Koç Ortaokulu öğrencileri kitaplarını tanıttı - Son Dakika
Eğitim

Koç Ortaokulu öğrencileri kitaplarını tanıttı

Beylikdüzü'nde bulunan Koç Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve yazarların destekleriyle bir yıllık çalışmanın ardından kaleme aldıkları kitaplarını tanıttı. Etkinliğe Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, Okul Müdürü Mustafa Karabulut, Çocuk Edebiyatı Yazarı Nermin Şenol Kalyoncu, Yahya Karakurt ve öğrenci velileri katıldı. Açılış töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bakırcı, Bugün onlar vizyonlarını ortaya koydular. Bize düşen onları desteklemek dedi.

02.06.2023 19:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BEYLİKDÜZÜ'nde bulunan Koç Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve yazarların destekleriyle bir yıllık çalışmanın ardından kaleme aldıkları kitaplarını tanıttı. Etkinliğe Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, Okul Müdürü Mustafa Karabulut, Çocuk Edebiyatı Yazarı Nermin Şenol Kalyoncu, Yahya Karakurt ve öğrenci velileri katıldı. Açılış töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bakırcı, Bugün onlar vizyonlarını ortaya koydular. Bize düşen onları desteklemek dedi.

Beylikdüzü'nde bulunan Koç Ortaokulu'nda geleneksel olarak düzenlenen 'Küçük Yazarlar, Büyük Hayaller' Kitap Fuarı'nın bu yıl 6'ncısı düzenlendi. Fuarda Koç Ortaokulu'nda eğitim gören 450 minik yazar, Türkçe öğretmenleri Neşe Yabasun, Özlem Kurt, Meral Tufan, Yeliz Şahiner, Zeynep Yalın ve Pelin Uğurlu'nun danışmanlığında bir yıl süren çalışmanın ardından yazdıkları kitapları tanıttı. Fuarın açılışına, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, Çocuk Edebiyatı Yazarı Nermin Şenol Kalyoncu, Yahya Karakurt ve öğrenci velileri katıldı. Koç Ortaokulu tarafından ayrıca etkinliğin marka tescilide yapıldı.

BUGÜN ONLAR VİZYONLARINI ORTAYA KOYDU

Açılışta konuşan Bakırcı, Bugün onlar vizyonlarını ortaya koydular. Bize düşen onları desteklemek. Onların hayal dünyalarını, hayal dünyalarından kaleme yansıyan satırları okuyup onları daha iyi anlayabilmek, onlara daha iyi destek vermek ve yön vermek. Onun için bugün hep beraber toplandık diye konuştu.

NE KADAR OKURSAN O KADAR VAROLABİLİRSİN

Koç Ortaokulu Müdürü Mustafa Karabulut, Okulumuzda 6'ncısını gerçekleştirdiğimiz, 'Küçük Yazarlar, Büyük Hayaller' Kitap Fuarımızın, imza gününde sizlerle buluşmanın gururunu yaşıyorum. Küçük bir kalbin ve aklın neler başarabileceğini görmek geleceğe dair umutlarımızı yeşertmektedir. Bu durum başta çocuklarımız olmak üzere, toplumumuzun gelişmesinde çok önemli rol oynamaktadır. Zira geçmişten günümüze gelen, kitap okumaya karşı olan ilgi ile toplumların gelişmesinde her daim organik bağı kurulmuştur. Ne kadar okursan, o kadar varolabilirsin düşüncesi, bu organik bağın en temel nedenlerinden biridir. Bu nedenle her toplumda, çocuğun kitaba karşı ilgisinin arttırılması büyük önem taşımaktadır şeklinde konuştu.

KİMİ TELEFON BAĞIMLILIĞINI ANLATTI, KİMİ HAYALİ KAHRAMANI

Okulun bahçesinde ve içerisinde yapılan etkinlikte, ortaokulda eğitim gören 450 minik yazarın yazdığı eserler velilerden de büyük beğeni topladı. Minik yazarlardan Beril Elif Ertüzün kitabını tanıtırken, Benim kitabımda, bir kızın telefon bağımlılığı hakkında bir kitap derken, Ömer Başol ise, Okul gezisine giden Bremen'in, okul gezisinde hayallere dalıp bir kahraman oluşunu anlattım rüyasında. Mutluyum açıkçası. İnsanlar gelip kitabımı inceliyor diyerek duygularını anlattı. Minik yazarlardan Asya İnanlı, Komik bir aileden bahsettim. 5 çocuklu, komik bir aileden bahsettim. Eğlenceli ve maceralı bir kitap. Gıdı gıdı ailesi ve Afife'nin günlüğü, baya eğlenceli. Çok heyecan verici bir duygu. İlk defa böyle kitap yazdım ve güzel hissediyorum kendimi. Yani heyecanlı şeklinde konuşurken, Arda Çetintaş ise, Ben kitabımda ormanları anlattım. Doğasını falan anlattım. Devam etmeyi düşünüyorum ifadelerini kullandı.

Koç Ortaokulu öğrencileri kitaplarını tanıttı
Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim Koç Ortaokulu öğrencileri kitaplarını tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi
    21:33 Diyarbakır'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi

    Diyarbakır'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması gerçekleştirildi. 11 liseden öğrencilerin katıldığı yarışmada, yöresel lezzetler sergilendi. Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri İstanbul'da düzenlenecek finallere gitmeye hak kazandı.

  • Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' Konseptiyle Başladı
    18:50 Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' Konseptiyle Başladı

    Bu yıl 13.'sü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' konseptiyle kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli stantları gezerek vatandaşlarla selamlaştı. Festival, konserler, stantlar, sergiler, söyleşiler, yarışmalar ve yemek yapım atölyeleri ile milyonları ağırlayacak.

  • Adana'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi
    18:49 Adana'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi

    Adana'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya 57 öğrenci katıldı ve birincilik için ter döktü. Yarışmanın birincisi Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Bölge birincileri, İstanbul'da yapılacak olan büyük finale katılmaya hak kazandı.

  • Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı
    18:04 Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı

    Isparta'da bir ilkokul öğretmeni, boğazına şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrası yaparak kurtardı. Öğretmen, aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde hızlı ve doğru müdahalede bulunarak öğrencinin hayatını kurtardı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ilk yardım eğitimi sayesinde Isparta'da binlerce öğretmen bu konuda eğitim almış oldu.

  • YTÜ'de Yeni Eğitim Modeli ve Sertifika Programları Tanıtıldı
    17:48 YTÜ'de Yeni Eğitim Modeli ve Sertifika Programları Tanıtıldı

    Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), yeni eğitim modeli ve sertifika programlarını tanıtmak amacıyla 'Temel Bilimler Farkındalık Çalıştayı' düzenledi. Programa YKS'ye hazırlanan öğrencilerin yanı sıra birçok üniversiteli ve araştırmacı katıldı. YTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salim Yüce, yeni eğitim modeli ve sertifika programları hakkında bilgi verirken, üniversite tercihleri konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Ayrıca, üniversiteler ve bölümler arası geçiş imkanları ve staj programları gibi önemli yeniliklerden de bahsedildi.

  • İzmir'de 13. Alaçatı Ot Festivali Başladı
    17:28 İzmir'de 13. Alaçatı Ot Festivali Başladı

    İzmir'de Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ilk gününde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli stantları ziyaret etti. Festivalde birçok etkinlik düzenlenirken, Tugay ve Denizli festivalin önemine vurgu yaparak desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

  • Burhaniye'de 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenecek
    17:20 Burhaniye'de 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlenecek

    Burhaniye Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşku ile kutlanması için çeşitli etkinlikler planlandı. 23 Nisan Salı günü ilçede üç farklı noktada 'Çocuk Şenliği' düzenlenecek. Etkinlikler dahilinde çocuklar satranç turnuvasından tiyatroya, uçurtma şenliğinden gösterilere kadar birçok aktivite ile bayramlarını dolu dolu yaşayacaklar.

  • Batman'da Akademisyen-Öğrenci Buluşması Etkinliği Düzenlendi
    17:14 Batman'da Akademisyen-Öğrenci Buluşması Etkinliği Düzenlendi

    Batman'ın Kozluk ilçesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Batman Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, Prof. Dr. Necmettin Sezgin önderliğinde gerçekleştirilen 'Akademisyen-Öğrenci Buluşması' etkinliğinde, Çayhan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelindi. Sezgin, öğrencilere toplumda iyi insan olma kavramı üzerine seminer verdi.

  • GAÜN ve 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı
    16:39 GAÜN ve 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı

    Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı personele GAÜN Sürekli Eğitim Merkezi tarafından İngilizce eğitimi verilecek. Protokol, 5. Zırhlı Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya ile GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın tarafından imzalandı. Her iki kurum da protokolün hayırlı olmasını diledi.


Advertisement