Kocaeli Anastasia İzmit'te Yeniden Yürümeye Başladı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Anastasia İzmit'te Yeniden Yürümeye Başladı

Kocaeli Anastasia İzmit\'te Yeniden Yürümeye Başladı

Anastasia İzmit'te yeniden yürümeye başladı RUSYA'da, 17 yaşındaki Anastasia Yurchanko'nun 14 ay önce otomobilin çarpması sonucu kol ve bacakları kırıldı, iki kez beyin ameliyatı geçirdi.

20.01.2016 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anastasia İzmit'te yeniden yürümeye başladı

RUSYA'da, 17 yaşındaki Anastasia Yurchanko'nun 14 ay önce otomobilin çarpması sonucu kol ve bacakları kırıldı, iki kez beyin ameliyatı geçirdi. Kol ve bacaklarında güç kaybı olan Anastasia Yurchanko, İsrail'de gördüğü tedavinin ardından tavsiye üzerine İzmit'e getirildi. Özel bir fizik tedavi hastanesinde 6 aydır tedavi gören Anastasia bacaklarındaki ortezler ve koltuk değneği ile yeniden yürümeye başlarken, bağımsız olarak yürüyebilmesi için yürüme robotu ile çalışma yapıyor. Anastasia tedavisindeki ilerlemeler nedeniyle mutlu olduğunu söyledi.

Rusya'da 14 ay önce bir otomobilin çarpması sonucu kol ve bacakları kırılan, kafasına aldığı darbe ile yaralanan Anastasia Yurchanko, iki defa beyin ameliyatı geçirdi. Kol ve bacaklarında güçsüzlük oluşan Anastasia Yurhanko, Rusya'daki tedavisinin ardından İsrail'de fizik tedavi gördü. Anastasi Yurchanko tavsiye üzerine 6 ay önce İzmit'te bulunan özel bir fizik tedavi hastanesine getirildi. Yürüyemeyen, sadece destekle oturabilen Anastasia'ya hidro terapi, akapunktur ve fizik tedavi uygulandı. Ortezler ve koltuk değneği ile yeniden yürümeye başlayan Anastasia'nın bağımsız olarak yürüyebilme kabiliyeti kazanması için yürüme robotu ile çalışmaya başladı.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Özgül Aytekin, Anastasia'nın 6 ay önce geldiğinde yürüyemediğini, sadece destekle oturabildiğini belirterek, "Ayakta duramıyordu ve sadece iki kişiyle ayağa kaldırıp tutabiliyorduk. Yaptığımız fizik tedaviler sonrasında ciddi anlamda iyileşmeler gözlemledik. Özellikle yürüyüş robotu tedavisi başta olmak üzere, hidro terapi tedavisi, akupunktur ve fizik tedavisi sonrasında hastamız tek kişinin gözetimi altında ayağındaki ortezlerle birlikte çok güzel adım atıp yürüyebilir hale geldi. Tek isteğimiz ve amacımız hastanın bağımsız olarak yürümesini sağlamak" dedi.

Hastanın tedavi süreci içerisinde yürüme fonksiyonlarını geri kazanmaya başladığını söyleyen fizyoterapist Mesut Sever, "Hastamız haftada 3 defa yürüyüş robotuna giriyor. Burada hastamıza kaybettiği yürüme fonksiyonlarını geriye kazandırmak amaçlı çalışmalar yapıyoruz. Tedavi süreci içerisinde de yürüme fonksiyonlarında ciddi anlamda geri kazanma oluştu" diye konuştu.

Anastasia ise tedavisindeki ilerlemeler nedeniyle mutlu olduğunu, ayağa kalkıp yürüyebildiği için sevinçli olduğunu ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Anastasia İzmit'te Yeniden Yürümeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement