Kocaeli CHP Milletvekili Ensar Öğüt'ten, "Derince Limanı'na Getirilen Anguslar Hastalıklı" İddiası - Son Dakika
Güncel

Kocaeli CHP Milletvekili Ensar Öğüt'ten, "Derince Limanı'na Getirilen Anguslar Hastalıklı" İddiası

Kocaeli CHP Milletvekili Ensar Öğüt\'ten, "Derince Limanı\'na Getirilen Anguslar Hastalıklı" İddiası

Bir süredir, Anadolu'dan getirilen kurbanlıkların Avrupa yakasına geçirilmesi ve canlı hayvan ithalatının da durdurulmasını isteyen CHP Ardağan Milletvekili Ensar Öğüt, şimdi de şok bir iddia ortaya attı.

18.10.2012 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir süredir, Anadolu'dan getirilen kurbanlıkların Avrupa yakasına geçirilmesi ve canlı hayvan ithalatının da durdurulmasını isteyen CHP Ardağan Milletvekili Ensar Öğüt, şimdi de şok bir iddia ortaya attı. Brezilya'dan ithal edilen ve Panama Bandralı "Transporter" adlı gemiyle Kocaeli'deki Derince Limanı'na getirilen 2 bin 700 angus cinsi büyükbaş hayvanın hastalıklı olduğunu iddia eden Ensar Öğüt Derince Limanı'na gelerek gemide inceleme yaptıktan sonra bunların hastalıklı olduğunu belirtip kan tahlillerinin yapılması için tespit davası açmak için Kocaeli Adlmiyesi'ne dilekçe verdi.

Et Balık Kurumu'nun Sakarya ve Yozgat Kombinaları'nda kesilmek üzere ithal edildiği belirtilen 2 bin 700 angus dün sabah Derince Limanı'na yanaştı. Bugün Derince Limanı'na gelen CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt hayvanların bulunduğu gemiye incelemelerde bulundu. Daha sonra liman çıkışında açıklama yapan Ensar Öğüt, ithal edilen hayvanlardan gelen hastalıkların Türkiye'deki hayvanlara geçtiğini iddia edenrek şunları söyledi:

"Derince Limanı'na hayvan itahalatıyla ilgili bir gemi geldiğini duydum. Sayın Mehdi Eker TRT haberde açıkladığı beyanatında 'bu sene kesinlikle ithal hayvan gelmeyecek. Kesinlikle durdurduk." demişti. Salı günü gensoru vermiştim. Orada da sayın bakan hiçbir cevap vermedi. Geçen hafta Mersin Limanı'na 10 bine yakın ithal hayvan geldi. Bakan 'İthal hayvan yok ve gelmedi' dedi ama sayın bakanın yalanını Derince Limanı'nda daha ispatlı bir şekilde çıkarttık. Biraz önce ziyaret ettiğim gemide 2 binin üzerinde hayvan olduğunu ve Brezilya'dan getirildiğini, şimdi dizili kamyonlara yüklenip Sakarya'ya oradan da Anadolu'ya veya kurban olarak alacak kişilere verilecek. Sayın bakan kurbanlık hayvan ithal etmediklerini söylerken bir yandan da gemilerle mal getiriyor. Bunun hangisi doğru? Bakanlık yapan kişiye ben bunu yakıştıramıyorum. Mersin Erdemli İlçesinde hastalıktan dolayı yüzün üstünda hayvan ölüp telef oldu. Bu hayvanlara hastalık dışarıdan gelen hayvanlardan geçiyor. O hayvanlardan geçen virüs, hastalık bizim hayvanların en geç 3 gün içersinde ölümüne neden oluyor. Bir de ölen hayvanları satıyorlar, o da ayrı bir konu." ANGUSLARIN HASTALIKLI OLDUĞU İHBARINI ALDIK

Tarım ve Gıda Bakanlığının hiçbir şekilde önlem almadığını iddia eden Ensar Öğüt konuşmasına söyle devam etti:

"Burada Tarım ve Gıda Bakanlığı hiçbir şekilde önlem almıyor ve malesef dışardan getirilen hayvanların hastalığı buradaki hayvanlara bulaşıyor ve ölü hayvanları satıyorlar. Tarım Bakanlığı 2010 yılında bir genelge yayınlayarak bütün valilere gönderdi. Denildiki 'İthal hayvan küçük ve büyükbaş hayvanların sakatatları yani ciğerleri, böbrekleri, yürekleri, kelle, paça, karınlarının yani hiçbir sakatatları yemeyecek ve derhal imha edilecek" şeklinde valiliklere yazı yazdı. Gelen ithal hayvanların sakatatında hastalık varsa etin de yokmu? Delidana hastalığı İngiltere'de 1986 yılında oldu. 2000 yılında 14 yaşındaki bir çocuk deli dana hastalığından öldü. Bu ne demek oluyor? Yani deli dana hastalığı 2 ile 10 yıl arasında kuluçka dönemi var. 10 yıl içersinde çıkıyor. Biz 2010 da ithal hayvan etmeye başladık. Bugün 2 yıl doldu. Kuluçkada olan hastalıklar 10 yıl içersinde çıkacak. Anadalu'dan gelen köylümüzün getirdiklerinin dışında kimse et alıp tüketmesin. Kurban bayramında bir haftalık dönem var. Benim buraya gelme nedenim bu gemi boşalmasın ve durdurulsun. Çünki bu gemideki hayvanların hastalıklı olduğu ihbarını aldık. Ben yürütmeyi durdurmak için idare mahkemesine tepsit davası açacağım. Bu hayvanları sağlık raporlarından geçirtmemiz lazım. Bunlarda da eğer hastalık çıkarsa 3 günlük ölüm hastalığı Kocaeli'de de yayılırsa bu Allah göstermesin Anadoluya yayılır. " KAN TAHLİLLERİNİN YAPILMASI GEREKLİ

Ensar Öğüt açıklamasında, kendisinin hayvanların hastalıklı olduğunu tesbit ettiğini, bunların gemiden inmemesi için idari mahkemeden yurütmeyi durdurma kararı aldırıp tespit isteyeceğini söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hastalıklı olup olmadıkları kan tahlileri yaptırılarak ortaya çıkar. Çünkü bu düz raporla olmaz ve hayvandaki hastalık hemen belli olmaz. Onun bir geçiş süresi vardır. 30 günlük bir süresi olmalıdır. Kan tahlilleri bekleyecek ve hastalık olup olmadığını tespit edeceğiz. Sayın Tarım Bakanı siz bir yalan söylediniz. Çıkıp yalan söylediniz. İşte Derince'de gemide bekliyor. Mersin'e geldi, başka yerlere geldi. Bu ayıptır. Bir Tarım Bakanın yalan söylemesini ben içime sindiremiyorum. Yasa var, hukuk var ve hukuk devletiyiz."

Milletvekili Öğüt daha sonra Kocaeli Adliyesi'ne gelerek ithal edilen angusların kan tahlillerinin yapılması için tespit davası açtı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli CHP Milletvekili Ensar Öğüt'ten, 'Derince Limanı'na Getirilen Anguslar Hastalıklı' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Protestocular, İsrail aleyhine slogan atarak Eminönü Meydanı'na yürüdü. Gruptakilere yerli ve yabancı turistler de destek verirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı
    21:11 Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyünde R.K. idaresindeki minibüsün devrilmesi sonucu sürücü ve beraberindeki Turgut, Durmuş ve Durdane Karahasan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır
    21:09 Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır

    Anadolu Alimler Birliği, Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, tüm kardeşlere ümmetin ve milletin geleceğini düşünmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, seçimlerin sadece yerel seçim olarak algılanmaması gerektiği vurgulanarak, Türkiye'nin İslami kimliği, ruhu ve kaderini belirleyecek kritik bir seçim olduğu ifade edildi. Ayrıca, İstanbul ve büyükşehirlerde tehlikeli bir projenin olduğu ve partilerin değil ümmetin ve milletin geleceğinin düşünülmesi gerektiği vurgulandı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok
    21:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen bir programda konuştu. Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azalan il olduğunu belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.


Advertisement