Koç Üniversitesi, Blackboard'u Seçti - Son Dakika
Güncel

Koç Üniversitesi, Blackboard'u Seçti

Yenilikçi eğitim adımlarıyla paralel olarak Koç Üniversitesi, önde gelen e-öğrenme ve eğitim çözümleri şirketi Blackboard ile bir işbirliği yaptı.

02.06.2014 15:23  Güncelleme: 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

4 ana modülden oluşan çözümler Koç Üniversitesi'nin örgün öğretim programlarında kullanılmaya başlandı. İlk etapta Koç Üniversitesi, geleneksel öğrenme yöntemlerini zengin çevrimiçi kaynaklarla desteklemeyi, öğrenme çıktılarını daha başarılı ve kalıcı hale getirmeyi hedefliyor.

Koç Üniversitesi, 1997 yılında ABD'de kurulan, 114 ülkede, 19.000'den fazla müşteriye hizmet veren önde gelen e-öğrenme ve eğitim çözümleri şirketi Blackboard'a ait Blackboard Learn ve Blackboard Mobile platformlarını kullanmak üzere sözleşme imzaladı. Koç Üniversitesi, Blackboard platformlarını öncelikle derslerde yüz yüze eğitimi destekleyici malzemelerin yönetimi için kullanmayı planlıyor. İlk etapta, 2014-2015 akademik yılında 1,000 öğrencinin Blackboard Learn kullanması ve bu sayının her yıl katlanarak artması öngörülüyor. Ayrıca çevrimiçi, kredili dersler ve personel eğitim programlarının hazırlanması ve daha geniş kitlelere ulaşması için gerekli çalışmaların da Blackboard çözümleri üzerinden projelendirilmesi hedefleniyor.

"Eğitim sürecinin yönetilmesini, takip edilmesini, değerlendirilmesini ve öğrenme etkinlikleri ve benzeri bir çok uygulamanın kolaylıkla yapılmasını sağlayan öğrenim yönetim sistemleri, eğitimde zaman ve mekan kısıtlamalarını ortadan kaldırmaktadır" diyerek neden böyle bir yatırım yaptıklarını açıklayan Koç Üniversitesi Öğrenme ve Öğretme Ofisi (Koç Office of Learning and Teaching–KOLT) Direktörü Doç. Dr. Murat Sözer ekliyor: "Üniversite çağındaki gençlerin teknolojiyi kullanma konusundaki becerileri göz önüne alındığında, yüz yüze ve geleneksel öğretimde başarılı öğretim üyesi kadromuzun derslerini, eğitim teknolojileri ve öğrenim yönetim sistemi araçlarını kullanarak daha etkili bir şekilde sunabileceklerine inanıyoruz. Zengin çevrimiçi kaynaklar ile öğretim üyeleri derslerini destekleyebilecek ve öğrenme çıktıları da buna paralel olarak daha başarılı ve kalıcı hale getirilebilecektir. Hem sunulan teknik destek hem de birçok etkili öğrenim modellerinin kolaylıkla uygulanabilmesi gibi avantajlarından dolayı Koç Üniversitesi olarak Blackboard çözümlerini tercih ettik."

Blackboard Türkiye Ülke Müdürü Emrah Erdem Dilsizoğlu ise devam ediyor: "4 ana modülden oluşan Blackboard Learn çözümü, öğrenim yönetim sistemi kavramının çekirdeğini oluşturur. Learn Community Engagement modülünü de adapte eden Koç, Harvard, MIT, Stanford, Georgetown gibi diğer Blackboard çözümleri kullanan, dünya lideri üniversitelerde olduğu gibi hem öğrencilerin hem de eğitmenlerin etkileşim içerisinde olmasını sağlamayı amaçlıyor," Dilsizoğlu, ekliyor: "Koç Üniversitesi de Blackboard'un sunduğu çözümlerin kendi kurumu için özelleşebildiğini ve hem kısa hem de uzun vadeli vizyonundaki planlarına uyum sağlayabildiğini gördü. Aynı zamanda mobil cihazlardan dahi Blackboard Learn'ün tüm özelliklerinin kullanılabildiği Mobile Learn platformu ile de rekabetçilik ve başarı hedeflerini daha da pekiştirmiş olacaktır."

Bugün dünyanın en iyi üniversitelerini seçen Times Higher Education sıralamasında yer alan üniversitelerin yüzde 73'ü Blackboard çözümlerini kullanıyor. Koç Üniversitesi, Blackboard ana sponsorluğunda ilk kez geçtiğimiz yıl lansmanı yapılan ve Türkiye'den toplam 7 Üniversitenin yer aldığı Times Higher Education BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) ve Gelişmekte olan Ülkeler Sıralaması'nda 20. sırada yer alıyor.

Times Higher Education sıralamalarına 2012 yılında dahil olan ve dünyanın en iyi 300 üniversitesi arasında yer alan Koç Üniversitesi, 2013 yılında Asya Üniversiteleri Sıralaması'nda 31., 2014 yılında ise 50 yaşın altındaki en iyi üniversiteler sıralamasında 41. sırada yer almıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Koç Üniversitesi, Blackboard'u Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement