Knorr Sofrası, Yeni Çeşnilerle Lezzeti Katlıyor - Son Dakika
Güncel

Knorr Sofrası, Yeni Çeşnilerle Lezzeti Katlıyor

Knorr, yeni çeşni serisi lansmanında Vedat Milor ve Arda Türkmen işbirliği ile lezzet tutkunlarına ilham vermeyi hedefliyor.

04.04.2018 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

4 farklı üründen oluşan yeni Knorr çeşni serisinde, zengin çeşitlilikteki doğal baharatlar yemeklerin lezzetini katlayacak en ideal oranlarda harmanlandı.

Knorr'un geleneksel doğal kurutma yöntemi şimdi de yeni Knorr çeşni serisi ile hayatımıza lezzet ve değer katmaya devam ediyor. Knorr, yeni çeşni serisini Vedat Milor ve Arda Türkmen'in katıldığı davetle tanıttı. Unilever Gıda Kategorisi Pazarlama Direktörü Aslı Erdoğan ev sahipliğinde, Beyoğlu Aslı Tunca Evi'nde gerçekleşen davette şef Arda Türkmen'in yeni Knorr çeşni serisini kullanarak yarattığı özel menü tadıldı.

Knorr çeşni serisi kokusuyla iştah kabartan, sunumuyla göz dolduran, lezzeti damakta bırakan yemekler yapmak konusunda lezzet tutkunlarına ilham veriyor. Mevsiminde toplanarak özenle seçilen sebze, ot ve baharatın doğal bir koruma yöntemi olan kurutma işlemiyle hazırlanarak, ideal ölçü ve lezzet dengesinde sunulduğu yeni Knorr çeşni serisi, yemeklerle lezzeti katlamak için buluşuyor. Kajun Baharatlı Patates Çeşnisi, Sarımsaklı Yoğurt Çeşnisi, 13 Baharatlı Tavuk Çeşnisi ve Baharatlı Sebze Çeşnisi, 1 kaşıkla her yemekte lezzeti katlıyor.

Unilever Gıda Kategorisi Pazarlama Direktörü Aslı Erdoğan; "Knorr olarak lezzet sunmak için Knorr şeflerinin uzmanlığında özenle seçilmiş sebze, ot ve baharatı ideal ölçülerde titizlikle seçerek hazırladığımız yeni çeşni serimizle, tüketicilerimizin yemek yapmaktan daha fazla keyif almasını sağlamaya çalışıyoruz. Türk mutfağında yemeklere tadıyla, sunumuyla, kokusuyla lezzet katmak için çeşniler yüzyıllardır kullanılıyor. Biz bu geleneği yeni Knor çeşni serimizle devam ettiriyoruz. Türkiye'de baharat tüketiminin 3-4 çeşitle sınırlı kaldığını görüyoruz. Tüketicilerle yaptığımız birebir görüşmelerimizde kullanacağı miktarı bilememek, ölçüyü ayarlayamamak, hangi yemekle eşleştireceğini kestirememek gibi çekincelerle karşılaştıklarını gördük. Tam da bu noktadan hareketle Knorr şefleri uzmanlığında ideal ölçü ve lezzet dengesinde hazırladığımız yeni Knorr çeşni serimizi tüketicilerimize yemek yaparken ilham ve cesaret vermesi için sunduk" dedi.

"Mutfağınızın şefi sizsiniz" diyerek, yemek yapmanın heyecanını yaptığı özel tariflerle tüm Türkiye ile paylaşan Arda Türkmen, güne özel hazırladığı menüde davetlilere sadece yeni Knorr çeşni serisi ile lezzetlendirilen ve ilk kez deneyimlenen lezzetler sundu.

Arda Türkmen; "Her tarifimden sonra "Mutfağınızın şefi sizsiniz" diyerek yaratıcılığı seyirciye bırakırım. Türk mutfağından tarifler verip küçük dokunuşlar ekler ve izleyicimden de kendi yaratıcılığını kullanmasını beklerim. Çünkü küçük dokunuşlar büyük lezzetler yaratır. Fakat hangi baharatın hangi yemekle eşleştiğini kestirememek, çıkan sonucun nasıl olacağını tahmin edememek yemek yapan herkesin baharat kullanımında endişelenmesine sebep oluyor. Knorr'un yeni çeşni serisi ile özel tariflere, özel yeteneklere gerek kalmadan da yemek yapmak isteyen herkes pişirdiği lezzetli yemekleri sevdikleriyle paylaşabilir. Bu akşamki menüde Kajun Baharatlı Patates Çeşnisi, Sarımsaklı Yoğurt Çeşnisi, 13 Baharatlı Tavuk Çeşnisi ve Baharatlı Sebze Çeşnisi kullanarak başlangıç, ara sıcak, ana yemek ve tatlıdan oluşan bir menü sunduk. Her tabakta yeni çeşnilerle lezzeti katladık. Herkese kendine has tarifler yaratmak için ilham verebildiysem ne mutlu bana" dedi.

Lezzet yolculuğuna büyük annesinin mutfağından taşan enfes kokuların izleyerek, hayat boyu sürdüren Vedat Milor, yeni Knorr çeşnileri ile hazırlanan yemekleri deneyimleyerek yorumladı.

Vedat Milor; "Çok iyi yemek pişen Konya asıllı babaanne ve dedemin evinde İstanbul'da büyüdüm. Damak zevkim çocukluktan itibaren oluşmaya başladı. Ama her çocuk gibi seçici olduğumdan babaannem Handan Milor'un pişirdiği harika yemeklerin ancak bir kısmını yerdim ve onlar belleğime kazındı. Daha sonra eğitim için yurtdışında bulunduğum yıllarda dünya mutfaklarını tanımaya başladım. Bir çok etkinliğe ve tadımlara katılma imkanım oldu. Gastronomiye olan hevesim farklı bir ivme kazandı. Kendi mutfağımızı yurt dışı ile karşılaştırma şansım oldu ve mutfağımızın çok zengin ve derin lezzetlere sahip olduğunu o zaman daha iyi anladım. Yalnız şunu söylemeliyim ki, dünya mutfaklarında çok yoğun olan baharat kullanımının Türkiye'de oryantal baharat çeşidinin çok olmasına rağmen sınırlı kaldığını gördüm. Nane, karabiber, kırmızı biber, kekik, kimyon dışında pek baharat bilinmiyor. Bilinse de ya çok ya az kullanımla denge yakalanamıyor. Kalitesiz baharat kullanımı da maalesef sıkça rastladığım bir durum. Doğru baharat bileşimi yemeğe derinlik katar. Baharatsız bir yemek düşünemiyorum. Öyle ki biz ülke olarak baharat çeşitleri bakımından çok şanslıyız. Ama kullanım konusunda hayli uzak olduğumuzu söyleyebilirim. Her yemekte kullanılacak bir baharat mutlaka vardır. Mutfağın vazgeçilmezidir. Baharat yemeğinin kişiliğini ortaya çıkarır. Yeni Knorr çeşni serisi ile hazırlanan yemekleri tattığımda, ideal ölçü ve aroma dengesinde sunulan lezzetlerle karşılaştım." dedi.

Knorr'un yeni çeşni serisi için Vedat Milor ve Arda Türkmen reklam filminde kamera karşısına geçti. İşbirliği, yemek yapmak için ilham verecek projelerle devam ederken, Arda Türkmen yeni Knorr çeşnileriyle yarattığı tarifleri yemek tutkunları ile paylaşacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Knorr Sofrası, Yeni Çeşnilerle Lezzeti Katlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement