Knausgaard'ın yeni kitabı "Sonbahar" çıktı - Son Dakika
Kültür Sanat

Knausgaard'ın yeni kitabı "Sonbahar" çıktı

Knausgaard\'ın yeni kitabı "Sonbahar" çıktı

Kavgam serisi ile fark yaratan Norveçli fenomen yazar Karl Ove Knausgaard; hayatını tüm gerçekliğiyle işlediği kalemi ve hayran bırakan anlatımıyla edebiyat dünyasındaki yerini sağlamlaştırıyor.

01.10.2020 14:19  Güncelleme: 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazar, Dört Mevsim serisinin ilk kitabı Sonbahar ile gündelik 'şeylerin' keşfedilmemiş noktalarını çıplak ve zengin bir dille ortaya çıkarıyor.

Monokl Yayınları tarafından kitapseverlere sunulan Dört Mevsim serisinin ilk kitabı Sonbahar ile yazar Knausgaard, baba kimliği ile hayatını doğmamış kızına kendi penceresinden sunmak için kalemi eline alıyor. Bağımsız mektupların derlemesinden oluşan Sonbahar; bakir doğadan yapay şehirlere, hislerden objelere uzanan zengin içeriği ile hayatımızdaki her şeyi farklı bir gözle inceliyor. Knausgaard; kendi adına hayatın anlamını aradığı ve derin anlatımıyla okuyucusunu da yanında sürüklediği, Dört Mevsim sürecek bu keyifli yolculuğa davetini Sonbahar aracılığıyla sunuyor. Sonbahar, tüm seçkin kitapçılar ve dijital mağazalarda okuyucusuna ulaşmayı bekliyor.

Karl Ove Knausgaard (1968)

6 Aralık 1968 yılında NorveçOslo'da dünyaya gelen yazar Karl Ove Knausgaard, tüm dünyada edebi bir sarsıntı yaratan KAVGAM adlı 6 kitaptan oluşan romanlar serisi ile tanınmaktadır. Kavgam'ın ilk kitabı 2009'da basıldıktan hemen sonra beş milyon nüfuslu Norveç'te büyük bir sansasyon yaratarak yarım milyonluk bir satış hacmine ulaşmıştır. Serinin etkileri dalga dalga yayılarak Amerika ve Avrupa'yı derinden sarsmış, Knausgaardmania olarak adlandırılan Knausgaard çılgınlığına yol açmıştır. Kavgam kısa bir süre içinde 40'tan fazla dile çevrilmiş, milyonlarca okura ulaşmış ve Knausgaard'ı dünyanın en sıradışı edebiyat fenomeni haline getirmiştir. Altı kitaplık Kavgam serisi Selfie çağının baş yapıtı olarak nitelendirildi. Bu otobiyografik seri 22 dile çevrildi ve 25 uluslararası ödül aldı.

Karl Ove Knausgaard, Bergen Üniversitesine edebiyat ve sanat eğitimi aldı. 1999-2002 yılları arasında bir Norveç edebi dergisinde editörlük yaptı.

Son Dakika Kültür Sanat Knausgaard'ın yeni kitabı 'Sonbahar' çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement