Kocaeli'de şehir içi otoparklar Kocaelispor'a devredildi - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de şehir içi otoparklar Kocaelispor'a devredildi

Kocaeli\'de şehir içi otoparklar Kocaelispor\'a devredildi

KOCAELİ (İHA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 2019 yılının son oturumunda alınan karar ile şehir için otoparkların 5 yıllığına Kocaelispor'a devredilmesine karar verildi.

13.12.2019 10:54  Güncelleme: 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KOCAELİ (İHA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 2019 yılının son oturumunda alınan karar ile şehir için otoparkların 5 yıllığına Kocaelispor'a devredilmesine karar verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2019 yılındaki son toplantısı Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında 12 ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 bütçeleri onaya sunuldu. 114 maddenin ela alındığı mecliste plan ve bütçe komisyonunun 2020 mali yılı bütçesi ve performans programı görüşüldü. 12 ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 bütçeleri onaya sunuldu. Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 Mali Yılı Bütçesi 2 milyar 775 milyon TL olarak belirlendi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in Santral yokuşundaki kazaları meclise taşıması üzerine söz alan Başkan Büyükakın, "Santral yokuşundaki kazaların tamamı incelendi. Orayı kullanmaması gereken araçların kullanması sonucu kazalar meydana geliyor. Biz elimizden gelen tedbirleri alıyoruz. Gelir gelmez arkadaşlarıma buradaki tabelaların değiştirilmesi talimatını verdim. Ama kural tanımaz sürücüler burayı kullandığı için kazalar meydana geliyor. Biz gerekli tedbirleri almaya devam ediyoruz. Bu saatten sonra yapacağımız tabelaların altına zincir takmak olacaktır" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin Aralık ayı meclisinde şehir içi toplu taşıma için önemli bir adım atıldı. İzmit ilçesinde başlayacak olan ortak havuz için 5 No'lu Kooperatif ile protokol yapılması için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'a yetki verildi. İmzalanacak protokol kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Park A.Ş ve 5 No'lu Minibüsçüler Kooperatifinin bir araya gelerek oluşturacağı ortak gelir havuzu ile ulaşım tek elde toplanacak. Sistemde ulaşımın tamamını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi koordine edecek. Seferleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi düzenleyerek, rekabetin önüne geçecek. Protokol ile Büyükşehir Belediyesi İzmit'te yapacağı ortak gelir havuzuna tramvayı da dahil edecek.

Öte yandan Başkan Büyükakın, mecliste evsel atık yakma tesisi yapımızdan vazgeçildiğini açıkladı. Başkan Büyükakın, "Bertaraf için bir nokta bulmak amacıyla çalışıyoruz. Bir süredir akademisyenler ve odalarla çalışıyoruz. Alikahya bölgesini sıkıntıdan kurtaracak yeni bir tesis kuracağız. Yakma tesisinden vazgeçtik. Eskiden çöpün tamamını bertaraf edecekmiş gibi planlamıştık. Bugün gelinen noktada ayrıştırmadan sonra bu işlemler yapıldığı için yakma tesisinden vazgeçtik. Birkaç ay içerinde yeni yeri belirlemiş olacağız" diye konuştu.

Başkan Büyükakın, yılın son meclisinde İzmit şehir içi, Ormanya ve Milli İrade meydanındaki otoparkların Kocaelispor'a devredilmesini de gündeme getirdi. Başkan Büyükakın'ın önerisiyle teklif, komiyona havale edilmeden mecliste oylandı. Oylama sonucunda İzmit şehir içi, Ormanya ve Milli İrade meydanındaki otoparklar, 5 yıllığına Kocaelispor'a devredildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de şehir içi otoparklar Kocaelispor'a devredildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement