Klarnet ve Balaban, Halkalı Sahnesi'nde Buluştu - Son Dakika
Güncel

Klarnet ve Balaban, Halkalı Sahnesi'nde Buluştu

Klarnet ve Balaban, Halkalı Sahnesi\'nde Buluştu

Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği ‘Serkan Çağrı ile Müziğe Dair’ programının bu ay konuğu, dünyaca ünlü Azeri sanatçı Alihan Samedov oldu.

24.02.2014 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği 'Serkan Çağrı ile Müziğe Dair' programının bu ay konuğu, dünyaca ünlü Azeri sanatçı Alihan Samedov oldu.

Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen dinletide, Alihan Samedov ve Serkan Çağrı klarnet ile Azerbaycan'ın yöresel çalgısı 'Balaban'ı buluşturdu.

Yaklaşık 2 saat boyunca, hem Türk Sanat Müziği, hem de Azeri türküleri çalan Serkan Çağrı ve konuğu katılımcılardan büyük alkış aldı. Programda ayrıca 'Nazende Sevgilim, Ayrılık, Sen Gelmez Oldun' gibi sevilen şarkıları da icra eden ikiliye Küçükçekmeceliler şarkı söyleyerek eşlik etti.

Müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Çağrı ve Samedov, hoş sohbetleri ve esprileriyle herkesi gülmekten kırdı geçirdi. Programda Serkan Çağrı'nın isteğini kırmayıp klarnet de çalan Samedov, performansıyla herkesin beğenisini kazandı.

18 müzik aletini profesyonelce çaldığını belirten Alihan Samedov, "Albümlerimde tüm enstrümanları kendim çalıyorum. Çünkü aynı duyguyu yakalamak istiyorum" dedi.

Samedov, Azerbaycan'da yöresel müziği geliştirmek için hep uğraştığını da belirterek, "Dünyanın her yerinde benim müziğim çalar. Ne yaparsan yap, en güzel müzik aleti onu yaşatan müzisyendir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Klarnet ve Balaban, Halkalı Sahnesi'nde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement