Kocaeli'de İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri Düzenlenecek - Son Dakika
Ekonomi

Kocaeli'de İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri Düzenlenecek

Sanayi kenti Kocaeli'de, 5-7 Nisan'da "İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri" (KOFİ'18) düzenlenecek.

23.01.2018 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanayi kenti Kocaeli'de, 5-7 Nisan'da "İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri" (KOFİ'18) düzenlenecek.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, etkinlik protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, Valilik koordinasyonunda, İŞ-KUR, Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli Sanayi Odası ve Kocaeli Ticaret Odası ile bu protokolü imzalayacaklarını söyledi.

Kocaeli'nin, Türkiye'de ekonomide çok önemli yere sahip olduğuna ve istihdamda önemli mesafeler almış bir kent konumunda bulunduğuna dikkati çeken Aksoy, "Böylesine önemli bir kentte kurumlarımızla iş birliği içerisinde 'İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri' düzenleyerek, iş verenin aradığı nitelikteki insanları onlara sunma ve nitelikli iş gücü piyasasını oluşturma adına fuarımızın da önemli katkısının olacağını değerlendiriyoruz." diye konuştu.

Vali Aksoy, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, odaların, üniversitelerin ve ilgili kurumların katkılarıyla 5-7 Nisan'da gerçekleştirilecek fuarın hem iş dünyasına hem de Kocaeli'ye hayırlı olmasını diledi.

Konuşmanın ardından "Kocaeli İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Toplantıya, Vali Aksoy'un yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Fatih Akbulut, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hasan Aslan ve ilgililer katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde 160 firmanın katılımıyla gerçekleştirilecek fuara, kentte ve çevre illerde ikamet eden tüm iş arayanlar, iş hayatına yeni atılacak olan kişiler, yeni mezun olan ya da olacak lise ve üniversite mezunları ile staj başvurusunda bulunmak isteyen tüm öğrenciler ücretsiz katılabilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kocaeli'de İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MATSO Başkanı: Antalya ve ilçeleri TKDK tarafından yatırım yeri kapsamına alındı
    12:26 MATSO Başkanı: Antalya ve ilçeleri TKDK tarafından yatırım yeri kapsamına alındı

    Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, TKDK Antalya'da açılması için girişimde bulunduklarını belirterek, Antalya ve ilçelerinin TKDK tarafından yatırım yeri kapsamına alındığını söyledi. Güngör, Manavgat'ın tarımsal üretim potansiyeline katkı sağlayacak tarımsal yatırımlara açık bir bölge olduğunu vurguladı. TKDK Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü ise TKDK'nın IPARD III. Kırsal Kalkınma Destekleri Bilgilendirme Çağrısı başlattığını ve Antalya'nın da bu desteklerden faydalanabileceğini belirtti.

  • Karesi Belediye Başkanı Hanımeli Pazarı'nı Ziyaret Etti
    12:15 Karesi Belediye Başkanı Hanımeli Pazarı'nı Ziyaret Etti

    Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Hanımeli Pazarı'nı ziyaret ederek çalışma mesaisine başladı. Başkan Akbıyık, pazar yerindeki stantları gezerken bayanlar tarafından büyük ilgi gördü.

  • Yozgat'ta tarım alanlarında hastalık ve zararlı kontrolü yapıldı
    12:12 Yozgat'ta tarım alanlarında hastalık ve zararlı kontrolü yapıldı

    Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde, tarım alanlarının hastalık ve zararlılara karşı kontrol edilmesi amacıyla il ve ilçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından bir dizi çalışma gerçekleştirildi. Şefaatli İlçe Tarım Müdürlüğü personeli ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitki Sağlığı birimi personellerinin katılımıyla Çekerek ilçesinde bulunan hububat ekili arazilerde detaylı kontroller yapıldı. Yapılan kontrollerde bazı bölgelerde hububat yaprak hastalıklarının görüldüğü tespit edildi ve bu bölgelerden numuneler alındı. Üreticilere, arazilerini düzenli olarak kontrol etmeleri ve hastalık belirtileri olan alanları belirleyip ilaçlama yapmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Mersin özgürlükler kenti
    12:06 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Mersin özgürlükler kenti

    Mersin'in farklı dünya görüşü ve farklı yaşam biçiminden insanların huzur içinde yaşadığı bir kent olduğunun altını çizen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin toplumun her kesimine cevap vermek zorunda olduğunu belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Bal Üreticilerine Arı Kovanı Hibe Ediyor
    12:06 Antalya Büyükşehir Belediyesi Bal Üreticilerine Arı Kovanı Hibe Ediyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde ikamet eden bal üreticilerine bin 398 adet arı kovanı hibe etti. Kadınlara da 29 hamur karma makinesi, ceviz makinesi ve salça makinesi desteği verildi.

  • Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohum Fidelerini Üreticilere Hibe Etti
    11:59 Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohum Fidelerini Üreticilere Hibe Etti

    Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından üretilen atalık yerli tohum fideleri, üreticilere hibe edildi. Dağıtım etkinliğine Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de katıldı.

  • Alaşehir'de çiftçilere erken uyarı için meteoroloji istasyonları kuruldu
    11:45 Alaşehir'de çiftçilere erken uyarı için meteoroloji istasyonları kuruldu

    Alaşehir Ticaret Borsası, tarımsal üretimi etkileyen hava olaylarının zararlarını azaltmak amacıyla 6 noktada meteoroloji istasyonu kurulumu gerçekleştirdi. Kurulan istasyonlar sayesinde çiftçiler, iklim şartlarına bağlı zararları ve hastalıkları daha hızlı tespit ederek müdahale edebilecekler. Ticaret Borsası, çiftçileri bilgilendirme toplantıları düzenleyerek projeyi tanıtıyor. Çiftçiler, meteoroloji istasyonları sayesinde daha verimli bir üretim yapmayı hedefliyor.

  • Hayat pahalılığı nedeniyle restoranlara yönelik boykot çağrısı başlatıldı
    11:44 Hayat pahalılığı nedeniyle restoranlara yönelik boykot çağrısı başlatıldı

    Türkiye'de hayat pahalılığının artmasıyla birlikte dışarda yemek yemek zorlaştı. Fahiş fiyatlar nedeniyle vatandaşlar restoranlara gitmeme kararı aldı. Porsiyonların küçülmesi fiyatları düşürmedi. Vatandaşlar sosyal medyada başlattıkları #boykot hareketiyle tepkilerini gösterdi.

  • ATO Panelinde Enflasyon Düzeltmesi Tartışıldı
    11:39 ATO Panelinde Enflasyon Düzeltmesi Tartışıldı

    Ankara Ticaret Odası'nın düzenlediği panelde enflasyon düzeltmesi uygulamasının avantajları, dezavantajları ve hukuki boyutları ele alındı. ATO Başkanı Gürsel Baran, enflasyonun ticaretin sağlıklı işlemesini engellediğini ve iş dünyasını olumsuz etkilediğini belirtti. Panelde, enflasyon muhasebesinin vergi yükünü azaltacağı ve verginin adaletli hale gelmesini sağlayacağı umuduyla talep edildiği vurgulandı. Ayrıca, panelin iş dünyasının daha fazla bilgilenmesine katkı sağlamayı hedeflediği ve yayın haline getirileceği ifade edildi.

  • VakıfBank, 550 milyon dolarlık ilave ana sermaye tahvil ihracını başarıyla tamamladı
    11:33 VakıfBank, 550 milyon dolarlık ilave ana sermaye tahvil ihracını başarıyla tamamladı

    VakıfBank, 550 milyon dolar tutarında ilave ana sermaye ihracını tamamladı. İhracın uluslararası piyasalardan Türkiye'ye 2,5 milyar dolar kaynak getirdiği belirtildi. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, işlemin uluslararası piyasalarda gerçekleştirilen ilk ilave ana sermaye tahvil ihracı olduğunu vurguladı.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Orta Koridor'un Ticaret ve Lojistik Potansiyelini Artırmak İçin Çalışmaları Planlıyor
    11:30 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Orta Koridor'un Ticaret ve Lojistik Potansiyelini Artırmak İçin Çalışmaları Planlıyor

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Asya'dan ve Orta Doğu'dan gelecek yüklerin akışını sağlamak için Marmaray'dan sonra Gebze-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı-Çatalca Demiryolu Projesi'ni hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti. Ayrıca, Basra Körfezi'ni Türkiye üzerinden Avrupa'ya ve Orta Asya'ya bağlayacak Kalkınma Yolu Projesi'nin de büyük önem taşıdığını söyledi.


Advertisement