Kocaeli Azize Santa Barbara İzmit'te Ayinle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Azize Santa Barbara İzmit'te Ayinle Anıldı

İzmit'te, Hıristiyanlığı seçtiği için babası Dioskorus tarafından 4 Aralık 235 tarihinde öldürüldüğü ileri sürülen Azize Santa Barbara, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un katıldığı ayinle anıldı.

04.12.2017 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit'te, Hıristiyanlığı seçtiği için babası Dioskorus tarafından 4 Aralık 235 tarihinde öldürüldüğü ileri sürülen Azize Santa Barbara, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un katıldığı ayinle anıldı.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kocaeli Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi'ni gezip yetkililerden bilgi aldı. Ardından Roma İmparatorluğu'na bir dönem başkentlik yapan ve Bağçeşme mevkiinde bulunan 'Santa Barbara Kulesi' olarak da adlandırılan tarihi surlar altında ayine katıldı. Ayine, Bartholomeos, İstanbul Yunanistan Başkonsolosu Evangelos Sekeris, Çekül Vakfı Şube Başkanı Numan Gülşah, Santa Barbara filminde oynayacak oyuncu Selin Irmak, İstanbul ve Kocaeli'nden Hıristiyan vatandaşlar katıldı. Burada başı kesildiğine inanılan Azize Santa Barbara için dualar okunarak, mumlar yakıldı.

Bartholomeos ayininin ardından yaptığı konuşmada, Azize Barbara'nın yaşadığı, inancı uğruna yaşamını feda ettiği İzmit'te bulunmaktan ve onuruna ayin icra etmekten dolayı büyük sevinç ve huzur duymaktayız. Bizleri davet eden sayın Numan Gülşah'a ve izinleriyle ayini mümkün kılan devlet yetkililerine teşekkürlerimizi sunarız. Biz Hıristiyanlar için din büyüklerinin yaşadığı alanları ve Hıristiyanlık tarihindeki önemli mekanları ziyaret etmek her zaman kutsal bir görev olarak algılanmış ve yerine getirilmiştir. Örnek yaşamlarını daha iyi kavrayabilmek ve ilahi atmosferin sağlıklı olarak teneffüs edilmesini sağlayan bu ziyaretleri seleflerimiz gibi bizler de sürdürmekteyiz. Günlük tasalardan ve koşturmacadan uzaklaşarak, azizlerin yaşadığı dönemin koşullarını, yaşadıkları zorlukları hatırlayarak bu günümüze şükretmekte, bizleri doğru yoldan ayırmak isteyen şeytanla mücadele edebilecek gücü vermesi için yüce Tanrı'ya dua etmekteyiz. İyilik, doğruluk, barış ve en önemlisi sevginin dünyada hakim olacağı güzel günler mutlaka gelecektir. Yaratıcıya, inancımızı her zaman sağlam tutarak kötülükle mücadeleye hazır olmalıyız. Herkese ayırt etmeden sevgi beslemeye ve onlara için de dua etmeye devam etmeliyiz. Hepimiz Tanrı tarafından yaratıldık ve onun tarafından korunmaktayız. Yüce Tanrı'nın hepimize sağlık, bereket ve huzur ihsan etmesini dileriz dedi.

Vatikan bahçelerinde zeytin ağacı diktiklerini, barış meyvesi vermesini dilediklerini söyleyen Bartholomeos konuşmasını şöyle sürdürdü

2014 yılında Papa Hazretleri ile Kudüs'te buluştuğumuzda gerek Filistin Devlet Başkanı, gerekse İsrail Devlet Başkanı ve bendenizi Vatikan'a davet etti. 2014 Haziran ayında Vatikan'a gitmiştik ve hep beraber Vatikan bahçelerinde güzel bir tören oldu. Tevrat, İncil ve Kuran-ı Kerim'den parçalar okuduk, güzel müzik dinledik. Şimon Peres, Mahmut Abbas, Papa Hazretleri ve bendeniz Vatikan bahçelerinde bir zeytin ağacı diktik. Barış sembolü olarak inşallah o zeytin ağacı büyüyor, meyve veriyor ve yalnız zeytin meyveleri değil, aynı zamanda barış meyveleri de vermesini diliyoruz. Bugün bu kutsal mekanda bunu için de dua ettik

Numan Gülşah ise ayin sonrasında inanç ve hoşgörü fermanı olan Galerius Fermanı'nın Türkçesi ile Hıristiyanlarca madencilerin koruyucusu olarak bilinen St. Barbara anısına Azize Barbara'nın İzmitli olduğuna dair hazırladıkları nüfus kağıdı örneğinin kopyasını hediye etti.

Kocaeli Azize Santa Barbara İzmit\'te Ayinle Anıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Azize Santa Barbara İzmit'te Ayinle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement