Kocaeli'de "23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı" - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'de "23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl dördüncüsü düzenlenen "23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı" 39 ülkeden çocukların kent merkezinde oluşturduğu kortejle başladı.

19.04.2012 23:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl dördüncüsü düzenlenen "23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı" 39 ülkeden çocukların kent merkezinde oluşturduğu kortejle başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan çocuklar ile sorumluları, Belediye Bandosu eşliğinde Kocaeli Valiliği'ne yürüdü. Valilik Yüzüncü Yıl Toplantı Salonu'nda öğrencileri kabul eden Vali Ercan Topaca, 39 ülkeden çocuğu Türkiye'de görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu vesilesiyle düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın sadece Türkiye değil dünyadaki çocuklara ait olduğuna dikkati çeken Topaca, "Bu sevincimizi dünyadaki tüm çocuklarla paylaşmaktan büyük bir onur duyuyoruz" dedi.

Türkiye'deki çocukların 23 Nisan'da duyduğu mutluluğu dünya çocuklarıyla paylaşmasını istediğini belirten Topaca, şöyle konuştu:

"Sevincimiz, ülkemizdeki huzuru ve barışı tüm çocuklarımızla paylaşıyoruz. Dünyadaki çocukların da mutluluk içerisinde olmasını istiyoruz. 23 Nisan'ın dünyada aynı şekilde kutlanmasını ve bütün çocuklara barış ve huzur getirmesini diliyorum. Biz tüm çocukları rengine, ırkına ve memleketine bakmaksızın seviyoruz. Dünyadaki tüm çocuklar bizim çocuklarımız. Kendi çocuklarımıza verdiğimiz değerin aynısını onlara da veriyoruz. Tüm değerlerimizi de onlarla paylaşıyoruz. Bu bayram da sevgi ve saygı paylaşımının en güzel göstergesidir. Bugün bu salonda dünyanın her tarafından farklı kültüre sahip, farklı dilleri konuşan çocuklarımız bir arada. Adeta küçük bir dünyayı burada kurmuş bulunuyoruz. Temennimiz buradaki barış ortamının dünyaya egemen olmasıdır."

Konuşmasının ardından çocuklarla fotoğraf çektiren Topaca, çocukların ülkelerinden getirdiği hediyeleri kabul etti. Topaca da çocuklara İzmit'in tarihi saat kulesi maketini hediye etti.

-23 Nisan Ulusal Egemenlik Korteji-

Kocaeli Valiliği ziyaretinin ardından otobüslerle Merkez Bankası Kocaeli Şubesi önüne gelen çocuklar, Türk ve kendi ülkelerinin bayraklarıyla kortej oluşturdu.

Yerel kıyafetleri ve danslarıyla dikkati çeken çocuklar, Cumhuriyet ile Hürriyet caddeleri arasındaki güzergahı kullanarak Sabancı Kültür Merkezi'ne yürüdü.

Burada Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından karşılanan çocuklara, "Karamürsel sepeti"nde Türk lokumu, Türk kahvesi, cezve, pişmaniye, ünlü Türk denizcisi Piri Reis'in haritası hediye edildi.

Daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanan çocuklar, kendilerine verilen balonları, dileklerle gök yüzüne bıraktı.

- KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kocaeli'de '23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement