Kocaeli 5'inci Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli 5'inci Kitap Fuarı Açıldı

Kocaeli 5\'inci Kitap Fuarı Açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 5'incisini gerçekleştirdiği Kitap Fuarı açıldı.350 yayınevi, 20 sahaf ve 30 sivil toplum kuruluşunun yer aldığı, 19 Mayıs'a kadar açık kalacak olan fuarın onur konuğu Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı...

11.05.2013 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 5'incisini gerçekleştirdiği Kitap Fuarı açıldı. 350 yayınevi, 20 sahaf ve 30 sivil toplum kuruluşunun yer aldığı, 19 Mayıs'a kadar açık kalacak olan fuarın onur konuğu Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan oldu. Bir süre önce hayatını kaybeden Mehmet Ali Birand için de özel eşyaları ile renkli saatlerinin yer aldığı özel anı köşesi açıldı.

Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen 5'inci Kitap Fuarı'nın açılış törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kırgızistan Kültür Enformasyon ve Turizm Bakanı Sultan Raev, Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün, Sibel Gönül ve Fikri Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Selvi Boylum Al Yazmalım adlı unutulmaz eserin yazarı Cengiz Aytmatov'un kız kardeşi Rosa Aytmatova ve Kırgızistan Kültür Enformasyon ve Turizm Bakanlığı üst düzey yetkilileri, Doğan Hızlan, Mehmet Ali Birand'ın oğlu Umur Birand ve binlerce Kocaelili katıldı.

Törende konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "İnsan, zihin yenilenmesini ancak kitapla yapabilir. Zihinsel yenilenmemizi sağlayalım" diyerek fuarların birer nimet olduğunu, bu fuarın on binlerce insanı on binlerce kitapla tanıştıracağını söyledi.

5'inci Kocaeli Kitap Fuarı'nın onur konukları arasında yer alan Kırgızistan Kültür Enformasyon ve Turizm Bakanı Sultan Raev ise Cengiz Aytmatov'un akrabalarının ve kendilerinin kitap fuarına davet edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kocaeli Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyon Başkanı Fikri Işık, ise genç nesillerin okuyan, sorgulayan ve değerlendiren bir modelle yetişmeleri için çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, "Bunu başardığımız takdirde Türkiye'nin geleceği önemli bir yol alacaktır. Özellikle yürüyüş yolundaki 'Ağaçlar Kitap Açtı' etkinliği çok orijinal. Emeği geçenleri tebrik ediyorum" diye konuştu. Kocaeli Valisi Ercan Topaca da, anne ve babalara seslenerek, "Fuarı fırsat bilin, bir yıllık kitabınızı buradan uygun fiyatlarla alın. Barış için kardeşlik için okumaya ihtiyacımız var" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da konuşmasında kitapların içinin tarih, bilgi, kültür ve medeniyetle dolu olduğunu belirterek,"Kitaplar, insanlarla kendileri arasına bir köprü kuruyor. Bu köprülerden biri de Kocaeli Kitap Fuarı oldu" diye konuştu. Kocaeli Kitap Fuarı'nın Türkiye'deki en büyük ikinci kitap fuarı olduğunu hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, "Bu yılki fuarımız yine demokratik, çoğulcu, zengin ve renkli bir organizasyon olacak. Geçen senelerde olduğu gibi bu sene de fuardaki hangi etkinliğe gitme konusunda zorlanacaksınız" diye konuştu.

KİTABA TEMAS EDEN ÇOCUK VAZGEÇEMEZ

Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı ve Kitap Fuarı'nın bu yılki onur konuğu Doğan Hızlan da konuşmasında, belediyelerin kültür alanında yaptığı faaliyetleri gönülden desteklediğini belirterek, "Kitap fuarları, yazarla okurları buluşturan önemli okuma alanlarıdır. Burada yüzlerce çocuk gördüm çok memnun oldum. Çünkü kitaba temas eden çocuk bir daha ondan vazgeçemez. Kitapla insan arasında mutlak bir elektrik oluşur" dedi.

MEHMET ALİ BİRAND İÇİN ÖZEL KÖŞE

Ocak ayında hayatını kaybedene gazeteci ve televizyoncu Mehmet Ali Birand için de fuarda özel anı köşesi oluşturuldu. Mehmet Ali Birad'ın kitapları, belgesellerinin sergilendiği köşeye, babasına ait saat ve bazı eşyaları kendi elleriyle yerleştiren oğlu Umur Birand, çok duygulandığını söyledi.

Umur Birand, bu kadar büyük bir kitap fuarına gelmenin kendisi için bir şeref olduğunu belirterek, "Hep bir söylem vardır ya 'Türk insanı okumuyor' diye. Hayır Türk insanı okuyor. Kitap satın alıyor" dedi.

'BABAM UNUTULMAKTAN KORKARDI'

Babasının burada anılmasının bambaşka bir duygu olduğunu söyleyen Umur Birand, "Babam çok şeye meraklıydı. Hep unutulmaktan çok korkardı. En büyük korkusu oydu. 'Beni unutma. Bir gün unutulacağım.' Tam tersi oldu. İnsanlar daha çok hatırlıyor, anıyor. Bunun gibi güzel köşeler yaparak anıyorlar. Çok gurur verici bir oğul olarak babasının böyle anılması. Ben gerçekten de çok duygulanıyorum böyle şeylerden. Babam saatlerini çok severdi. Saat almayı severdi. Bana hediye ederdi, sonra geri alırdı. Saat ve zaman onun içi çok önemli bir şeydi. Babam zamanını çok iyi değerlendiren bir kişiydi. Her dakikasını çalışarak her dakikasını böyle azimle bir şey yaparak, hep aktif olarak şey yapardı. Olayın ironisi şu, yeterince saati vardı ama yeterince zamanı kalmadı istediklerini bitirmek için."

Umur Birand, yanına gelenlerin kendisine sürekli başsağlığı dilediğini de belirterek, "Bana başsağlığı dileyenler, 'Babanız çok muhteşem bir insandı, çok iyi bir insandı.' diyorlar. Babam sevildiğini biliyordu. Sevildiğini düşünüyordu ama bu kadar çok sevildiğini bence bilmiyordu. Keşke burada olsa ve görebilseydi. Eminim görüyordur ve bakıyordur bana. Bayılıyordur. Babam çok çok çok severdi,yani insanların onu sevmesini çok isterdi" diye konuştu Açıklaması - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli 5'inci Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Tutuklama
    18:43 Şanlıurfa'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Tutuklama

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen operasyonda 6 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 195 sentetik uyuşturucu ve 29 gram esrar ele geçirildi. 4 şüpheli tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Tekirdağ'da bir apartmanın garajı ve deposu yangında küle döndü
    18:40 Tekirdağ'da bir apartmanın garajı ve deposu yangında küle döndü

    Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bulunan bir apartmanın garaj ve depo olarak kullanılan alan, çıkan yangında tamamen yanarak küle döndü. Yangın sonucunda hayatını kaybeden veya yaralanan olmazken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Ankara'da dehşet: 9 yıl önce boşandığı eşini önce keserle başından yaraladı, ardından bıçakla öldürüp polise teslim oldu
    18:40 Ankara'da dehşet: 9 yıl önce boşandığı eşini önce keserle başından yaraladı, ardından bıçakla öldürüp polise teslim oldu

    Ankara'nın Altındağ ilçesinde 9 yıl önce boşandığı eşini önce başından keserle yaralayan ve ardından defalarca bıçaklayarak öldüren kadın polise teslim oldu. Olay, saat 03.00 sıralarında Altındağ ilçesi Karapürçek Mahallesi'nde meydana geldi. Eski eşi tarafından öldürülen adamın cesedi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Kütahya İl Genel Meclisi Yeni Döneme Başladı
    18:35 Kütahya İl Genel Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Kütahya İl Genel Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanı, başkan vekilleri ve katip üyeleri seçildi. Muammer Özcura tekrar başkan seçildi.

  • İstanbullu Hayırsever Çift Adıyaman'da İlkokul Yaptırdı
    18:33 İstanbullu Hayırsever Çift Adıyaman'da İlkokul Yaptırdı

    İstanbul'da yaşayan Aziz Erkut-Şener Işıl çifti, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde zor şartlarda eğitim gören öğrencilere destek olmak amacıyla birikimleriyle 2 derslikli bir ilkokul yaptırdı. Okulun açılışında konuşan yetkililer, çifti minnettarlıkla karşıladıklarını ve bölgenin yaralarını sarmak için gösterdikleri çaba için teşekkür ettiler.

  • Trabzon'da tır, otobüs ve kamyonetin karıştığı kaza: 1 yaralı
    18:28 Trabzon'da tır, otobüs ve kamyonetin karıştığı kaza: 1 yaralı

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, GT 600 TR plakalı tır, 61 AH 754 plakalı yolcu otobüsü ve 61 AFH 775 plakalı kamyonet çarpıştı. Kazada otobüste bulunan bir kişi hafif yaralandı. Olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kazanın nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon-Rize istikametinde ulaşımda aksamalar yaşandı.

  • Emekliler Yeniden Düzenleme İstiyor
    18:24 Emekliler Yeniden Düzenleme İstiyor

    Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi, emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi için imza kampanyası başlattı. En düşük emekli maaşının 35 bin lira olmasını ve yoksulluk sınırına çıkarılmasını talep eden sendika, imzaları TBMM'ye gönderecek.

  • Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü ziyaret etti
    18:24 Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü ziyaret etti

    Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü EXPO Kisecik'teki makamında ziyaret etti. Öntürk, ziyarette yapılacak hizmetler ve projeler hakkında bilgi verirken, Masatlı da Öntürk'ün Hatay'ın ihya ve inşasında başarılı işlere imza atacağına inandığını belirtti.

  • Yalova'da Turizm Haftası Kutlanıyor
    18:24 Yalova'da Turizm Haftası Kutlanıyor

    Yalova'da düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan kortej yürüyüşü ve törenle başladı. Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Yalova'nın turizm potansiyelini ortaya çıkarması gerektiğini belirtti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin ise Yalova'nın turizme uygun çeşitlilik ve imkanlara sahip olduğunu ancak bunların turistik ürüne dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.


Advertisement