Kobi'ler Bulut Erp Çözümleri ile Ne Gibi Kazanımlar Elde Eder? - Son Dakika
Ekonomi

Kobi'ler Bulut Erp Çözümleri ile Ne Gibi Kazanımlar Elde Eder?

Pargesoft Yönetici Ortağı Erkan Şen, KOBİ'lerin bulut ERP çözümleri ile ne gibi kazanımlar elde edeceklerini Wise TV'ye anlattı.

18.12.2016 00:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pargesoft Yönetici Ortağı Erkan Şen, KOBİ'lerin bulut ERP çözümleri ile ne gibi kazanımlar elde edeceklerini Wise TV'ye anlattı.

Şen, "KOBİ'ler adı üstünde küçük ve orta işletmeli firmalar, bu firmaların IT altyapılarını oluşturmaları ve bunun için ayırdıkları bütçelerde benzer şekliyle kısıtlı. Aynı zamanda IT altyapısını idare edebilecek kadroları oluşturmak, onların uzmanlıklarını sürekli kılmak ve güncel kılmak yine beraberinde ilave maliyetler ve riskler doğuruyor. Dolayısıyla bulut tabanlı çözümler KOBİ'ler için başlangıç seviyesinde ve sonradan büyümelerle birlikte sistemlerin genişletilebilmesi hem performans hem kapasite anlamında artırılabilmesi açısından maliyet düşürücü bir unsur olarak karşımıza çıkıyor.Öte yandan güvenlik tarafında da benzer bir durum söz konusu. Bulut tabanlı çözümlerin özellikle Microsoft tarafında yapılan yatırımlarla birlikte çok ciddi bir sertifikalar alınarak önlemler alınmış durumda. Sürekli de bu konuda yatırım yaparak geliştirmeler yapılıyor. KOBİ'lerin kendi bünyesinde sistemlerini bu güvenlik standartlarına ulaştırabilmeleri ciddi maliyetler barındırıyor. Bugün birçok firmanın başına gelmiş kötü örnekler vardır. İstenmeyen e-posta gelir ve o e-posta da içinde virüs barındıran e-posta karşımıza çıkıyor. Bizim etraftan duyduğumuz birçok kötü örnek var bununla ilgili. O tür e-postalar bütün dosyaları şifreliyor ve orijinal hallerini siliyor. Sonra bunlarla ilgili değişik meblalar ve yöntemlerle o verilerin geri getirilmesiyle ilgili bir yöntem sunuluyor. Bu kötü tecrübeyi yaşamış birçok firma tanıdık. Bulut tabanlı çözümlerin özellikle Microsoft teknolojisi altyapısıyla sunulan çözümlerin bu tür riskleri bertaraf ettiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle hizmet sektöründe yer alan KOBİ'ler sahada operasyonlarını yönetiyorlar ve anlık verilere erişimler operasyonel yönetimler açısından ciddi önem arz ediyor. Erişilebilirlik anında doğru veriye erişilebilirlik operasyonel yönetim açısından çok önemli. Bulut tabanlı çözümlerde lokasyon ve cihaz bağımsız erişimler söz konusu olduğu için tüm operasyonel süreçlerde sahadaki personellerin anlık doğru veriye ulaşabilmeleri mümkün. Artık çok sıklıkla kullanılan cep telefonu, tablet gibi cihazlardan bulut tabanlı çözümlere ulaşmak ve verileri doğrulamak, hatta operasyonel süreçleri besleyecek verileri işlemek çok rahat. Bu sayede hem iş gücü tasarrufu oluyor zira bugün sahada faaliyet gösteren bir firmanın personellerin time shift'lerinin girişi, masraflarının bildirimi, yıllık izin yönetimleri gibi konuların artık kağıt ortamından çıkıp, cihazdan cep telefonundan, tabletten girilebilmesi veri tekrarının önüne geçiyor verinin kaynağında girilmesine olanak sağlıyor. ve anlık olarak doğru veriyi sisteme işlemeye olanak sağlıyor. Bu açılardan da bakıldığında operasyonel verimliliği de artırdığını söyleyebiliriz" dedi.

Kobi\'ler Bulut Erp Çözümleri ile Ne Gibi Kazanımlar Elde Eder?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Kobi'ler Bulut Erp Çözümleri ile Ne Gibi Kazanımlar Elde Eder? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement