Kocaeli - 12 Bin Kitap Ağaç Dallarına Meyve Oldu - Son Dakika
Güncel

Kocaeli - 12 Bin Kitap Ağaç Dallarına Meyve Oldu

Kocaeli - 12 Bin Kitap Ağaç Dallarına Meyve Oldu

12 bin kitap ağaç dallarına meyve oldu.

15.05.2015 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12 bin kitap ağaç dallarına meyve oldu.

Ömer GÖREN/ İSTANBUL, (DHA) - Kocaeli'ne bağlı 12 ilçede ağaç dallarına asılan kitaplarla insanların kültürle olan buluşması sağlandı. Kitaplara ulaşmak isteyen halk ise birbirleriyle yarıştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 7. Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde insanların kültürle olan bağlarının kopmaması yönünde ağaç dalları arasına gerili olan iplere astıkları 10 bine yakın kitabı halkla buluşturdu.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinlik çerçevesinde fuarın önemine dikkat çekmek ve kitapları geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla 4 yıldır ilçe merkezinde bulunan ağaç dallarına astıkları kitaplarla halkı buluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu kez Merkez'e bağlı 12 ilçede bulunan ağaçlara 10 bine yakın kitap asarak halkın kültüre ücretsiz ulaşımını sağladı.

Kocaeli'ne bağlı: İzmit, Körfez, Derince, Gebze, Çayırova, Darıca, Dilovası, Kartepe, Başiskele, Gölcük, Kartepe ve Karamürsel ilçelerinde oturan bölge halkı, sabahın ilk saatlerinde evlerinden çıktıklarında karşılarında ağaç dalarına asılı olan kitapları görünce önce çok şaşırdılar. Kısa süre içinde şaşkınlıklarını üzerlerinden atan Kocaeli halkı, sevinç içinde kitapları toplayarak, anlamlı bir güne uyanmanın mutluluğunu yaşadılar.

"KİTABA OLAN FARKINDALIĞIN ARTMASINI İSTEDİK"

Kağıttan imal edilen kitapların ağacın meyvesi olduğu düşüncesiyle bu fikrin ortaya çıktığını vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 'Neşe kaynağı baharın da gelmesiyle beraber Kocaeli'nde ağaçlar, insana oldukça neşe veren kitaplarla açmaya başladı. İlçelerden gelen talep üzerine Kocaeli genelinde farkındalığın artması amacıyla bu etkinliği tüm ilçelere yaymaya karar verdik' dedi.

Şehrin kültürle, kitapla, sanatla yakın olmasını çok önemsedikleri için şehri ağaçlarla ve kitaplarla süslediklerini de sözlerine ekleyen Karaosmanoğlu, Kocaeli'ne kitabın çok yakıştığını, kitap fuarının da sadece Marmara bölgesinin değil, ülkenin de cazibe merkezi olacağına inandığını belirterek, hedeflerinin büyük ve uluslararası bir kitap fuarı olma yolunda ilerlemek olduğunun altını çizdi.

Bu yıl 16-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan 7. Kocaeli Kitap Fuarı'na 350 yayınevi, 42 sahaf ve 67 STK katılıyor. Fuara Prof. Dr. Canan Karatay, İclal Aydın, Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Sunay Akın, Bejan Matur ve Hilmi Yavuz katılırken fuarın bu yıl ki onur konuğu Nuri Pakdil oluyor. Fuar süresince çeşitli söyleşiler, imza günleri, çocuklara yönelik faaliyetler, şiir dinletileri gibi 450 sayıda etkinlik bekliyor. 6 yılda 1 milyon 700 bin kişinin ziyaret ettiği fuara bu yıl 500 binden fazla kitapseverin katılması bekleniyor.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli - 12 Bin Kitap Ağaç Dallarına Meyve Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement