Klasik Otomobilciler Engel Tanımıyor - Son Dakika
Otomobil

Klasik Otomobilciler Engel Tanımıyor

Klasik Otomobilciler Engel Tanımıyor

"ELİM SENDE" sloganıyla 23 Ekim Pazar günü gerçekleşen etkinlikte çok sayıda engelli dostu bir araya geldi.

25.10.2011 19:16  Güncelleme: 08:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplumdaki Zihinsel ve Gelişim Engelli bireyleri oldukları gibi kabul etme ve kabul görülmeleri yolunda adım atılmasına aracı olmak adına yola çıkan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD), Kabataşlılar Derneği, Sarıyer Belediyesi ve Best Buddies Turkey bir sosyal sorumluluk projesine birlikte imza attılar."ELİM SENDE" sloganıyla 23 Ekim 2011 Pazar günü gerçekleşen etkinlikte çok sayıda engelli dostu bir araya geldi.

Best Buddies, zihinsel ve gelişim engelli gönüllülerle, bu engeli olmayan gönüllüleri arkadaş yapan ve bu gönüllülere belli sürede birbirleriyle iletişimde bulunma yükümlülüğü getiren bir program."ELİM SENDE" etkinliği çerçevesinde Best Buddies Turkey'e katılan ilk gönüllü okul Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri bu program dahilinde Buddy'leri ile ilk kez tanıştılar ve çok duygulu anlar yaşadılar.Bu sosyal sorumluluk projesinde Best Buddies Turkey sorumlusu Sercan Duygan, Kabataşlılar Derneği Başkanı Nabi Cücük,İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'de programda hazır bulundular ve kurumlarının böylesine bir organizasyona dahil olmalarından duydukları memnuniyeti ifade ettiler ve her zaman bu tarz sosyal sorumluluk projelerine destek verebileceklerini söylediler.

"ELİM SENDE" etkinliğinde her buddy çift İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Üyelerine ait birer klasik otomobile binerek Kabataş Erkek Lisesi'nden yola çıktılar ve İstanbul'da güzel bir Boğaz turu yaparak Sarıyer Belediyesi Kilyos tesislerine vardılar. Bu arada araçlar bölücü terör örgütünü protesto etmek ve tüm şehitlerimizi anmak amacıyla Türk Bayraklarıyla ve siyah kurdelelerle donatıldı. Boğaz turu sırasında klasik araç konvoyuna,yolda seyreden diğer araçlardan ve yayalardan destek tepkileri geldi.Toplu halde yenilen yemek sonrasında program başladığı noktada sonlandırıldı.

Merkezi Kadıköy'de bulunan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği,bir döneme damgasını vurmuş ve tarihi değerleri olan otomobilleri günümüz koşullarında yaşatarak gelecek nesillere emanet edebilme misyonuyla hareket ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Otomobil Klasik Otomobilciler Engel Tanımıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zonguldak'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Karşı Yola Geçti, Sürücü 20 Metreden Aşağıya Uçmaktan Son Anda Kurtuldu
    12:26 Zonguldak'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Karşı Yola Geçti, Sürücü 20 Metreden Aşağıya Uçmaktan Son Anda Kurtuldu

    Zonguldak-Ankara karayolu Gökgöl Mağarası mevkisinde meydana gelen kazada, bir otomobil kontrolden çıkarak karşı yola geçti. Kazada yaralanan sürücü, 20 metreden aşağıya uçmaktan son anda kurtuldu. Olay yerine gelen vatandaşlar ve sağlık ekipleri tarafından müdahale edilen sürücünün sağlık durumu iyi olduğu belirtildi. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak yol güvenliğini sağladı.

  • Tokat'ta Otomobil ile Tarım Aracı Çarpıştı: 1'i Ağır İki Kişi Yaralandı
    12:20 Tokat'ta Otomobil ile Tarım Aracı Çarpıştı: 1'i Ağır İki Kişi Yaralandı

    Tokat'ın Erbaa ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile tarım aracı çarpıştı. Kazada, patpat sürücüsü ağır yaralanırken, otomobil sürücüsü ise hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Burdur'da Kavşakta Kaza: 1 Yaralı
    12:01 Burdur'da Kavşakta Kaza: 1 Yaralı

    Burdur'da Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana gelen kaza sonucu, kavşağa kontrolsüz giren iki otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan otomobil, polis karakolunun istinat duvarına çarptı. Kazada 1 kişi yaralandı ve sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

  • Bursa'da İki Otomobil Yangında Alev Topuna Döndü
    11:33 Bursa'da İki Otomobil Yangında Alev Topuna Döndü

    Bursa'da Yıldırım ve Gürsu ilçelerinde meydana gelen iki ayrı olayda, otomobiller çıkan yangında alev topuna döndü. İtfaiye ekipleri müdahale etse de araçlar kullanılamaz hale geldi. Vatandaşlar, yangını söndürmeye çalışan kişiyi zarar görmemesi için uzaklaştırdı.

  • Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı
    11:09 Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı

    Bursa'da meydana gelen kazalarda hafif ticari araç seyir halindeki tıra çarptı ve tır refüje devrildi. Nilüfer ilçesinde ise hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı. Her iki kazada da toplamda 2 kişi yaralandı ve polis olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

  • Zorunlu uygulama bitti, lastik değişimi hızlandı
    11:07 Zorunlu uygulama bitti, lastik değişimi hızlandı

    Zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesiyle birlikte lastikçilerde yaz lastiğine dönüş telaşı başladı. Sürücülerin yaz aylarında kış lastiği kullanmaması gerektiğini belirten servis müdürü, lastik alacak vatandaşların etiketleri kontrol etmeleri gerektiğini ve doğru seçim yapmaları gerektiğini vurguladı. Kış lastiği ile yazın devam edilmesinin araçların performansını düşürdüğüne dikkat çekildi.

  • Alev topuna dönen otomobil kullanılamaz hale geldi
    11:00 Alev topuna dönen otomobil kullanılamaz hale geldi

    Beypazarı ilçesinde meydana gelen olayda, apartman otoparkında bulunan bir otomobilde bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Çevredekileri ihbarı üzerine bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Alevlere teslim olan araç ise kullanılamaz hale geldi ve çevredekiler panik yaşadı.

  • Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda otomobil ile motosiklet çarpıştı, 1 kişi yaralandı
    10:20 Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda otomobil ile motosiklet çarpıştı, 1 kişi yaralandı

    Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda plakaları ve sürücüleri henüz belirlenemeyen otomobil ile motosiklet çarpıştı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Motosiklet sürücüsü, ilk müdahalesinin ardından hastaneye sevk edildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Ankara'da Otomobil Yangını İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    10:17 Ankara'da Otomobil Yangını İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bir otomobil, bilinmeyen bir nedenden dolayı yanmaya başladı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. Ancak araç kullanılamaz hale geldi ve çevredekiler panik yaşadı.

  • Maserati GranCabrio Folgore: Tamamen elektrikli ve üstü açılır otomobil
    09:10 Maserati GranCabrio Folgore: Tamamen elektrikli ve üstü açılır otomobil

    Otomotiv sektöründe gündemden düşmeyen Maserati, tamamen elektrikli olan GranCabrio Folgore modeliyle dikkat çekiyor. İtalya'da tanıtılan araç, sportif ve modern çizgileriyle öne çıkıyor. Maserati'nin elektrikli modelleri arasında zirveyi temsil eden GranCabrio Folgore, global pazarda ilgi gördüğü takdirde değişik versiyonlarıyla da karşımıza çıkabilir. Araç, 220 bin dolar civarında bir fiyatla satışa sunulacak.


Advertisement