Klasik Müziğin Çılgın Kemancıları Mersin'i Salladı - Son Dakika
Güncel

Klasik Müziğin Çılgın Kemancıları Mersin'i Salladı

Klasik Müziğin Çılgın Kemancıları Mersin\'i Salladı

Klasik müziğe yepyeni bir soluk getiren PAGAGNINI, dün akşam (3 Mayıs) Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdikleri şovla izleyenleri kendine hayran bıraktı.

04.05.2015 14:35  Güncelleme: 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Mersinlilerle buluşan Pagagnini, klasik müzikteki yeteneklerini eğlenceli bir dille sahneye taşıyan çok özel bir grup. Kemanda Ara Malikian, Eduardo Ortega, Fernando Clemente'nin viyolonselde de Guerorgui Fourdnajev'in yer aldığı Pagagnini, geniş yelpazedeki repertuarları ile izleyenlere çok farklı bir klasik müzik deneyimi yaşattı.

SÜRPRİZİ BOL GÖSTERİ

Klasik müzik tarihinin en önemli keman virtüözlerinden efsane Paganini'nin yaratıcı eserlerinden ilham alan Pagagnini, iki saat boyunca izleyicilere tansiyonu hiç düşmeyen bir gösteri sundu. Seyirci ile interaktif bir ilişki kuran Pagagnini'nin gösterisinde eğlence ve müzik biraradaydı. Büyük beğeni toplayan gösteri sonrası grup üyelerine hediyelerini vermek üzere sahneye çıkan Festival Komitesi Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, konsere katılan herkese teşekkür ettikten sonra dünyaca ünlü ressamımız Ahmet Yeşil'in resimlerinin birer kopyasını Pagagnini'ye takdim etti.

UZAKDOĞU EZGİLERİ ANADOLU İLE BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR

14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Pagagnini konserinden sonra hızını düşürmüyor ve yoluna 6 Mayıs'taki "Uzakdoğu'dan Anadolu'ya Esintiler" konseri ile devam ediyor. Kotoda Atsuko Suetomi'nin, kanunda Göksel Baktagir'in ve neyde Eyüp Hamiş'in yer aldığı ve Katolik Kilisesi'nin büyüleyici atmosferinde gerçekleşecek olan konser, Uzakdoğu ezgilerini Anadolu ile buluşturacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Klasik Müziğin Çılgın Kemancıları Mersin'i Salladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement