Klinik Liderlik ve Yönetimi" Kitabı Kamu Hastanelerinde - Son Dakika
Güncel

Klinik Liderlik ve Yönetimi" Kitabı Kamu Hastanelerinde

Kamu Özel Ortaklığı Derneği'nin destekleriyle basımı yapılan ve farklı üniversitelerden 70 akademisyenin kaleminden çıkan "Klinik Liderlik ve Yönetimi" kitabı kamu hastanelerine ücretsiz olarak gönreriliyor.

03.10.2017 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu Özel Ortaklığı Derneği'nin destekleriyle basımı yapılan ve farklı üniversitelerden 70 akademisyenin kaleminden çıkan "Klinik Liderlik ve Yönetimi" kitabı kamu hastanelerine ücretsiz olarak gönreriliyor.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Işıl İrem Budakoğlu ile İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı'nın editörlüğünü yaptığı "Klinik Liderlik ve Yönetimi" kitabı, yine derneğin katkılarıyla kamu hastanelerine ücretsiz dağıtılıyor.

Yakıncı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık ve yönetimi konusunda çok fazla kitabın kaleme alınmadığını, farklı üniversitelerden akademisyenlerin çalışmasıyla eserin ortaya çıktığını kaydetti.

Kitabın iki bölümden oluştuğunu belirten Yakıncı, "Bir doktorun lider olabilmesi için ne gibi özelliklere sahip olması konusunda destekleyici bilgiler var. İstatistiki ve öfke yöntemi dahil bir çok konu ele alınıyor. İkinci bölüm de ise klinik yötemimleri var, mesala acil, karaciğer nakli veya yoğun bakım kliniğinin yönetimi gibi özel bölümler var. Bunların çoğu Türkiye'de ilk defa yazılıyor, ikinci defa yazılmış olanlarda olabilir. Acil servisin tıbbi ve yönetim kısmı var, tıbbi kısımla ilgili çok fazla kitap var ama yönetimiyle ilgili kitap sayısı yok gibi. Özel olarak sağlık yönetimiyle ilgili kitap yok." diye konuştu.

Doktorların tibbi bilginin yanında yönetimle ilgili bilgileri de bilmelerinin kendilerin hastanelerde sağlık hizmetinin daha iyi verilmesi açısından önemli olduğuna işaret eden Yakıncı, şöyle devam etti:

"Tıbbi bilginiz çok iyi olabilir ama yönetim bilginiz iyi değilse o iş çok iyi yürümüyor, ikisinin birlikte olması lazım. Yönetim bilgisi çok fazla verilmiyor, Türkiye'deki tıp fakültelerinde böyle bir sorun var. Yönetim bilgisi çok az veya yetersiz veriliyor ama tıbbi bilgi açısından bol miktarda bilgi veriliyor. Halbuki bir işin düzgün gitmesi için yönetim bilgisi de en az tıbbi kadar önemli."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Klinik Liderlik ve Yönetimi' Kitabı Kamu Hastanelerinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement