Kocaeli CHP Kocaeli Milletvekili Kaplan: Ön Seçim İstedik Olmadı, Karara Saygı Duymalıyız - Son Dakika
Güncel

Kocaeli CHP Kocaeli Milletvekili Kaplan: Ön Seçim İstedik Olmadı, Karara Saygı Duymalıyız

Kocaeli CHP Kocaeli Milletvekili Kaplan: Ön Seçim İstedik Olmadı, Karara Saygı Duymalıyız

CHP'nin milletvekili adaylarını ön seçim yerine merkez yoklaması ile belirleme kararı aldığı Kocaeli'de bu durum aday adayı olacaklarını açıklayan birçok partiliyi bundan vazgeçirtirken, CHP'nin Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan bugün düzenlediği basın toplantısında kendilerinin de ön seçim beklediklerini belirterek, "Ön seçim istedik olmadı.

22.02.2015 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'nin milletvekili adaylarını ön seçim yerine merkez yoklaması ile belirleme kararı aldığı Kocaeli'de bu durum aday adayı olacaklarını açıklayan birçok partiliyi bundan vazgeçirtirken, CHP'nin Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan bugün düzenlediği basın toplantısında kendilerinin de ön seçim beklediklerini belirterek, "Ön seçim istedik olmadı. Hepimizin arzusu bu yöndeydi. Ama Parti Meclisi yetkili organ. 85 seçim çevremizden 56'sında önseçim kararı alındı. Aldıkları karara hepimizin saygı duyması gerekiyor"dedi.Mehmet hilal Kaplan, Gebze ilçe başkanı Yakup Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında önce gündemle ilgili konulara değindi. Süleyman Şah Türbesi ve oradaki Karakolun boşaltılmasıyla ilgili olarak, "Üzücü bir hadise. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Topraklarının yer değiştirmesi bölgede olan istikrarsızlığın, ülkenin itibarının da kaybolduğu anlamına geliyor. Sevindirici tarafı büyük bir olay yaşanmadan oradaki askerlerimizin tahliye olmasıdır. Üzücü tarafı şu: Sanıyorum yakın gelecekte bu konuyla ilgili çok sık gündeme gelir. Tıpkı bizim Musul Konsolosluğumuz da esir düşen yurttaşlarımızın Işıd ile pazarlık yapıldı iddiaları gündeme gelmişti. Ama sanki IŞİD ile danışıklı dövüş noktasında karakolun boşaltıldığı, türbenin ve manevi değerlere ait olan hazinenin Suriye'de başka bir yere geçici olarak taşındığı bilgisi hepimizi üzmüştür." dedi.

ÖN SEÇİM OLAYI

CHP Milletvekili Kaplan, seçimler ve ön seçimle ilgili olarak ise şunları söyledi: "Şunun bilinmesini istiyorum. 2015 seçimleri Türkiye için önemli bir nokta. 2015 seçimlerinin demokrasinin Türkiye'de kurumsallaşması noktasında önemli bir mesafe alacağız. ya da Türkiye bir diktatörlüğe doğru adım atacak. Bu nedenle CHP Türkiye genelinde karar aldı. 85 seçim çevremiz var. 85 seçim çevresinin 56'sında ön seçim kararı aldık. Geriye kalan 30 seçim çevresinin 17'si yüzde 10 barajı aşılamadığı için merkez atamasıyla karar verdik. Geriye kalan 13 seçim çevresi içerisinde merkez atamanın yapılmasına Parti Meclisi karar vermiştir. Şimdi elimizi vicdanımıza götürelim. Türkiye'de son 20 yıl içerisinde 56 seçim çevresimde ön seçim yapan bir siyasi parti var mıdır? Elbette ki ön seçim önemli bir konu. Bir partinin kendi üyelerine, kendi delegelerine, kendi tabanının sesini dinlemesi son derece önemlidir. Hepimizin arzusu da bu. Ama Parti Meclisi kurultaydan sonraki yetkili organ olarak Türkiye'de siyasi partilerin dengesinin oluşması noktasında aldıkları kararlar da vardır. Bu kararlara hepimizin siyasi partinin etik değerleri gereği uymamız gereken noktalar var. Hepimizin arzusu ön seçimden yanaydı. Ön seçim istedik, olmadı. Hepimizin arzusu bu yöndeydi. Ama Parti Meclisi yetkili organ. 85 seçim çevremizden 56'sında önseçim kararı alındı. Aldıkları karara hepimizin saygı duyması gerekiyorö

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli CHP Kocaeli Milletvekili Kaplan: Ön Seçim İstedik Olmadı, Karara Saygı Duymalıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı
    20:29 İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı

    İstanbul Valiliği, bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirerek, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Meteorolojiye göre, İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.

  • Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı
    20:27 Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Osmanlı sembolü Süleyman Han Camii, restore edildikten sonra yeniden ibadete açıldı. 2 bin 700 yıllık Van Kalesi, hala görkemiyle ayakta duruyor ve cami bu tarihi yapıyı tamamlıyor. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, şehrin imar ve inşa edilmesi için yapılan çalışmaların vatandaşların huzuru ve refahı için olduğunu belirtti ve Van'ın kültür ve turizmine büyük değer katacak olan bu restorasyonların devam edeceğini söyledi.

  • 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı
    20:24 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı

    Manisa'da düzenlenen Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nin programı tanıtıldı. Festival, 23 Nisan'da başlayacak ve çeşitli etkinliklerle 28 Nisan'da sona erecek. Festivalde konserler, paneller, sergiler ve mesir saçımı gibi etkinlikler yer alacak.

  • Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı
    20:23 Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda İ.O. ve M.Y. isimli 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramasında ruhsatsız tabanca, 60 fişek ve kurusıkı tabanca ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

  • Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi
    20:22 Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi

    Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişin 44'üncü gününde, İzmir Kadın Platformu üyeleri destek için fabrika önünde toplandı. Platform adına açıklama yapan Nuray Öztürk'ün konuşması, Öz Gıda-İş Genel Başkanı Halil Çukutli tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve hükümeti eleştirdiği gerekçesiyle engellenmeye çalışıldı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek
    20:22 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile yarın İstanbul'da bir araya gelecek. Görüşmede Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin hazırlıkları, ekonomik ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alınacak. Ticaret hacminde 15 milyar dolar hedefi bulunuyor ve Türk yatırımcılar tarafından Mısır'da 100 binden fazla kişi istihdam ediliyor. Ankara, iki ülkenin çıkarlarının giderek birleştiği görüşünde.

  • Trabzon'da Gençler İçin Gazetecilik Eğitimi Tamamlandı
    20:22 Trabzon'da Gençler İçin Gazetecilik Eğitimi Tamamlandı

    Trabzon'da düzenlenen Gençler İçin Gazetecilik eğitim programı sona erdi. 65 öğrenciye gazetecilik, hikaye anlatıcılığı, saha yapımcılığı ve mobil gazetecilik konularında dersler verildi. Eğitim sonunda öğrencilerin çektikleri videolar puanlandı ve birinci olan gruplara ödül ve sertifikaları verildi.


Advertisement