Kocaeli'de Su Musluktan İçilir" - Son Dakika
Ekonomi

Kocaeli'de Su Musluktan İçilir"

Kocaeli İSU Genel Müdürlüğü, "Kocaeli'de Su Musluktan İçilir" çalışmaları kapsamında, yoğun sanayinin etkisiyle her geçen gün artan nüfusun içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla 6 yeni su deposu inşa etti.

05.10.2018 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli İSU Genel Müdürlüğü, "Kocaeli'de Su Musluktan İçilir" çalışmaları kapsamında, yoğun sanayinin etkisiyle her geçen gün artan nüfusun içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla 6 yeni su deposu inşa etti.

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin sanayi merkezi olan Kocaeli'de, 783 bin abonesi ile yaklaşık 2 milyon nüfusa arıtılmış ve sağlıklı içme suyu sağlayan kurumun, il genelinde çeşitli kapasitede 604 adet depo ile vatandaşlara hizmet verdiği ifade edildi.

Açıklamada, yoğun sanayinin etkisiyle her geçen gün gelişen kentleşme ve buna bağlı olarak artan nüfusun, içme suyu ihtiyacını göz önünde bulunduran kurumun, il genelinde çeşitli kapasitede yeni depolar inşa ettiği vurgulandı.

İzmit ilçesinin şehir merkezi ile kırsal alanların ihtiyacını karşılamak için yapılacak yeni su depolarının, inşaatına bu yılın başında başlandığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kocaeli'de Su Musluktan İçilir' ilkesi ile hizmet veren İSU Genel Müdürlüğü, sanayi şehri olmanın doğal bir sonucu olarak artan nüfusun içme suyu ihtiyacını karşılamak için İzmit ilçesinde 6 adet yeni su deposu inşa ediyor. 3 bin ile 100 metreküp arasında kapasiteye sahip depoların kuruma maliyeti, 6 milyon 600 bin lira olacak. Çalışmalar kapsamında Yeşilova'da, Orhaniye'de, Serdar Radyoling'te, Durhasan'da, Akmeşe'de ve Güvercinlik'te kapasitede yeni depolar inşa ediliyor. Orhaniye ile Güvercinlik su depolarının inşaatı tamamlanarak, işletmeye alındı. Diğer depolardaki çalışmalar, program çerçevesinde devam ediyor. 2019 yılının başında tamamlanacak olan proje ile birlikte, yeni depolar işletmeye alınacak ve bulundukları bölgelerdeki abonelerin içme suyu ihtiyaçları depolanacak. Böylelikle oluşabilecek şebeke arızası, yeni hat yapımı ve tadilat çalışmalarından dolayı olumsuzluk yaşanması halinde, yeni depoların işlevi ile birlikte su kesintileri de asgariye indirilecek."

Açıklamada, Kocaeli'de yaşayanlara kaliteli hizmetler sunan ve vatandaşın memnuniyetinden ilham alan İSU'nun, şehrin hayat standartlarını yükseltecek yeni ve yerinde projelere imza atmaya devam edeceği ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kocaeli'de Su Musluktan İçilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement