Koç Fest Heyecanının İlk Ayağı Muğla'da Şampiyonlar Başarıya Koştu - Son Dakika
Güncel

Koç Fest Heyecanının İlk Ayağı Muğla'da Şampiyonlar Başarıya Koştu

Koç Fest Heyecanının İlk Ayağı Muğla\'da Şampiyonlar Başarıya Koştu

Koç Holding'in düzenlediği Türkiye'nin en geniş katılımlı gençlik festivali Koç Fest'in 10'uncu yıl coşkusunun ilk durağı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde tamamlandı.

25.04.2015 10:59  Güncelleme: 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları kapsamında 5 gün süren Basketbol ve Badminton müsabakaları üniversiteli sporcuların kıyasıya mücadelesine sahne oldu.

Basketbol bayanlarda Ege Üniversitesi, erkeklerde ise İzmir Gediz Üniversitesi namağlup birinci olurken Badminton müsabakalarında takımlar sıralamasında Uludağ Üniversitesi birincilik ipini göğüsledi.

Koç Holding'in 2006 yılından bu yana üniversite gençliğini spor, teknoloji, müzik, eğlence ve rekabetle buluşturduğu Koç Fest'in 2015 şampiyonlarını belirleyecek final turunun ilki Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi'nde tamamlandı. Basketbol ve Badminton branşlarında üniversiteli sporcuların rekabetine sahne olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde sporun yanı sıra çeşitli etkinlikler de düzenlendi.

Basketbolun liderleri İzmir'den çıktı

Büyük çekişmelere sahne olan Basketbol 1. Lig müsabakaları erkeklerde İzmir Gediz Üniversitesi son maçında Bilkent Üniversitesi'ni 73-98 mağlup ederek ligi namağlup birinci sırada tamamladı. Ege Üniversitesi ikinci, Celal Bayar Üniversitesi ise üçüncü oldu. Bayanlar müsabakaları da oldukça heyecanlıydı. İzmir'in bir diğer temsilcisi Ege Üniversitesi, son maçında Bilkent Üniversitesi'ni 66-40 yenerek ligin lideri oldu. Ege Üniversitesi'ni Celal Bayar Üniversitesi ve üçüncü olan Bilkent üniversitesi takip etti. Bu sonuçlarla birlikte erkeklerde İzmir Gediz, bayanlarda ise Ege Üniversitesi, Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleşecek Süper Lig'e Yükselme müsabakalarında mücadele etmeye hak kazandı.

Badminton'da Uludağ Üniversitesi birincilik kupasını kaldırdı

Muğla'da basketbol müsabakalarının yanı sıra sporseverler Badminton 1. Lig karşılaşmalarını da izleme fırsatı yakaladı. Muğla Meslek Yüksekokulu Kapalı Spor Salonu'nda oynanan maçlarda takımlarda Uludağ Üniversitesi şampiyon olurken; Erzincan Üniversitesi ikinci, Girne Amerikan Üniversitesi ise üçüncü oldu.

Badminton'da ferdi müsabakalarda Uludağ Üniversitesi sporcuları büyük başarı elde etti. Bayanlarda, Uludağ Üniversitesi öğrencisi Cemre Fere şampiyonluk madalyasını alırken, yine Uludağ Üniversitesi'nden Ebru Tunalı ikincilik kürsüsüne çıktı. Girne Amerikan Üniversitesi öğrencisi Esra Gökalp da müsabakaları üçüncü olarak tamamladı.

Büyük rekabetin yaşandığı tekli erkekler maçlarında ise Erzincan Üniversitesi'nden Mehmet Ali Kurt birincilik kürsüsüne çıktı. Marmara Üniversitesi'nden Enis Sesalan ikinci, Uludağ Üniversitesi öğrencisi Sinan Zorlu ise üçüncü oldu.

Bu yıl toplam 7 ilde gerçekleşecek ve 17 Mayıs'ta sona erecek finaller, Muğla'dan sonra sırasıyla Balıkesir, Karabük, Sivas, Gaziantep, Antalya ve Isparta'da yapılacak.

Athena'dan muhteşem konser

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri sporun yanı sıra ünlü Rock Grubu Athena konseri ile doyasıya müzik keyfi yaşadı. Koç Fest kapsamında bu yıl 7 ilde 7 kez konser verecek Athena, serinin ilk durağı Muğla'da müzikseverler ile bir araya geldi. Ünlü Rock grubunun şarkılarıyla unutulmaz anlar yaşayan öğrenciler, Koç Topluluğu Şirketleri Arçelik, Aygaz, Beko, Grundig, Ford Otosan, Ford Trucks, Koçtaş, Opet, Setur, Tüpraş, Tanı, Avis, Bilkom, Fiat ve Yapı Kredi'nin spor salonları önüne kurdukları stantlarındaki çeşitli etkinliklerle doyasıya eğlendi.

Okyar Tuncel: "9 yılda sahada 2 buçuk milyondan fazla, sosyal medyada ise 20 milyon gence ulaştık."

Koç Holding Marka Müdürü Okyar Tuncel, Koç Fest'in 10. yılını kutlamaktan ötürü büyük gurur duyduklarını belirterek şöyle devam etti: "Gençleri desteklemeye, onları spor, müzik, eğlence ve rekabetle buluşturmaya devam ediyoruz. Geride bıraktığımız 9 yılda önemli bir başarı elde ettik 100 bin kilometre yol kat ederek 32 şehirde 33 üniversite ziyaret ettik, 82 festival düzenledik. 1 milyon 350 bin kişi konserlere, 350 bin kişi etkinliklere ve 50 bin kişi de izleyici olarak spor salonlarında gerçekleştirilen müsabakalara katıldı. Sosyal medya aracılığıyla ulaştığımız kişi sayısı 20 milyona ulaştı. Yıllar içinde branş sayımızı 46'ya yükselttik. Gençlerin yeni spor dallarıyla tanışması ve bu alanlarda başarılarının artması ile birlikte Türkiye'de az sayıda branşa odaklanmış spor anlayışının da zamanla zenginleşeceğine inanıyoruz"

Kemal Tamer: "Koç Fest, ulusal alanda yapılan en kapsamlı ve en geniş katılımlı organizasyondur."

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, her yıl farklı üniversitelerin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Koç Fest Üniversitesi Spor Oyunları'nın spor, müzik ve eğlence temaları altında tam bir festival havasında gerçekleştiğini söyledi. Katılımcı gençlerin rekabet etmenin yanında dostluğun, paylaşmanın ve bir bütünün parçası olmanın hazzını yaşadığını söyleyen Tamer, bu sene yaklaşık 185 üniversite, 3 bin 500 idareci

ve sporcunun katılımının beklendiği oyunların Türkiye'de ulusal alanda yapılan en kapsamlı ve en geniş katılımlı organizasyon olduğunu vurguladı.

Koç Fest ve Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları ile ilgili detaylı bilgiye www.kocfest.com

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Koç Fest Heyecanının İlk Ayağı Muğla'da Şampiyonlar Başarıya Koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement