Koca Dayağı 5 Gün Aç Bırakmış - Son Dakika
Güncel

Koca Dayağı 5 Gün Aç Bırakmış

Koca Dayağı 5 Gün Aç Bırakmış

Antalya'nın Elmalı ilçesine bağlı Göltarla köyünde geçtiğimiz hafta koca dayağından kaçıp 3 gün ormanda aç yaşayan ve 72 saat sonra Jandarma tarafından bulunan 26 yaşındaki Merve Özdemir, "Bu saatten sonra koruma istiyorum."

05.09.2013 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Elmalı ilçesine bağlı Göltarla köyünde geçtiğimiz hafta koca dayağından kaçıp 3 gün ormanda aç yaşayan ve 72 saat sonra Jandarma tarafından bulunan 26 yaşındaki Merve Özdemir, "Bu saatten sonra koruma istiyorum. Ben işimin birçok defa şiddetine maruz kaldığım için bu yola başvurdum. Şimdi de koruma istiyorum" dedi.

"Ben eşime kaçarak evlendim. Bu olaylar son 3 ay içinde gerçekleşti. Eşim Raşit Özdemir ile son zamanlarda sorunlar yaşadıklarını ancak son günlerde eşim daha da saldırganlaştı" diyen Merve Özdemir, "Olay günü eşimden gece geç saatlere kadar şiddet gördüm. Gözüm kararmış ne yaptığımı bilmiyorum. Evden çıkıp dağın zirvesine çıktım. 3 gün bir taşın eteğinde oturdum. Gündüzleri büyük kayalıklardan atlayıp intiharı düşündüm ancak çocuklarım gözümün önüne gelince intihardan vazgeçtim. Gece gündüz hiçbir şey yemedim. Evden uzaklaşmadan öncede 2 gün evde hiçbir şey yememiştim. Üç gün dağda kaldım. Hiçbir şey yemedim. Çok susadım. Susuzluktan bayılmışım. Kendime geldiğimde jandarmalar elimi yüzümü yıkıyordu" dedi.

Daha sonra jandarmalar tarafından köye getirildiğini kaydeden Merve Özdemir, köye geldiğinde eşinin çocuklarını tüfekle rehin aldığını ve jandarma tarafından çocuklarının kurtarılıp, eşinin de tutuklandığını öğrendiğini belirtti.

Kocasının sinir hastası olduğunu öne süren Merve Özdemir, "Son 3 ay içinde eşimin başı ağrırdı. Hastanelere gitti. Tedavisini de olmuştu" diye konuştu.

Babası Muharrem Sarıkaya'nın evine dönen Merve Özdemir, eşinden boşanmak ve çocuklarıyla yaşamak istediğini ve bu zaman içinde de koruma istediğini ifade etti.

Merve Özdemir'in 6 yaşındaki kızı Yasemin Özdemir, "Babam annemi her gün dövüyordu. Ben yapma desem de beni dinlemedi. Annem babamla kavga ettikten sonra daya doğru yola çıktı ve biz 3 gün onun yolunu gözledik. Şimdi anneme kavuştuğum için çok mutluyum" dedi.

Merve Özdemir'in dedesi Hasan Sarıkaya, "Benim torun kaçarak evlendi. Ben kaçmasından sonra ona kızdım. Aile arasında ara sıra kavga gürültü olduğunu duyduk ama seslenmedik. Son olayda eşiyle kavga etmiş ve eşi darp edince çareyi evden uzaklaşmak istemiş. O esnada Raşit Özdemir, evde cinnet geçirmiş ve torunlarımız Ümit ve Yasemini evde rehin almış elinde silah ile etrafa ateş açtı. Hemen Jandarmaya haber verdik. Jandarma uzun bir uğraş sonrası Raşit Özdemir'i etkisiz hale getirdi ve torunlarımızı bize teslim etti. Torunum (Yasemin) annem dağa gitti daha dönmedi dedi. Biz gece geç saatlere kadar dönmesini bekledik. Sonra Jandarmaya haber verdik. Jandarma köpeklerle aramaya başladı. 72 saat sonra bir taşın eteğinde baygın olarak bulduk. Şuan babasının evinde" dedi.

Kadına şiddet olayının duyulmasının ardından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Antalya il müdürlüğü yetkilileri, Merve Özdemir'i ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundular. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Koca Dayağı 5 Gün Aç Bırakmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement