Kmü ile Duru Bulgur Arasında Ar-Ge Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika
Güncel

Kmü ile Duru Bulgur Arasında Ar-Ge Sözleşmesi İmzalandı

Kmü ile Duru Bulgur Arasında Ar-Ge Sözleşmesi İmzalandı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Duru Bulgur arasında Ar-Ge sözleşmesi imzalandı.

24.10.2017 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Duru Bulgur arasında Ar-Ge sözleşmesi imzalandı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ve Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru'nun imzasıyla yürürlüğe giren Ar-Ge sözleşmesi çerçevesinde bulgur üretimine uygun yerli makarnalık buğdaylar geliştirilmesi öngörülüyor. Sözleşmeye göre, eskiden Anadolu'da bulgur üretimine en elverişli yerel tohum olarak bilinen Ahmet Buğdayı ve yerel durum buğdaylarının kalite ve agronomik özellikleri geleneksel metotlar kullanılarak iyileştirilecek ve tekrar Türk tarımına kazandırılacak.

KMÜ Rektörlük makamında gerçekleştirilen ve Emin Duru ile proje yürütücüsü ve araştırmacılarının da hazır bulunduğu imza töreninde konuşan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, "Üniversite-sanayi işbirliğinin önemli örnekleri arasında yer alacağına inandığımız bu projeyi hayata geçiren akademisyenlerimizi ve Duru Bulgur yönetimini tebrik ediyorum. Bulgur ve bisküvi üretiminde Türkiye'nin önde gelen illerinden biri olan Karaman'ın en önemli hammadde ihtiyacının başında buğday gelmektedir ve bir ilin tarımsal ürünlerde marka olmasının en önemli şartı, üstün kalite özelliklerine sahip tarımsal ürünler yetiştirmesidir. Bugün hayata geçirdiğimiz bu Ar-Ge projesinin tarım ve gıda sektörüne önemli çıktılar sağlayacağına ve kırsal kalkınmaya katkı sunacağına inanıyor, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Proje yürütücüsü ve KMÜ Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Aydın da proje hakkında bilgi vererek, "Proje kapsamında ülkemizde yetiştiriciliği çok azalan ve çok kaliteli ürüne sahip eski Anadolu buğdayları kullanılarak geleneksel yöntemlerle sert durum buğdayın kalitesi iyileştirilecek. Araştırmada ülkemizde bulunan yerel buğdaylar ve daha önce hiç kültüre alınmamış yabani buğdaylarımız kullanılacak. Proje ile kırsal tarım yapılan alanlardaki sert durum buğday üretimi ve kalitesinin artırılması hedeflenmektedir" dedi.

24 ay sürecek olan projede KMÜ Biyomühendislik Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Ceren Bayraç, Gıda Mühendisliği Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Abdulvahit Sayaslan, Gıda Teknolojisi Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Cafer Akyürek ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Kadir Sabancı da araştırmacı olarak görev alacak. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kmü ile Duru Bulgur Arasında Ar-Ge Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da Ortaokul Öğrencileri Yemek Sonrası Hastanelik Oldu
    20:04 Aydın'da Ortaokul Öğrencileri Yemek Sonrası Hastanelik Oldu

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilav yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından polis inceleme başlattı.

  • Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı
    20:01 Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Tokat merkezde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını açıkladı. AFAD'ın Afet Koordinasyon Merkezi'nde tüm birimlerle teyakkuz halinde olduklarını belirtti.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı
    20:00 Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Yozgat'ta da hissedildi. Kadışehri ilçesinde ve köylerinde bazı yapılar zarar gördü, ancak can kaybı ve yaralı olmadığı belirtildi. Yelten köyünde ise 2 katlı atıl bir ev yıkıldı.

  • Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı
    19:59 Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı

    Uşak'ın Sivaslı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Mustafa Vural idaresindeki traktör şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybederken, eşi Fatma Vural ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

  • Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı
    19:59 Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinde havanın ısınmasıyla birlikte temizlik çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Nazmi Demir, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çınar Çiftçi, belediye çalışanları, vatandaşlar ve gönüllü gençler, cadde ve sokaklarda çöp topladı. Çalışmaların devam edeceğini belirten Demir, destek verenlere teşekkür ederek, amacın Çukurca'yı daha temiz ve yaşanabilir hale getirmek olduğunu söyledi.


Advertisement