KKTC'nin Kuruluşunun 33. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

KKTC'nin Kuruluşunun 33. Yıl Dönümü

KKTC\'nin Kuruluşunun 33. Yıl Dönümü

KKTC'nin 33. kuruluş yıl dönümü kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi.

15.11.2016 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC'nin 33. kuruluş yıl dönümü kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi.

Törene, KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer, gaziler ve yurttaşlar katıldı.

Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla devam etti.

KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer, KKTC'nin, büyük fedakarlıklar, halkın bağımsızlığa ve egemenliğe inancı sonucunda kurulduğunu anlattı.

15 Kasım 1983'te Kıbrıs halkının devletine kavuştuğunu, haklı nedenleri olmayan ambargolar altına kalındığını, buna karşın kalkınmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Yönlüer, Türkiye'nin Kıbrıs'ın her zaman yanında olmasından dolayı şükranlarını sunduklarını ifade ederek, "Kıbrıs Türk halkının kalkınması için hiçbir zaman fedakarlıktan kaçınmayan ana vatanımızın, son dönemde hayata geçirmiş olduğu asrın "Barış Suyu" projesi, Atatürk'ün işaret ettiği üzere 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' ilkesi şiar edinip yapılmış bir projedir. Bu projenin bölge barışı ve istikrarına da katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. " diye konuştu.

KKTC'nin adada adil ve kalıcı bir çözüme kavuşulması amacıyla BM şemsiyesi altında iki halkın cumhurbaşkanları arasında devam etmekte olan müzakere sürecinde elinden gelen çabayı gösterdiğini vurgulayan Yönlüer, şöyle konuştu:

"Kıbrıs Türk halkı olarak, adada adil ve kalıcı bir anlaşmaya varılması hususundaki iyi niyetli ve yapıcı tutumumuzu sürdürmekle beraber bizlere düşen, ülkemizin gelişiminin sürdürülebilir kılınması için elimizden geleni yapmaktır. Bunlardan en önemlisi de birlik ve beraberlik içinde olmaktır. KKTC İstanbul Başkonsolosluğu olarak Cumhuriyetimizin 33. yıl dönümünü coşkuyla kutladığımız bu önemli günde güçlü ve azimli halkımızın aydınlık geleceğe umutla bakmasında her zaman en büyük desteği aldığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tüm sivil ve askeri kurum ve kuruluşlarına minnettarlığımızı sunar, kurtuluş mücadelesi sırasında canlarını feda eden azizi şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle ve varoluş mücadelemize her zaman destek veren Anadolumuzun güzel insanlarını şükranla anıyoruz."

Konuşmanın ardından Yönlüer'in anı defterini imzalamasının ardından tören sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC'nin Kuruluşunun 33. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement