Kocaeli'de Fetö/pdy Davası - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de Fetö/pdy Davası

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) öğrenim gören öğrencilerden sorumlu olduğu iddia edilen tutuklu Nesim Toplu'nun yargılanmasına başlandı.

15.06.2017 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) öğrenim gören öğrencilerden sorumlu olduğu iddia edilen tutuklu Nesim Toplu'nun yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık eski Kocaeli Fem Dersaneleri reklam, tanıtım ve halkla ilişkiler yetkilisi Nesim Toplu ve avukatı katıldı.

Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından savunma yapan Toplu, hakkındaki suçlamaları ve aleyhindeki tanık ifadelerini reddetti.

İddianamede hakkında ifadelerine yer verilen 4 tanığı da tanımadığını ileri süren Toplu, anlatımların tamamının yalan ve çelişkilerle dolu olduğunu söyledi.

Toplu, "Süleyman" kod adını kullanmadığını ve örgütün üst düzey yöneticilerinden olmadığını savunarak, tahliyesini istedi.

Sanık avukatı Mustafa Canpolat ise müvekkili hakkındaki suçlamanın 4 tanığın beyanlarına dayandığını ve bunlardan ikisinin ifadelerini geri çektiğini belirterek, tanıkların mahkeme huzurunda dinlenilmesi talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenilmesine, el konulan dijital materyallere ilişkin inceleme raporunun beklenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Toplu'nun örgütün üst düzey yöneticilerinden olduğu ve tanık ifadelerine göre Kocaeli Üniversitesinde öğrencilerden sorumlu olduğu, örgüte üye kazandırmak için faaliyette bulunduğu ileri sürüldü.

İddianamede, sanığın, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de Fetö/pdy Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement