resepsiyona, eski Devlet Bakanı Işılay Saygın, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, işadamları, askeri erkan ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC'nin 33. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement