Kocaeli Cip Alınınca Engelli Maaşı Kesildi 1 - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Cip Alınınca Engelli Maaşı Kesildi 1

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde doğuştan fiziksel engelli olan 46 yaşındaki Rıfat Uçar'ın ailesi engelli vatandaşlara tanınan ÖTV indirimi hakkından faydalanarak 2016 model cip satın aldı.

13.02.2018 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde doğuştan fiziksel engelli olan 46 yaşındaki Rıfat Uçar'ın ailesi engelli vatandaşlara tanınan ÖTV indirimi hakkından faydalanarak 2016 model cip satın aldı. Aileye ait 4'er katlı iki bina ve 1 dükkan olduğu ortaya çıkınca Rıfat Uçar için ödenen engelli maaşı kesildi. Gebze Arapçeşme Mahallesi Kavak Caddesinde ailesi ile birlikte kalan doğuştan bedensel engelli Rıfat Uçar'ın ailesi, engelli vatandaşlar için tanınan ÖTV indiriminden yararlanarak 2016 model cip satın aldı. Aile ile ilgili yapılan araştırmada, aileye ait 4'er katlı iki bina ve 1 dükkan bulunduğu tespit edilerek, engelli maaşı kesildi. Bu duruma tepki gösteren ağabeyi Ferzende Uçar, Sosyal Yardımlaşma'nın yer tapusu olan binanın fotoğrafını çekip kardeşinin dosyasına koyulduğu için 3 aylık maaşının kesildiğini söyledi. 9 kardeş olduklarını ve zor geçindiklerini söyleyen Ferzande Uçar, Kardeşim doğuştan bedensel engelli. 2016 yılında kardeşimi hastaneye götürmek ve gezdirmek için araba aldık. Devletin verdiği hak var, onlara tanıdığı ÖTV indirimini kullanarak bir cip aldık. Aracı aldıktan sonra hem 3 aylık maaşı kesildi ve yeşil kartı iptal oldu. Geçen hastaneye götürdük ücret ödedik. SSK'dan yaklaşık 700 lira borç çıkartmışlar yüzde 93 engelli olmasına rağmen. Tüm sağlık masraflarını cebimizden ödüyoruz. Sosyal Yardımlaşmaya gittim. Bana lüks araç aldığımızı ve ÖTV indirimi olduğu için maaşı kesmek zorunda kaldıklarını söylediler. 5 yıl sonra o para ÖTV'yi karşılayacağını söylediler. Sonra gelir testi evrakı gönderdiler. Ama bir sonuca ulaşamadım. Kardeşimi sokağa atacak değilim. Mecbur bakacağım. Masrafı zor bakımı zor dedi.

Ferzende Uçar kardeşine yeniden engelli maaşının bağlanmasını ve sağlık güvencesinden yararlanmasını isteyerek, Benim şuanda oturduğum 4 katlı binam var ve bir de oturduğum evin arka tarafında yine 4 katlı bir binam daha var. 1 de binanın altında bakkal dükkanım var. Bakkal dükkanımın yaklaşık 15 bin lira vergi borcu var. Vergi borcumu ödeyemeyince inşaatlarda çalışmaya başladım. Biz 9 kardeşiz. Binanın fotoğrafını çekip kardeşimin dosyası içerisine koymuşlar. Mal varlığım gözüktüğü için kardeşimin 3 aylık maaşını da kesip yeşil kartını iptal ettiler. Ekonomik durumumuzun iyi olduğunu söylüyorlar. Devletin tanıdığı hak var. Biz de ona göre hareket ediyoruz diye konuştu.

Kocaeli Cip Alınınca Engelli Maaşı Kesildi 1
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Cip Alınınca Engelli Maaşı Kesildi 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement