Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kenti 380 Kamera ile İzleyecek - Son Dakika
Yerel

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kenti 380 Kamera ile İzleyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kenti 380 Kamera ile İzleyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin güvenliğinin sağlanması için vatandaşların yoğun olarak kullandığı belli noktalara kameralar yerleştiriyor.

29.01.2012 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin güvenliğinin sağlanması için vatandaşların yoğun olarak kullandığı belli noktalara kameralar yerleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi, MOBESE sistemine alternatif olacak ve kendi bünyesinde yürüteceği kent güvenlik sistemini 2011 yılında hayata geçirmişti. Daha önce Kocaeli'deki halkın yoğun olarak bulunduğu yerlere yerleştirilen 59 kamera ile başlanan Keg- Kam adı verilen proje hızla genişliyor. Kent güvenliğini sağlamak amacı ile hayata geçirilen projede şu an için kamera sayısı 380'e ulaştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Bilgi Teknolojileri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmanın kapsamı 2012 yılında daha da genişletilmesi planlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'nda gerçekleşen Kent Güvenlik Kameraları Koordinasyon toplantısında bu çalışmalar hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Toplantıya Kocaeli'de faaliyet gösteren kamera güvenlik firmaları ile Büyükşehir İletişim Ağları Servisi İletişim Ağları personelinden Bilgisayar Yüksek Mühendisi Hüseyin Çit, Şenol Bilgin, M. Salih Küçük, M. Baki Şerifağaoğlu katıldı. Halkın güvenliğini sağlayacak proje hakkında görüş alışverişi yapılan toplantıda son teknolojik gelişmeler hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Büyükşehir Belediyesi Bilgi Teknolojileri Şube Müdürlüğü İletişim Ağları Servis Şefi, Bilgisayar Yüksek Mühendisi

Hüseyin Çit şu an için kentin önemli noktalarına 380 kamera yerleştirdiklerini bu sayının 2012 yılı içinde 300 adet daha artırılmasının planlandığını belirtti. Büyükşehir Belediyesi'nin altyapısı ile hazırlanan sistemdeki kameralar Adnan Menderes, Mimar Sinan, Turgut Özal, Seka gibi üst geçitlerde, Terminaller, Deniz Ulaşım ve İskeleler, Sekapark, ücretsiz otopark alanı, Bilgi Evleri, Haller gibi noktalarda bulunuyor. 55 tanesi IP, 315 tanesi analog, 10 tanesi ise şehir kamerası olan sistem Büyükşehir Belediyesi serveri ile izlenebiliyor. Kameralar suç tespitinde bile kullanılıp gerekli görüldüğü durumlarda güvenlik güçlerinin olay mahalline daha hızlı şekilde ulaşmasını sağlıyor. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kenti 380 Kamera ile İzleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement