Kocaeli'de Tartışma Yaratan Mia Projesiyle İlgili Yürütmeyi Durdurma Kararı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de Tartışma Yaratan Mia Projesiyle İlgili Yürütmeyi Durdurma Kararı

Kocaeli\'de Tartışma Yaratan Mia Projesiyle İlgili Yürütmeyi Durdurma Kararı

İzmit'te Küçük Sanayi Sitesi alanı içersinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Merkezi İş Alanı (MİA) Projesi ile ilgili tartışma sürerken; CHP milletvekilleri ve İl başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li meclis üyelerinin başvurusu üzerine 2'nci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

22.09.2014 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit'te Küçük Sanayi Sitesi alanı içersinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Merkezi İş Alanı (MİA) Projesi ile ilgili tartışma sürerken; CHP milletvekilleri ve İl başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li meclis üyelerinin başvurusu üzerine 2'nci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

İzmit'te daha önce bataklık olan ve yıllar önce doldurularak kazanılan Küçük Sanayi Sitesi çevresinde Yeni ve Eski Gölcük yolu arasında kalan 63 dönüm alanı kapsayan Merkezi İş Alanı (MİA) Projesi uzun süreden bu yana tartışılıyor. Son gelişmelerle ilgili CHP milletvekilleri Haydar Akar, Mehmet Hilal Kaplan, İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Büyükşehir Belediyesi'nin CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz bilgilendirme toplantısı yaptı.

"KAMU YARARINA AYKIRI"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından 12 Eylül 2013 tarihinde 558 sayılı karar ile Merkezi İş Alanı (MİA) adı altında yapılan imar değişikliği kararına, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP gurubu ve örgütü yetkili kurullarında görüşerek karşı çıktı. CHP'liler, projenin, "Depremsellik, ulaşım, mülkiyet hakkı, uygulama alanı, sulak alanların korunması, sağlık ve spor alanlarını korunması konularında kamu yararına aykırı" olduğu görüşüyle Kocaeli 2'nci İdare Mahkemesi'nde başvurarak yürütmenin durudulması ve planın iptali davası açtı.  Mahkemece dava konusu yerde bilirkişilerden oluşan 3 kişilik heyetle keşif yapıldı ve bu rapor doğrultusunda da MİA Projesi'nin yütürülmesinin durdurulmasına karar verildi.

MİA konusunda adım atılmaması ve mahkeme sonucunun beklenmesi gerektiğini belirten CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Geçen yıl burada bu konuda bir açıklama yapmıştık. MİA ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporu nedeniyle mahkeme MİA'nın durdurulması kararı verdi. Büyükşehir Belediyesi şu aşamadan sonra dönülemez adımlar atmasın. Buraya uygun bir proje yapsınlar. Güzel bir projeyle bu bölgedeki sorun halledilebilir."

"MAHKEME SÜRECİ BEKLENMELİ"

Bölgede insanları mağdur edecek çalışma yapılmaması gerektiğini de söyleyen Yalçın Kuşkan, şöyle konuştu:

"Burası bir sanayi çarşısı ve devamı var. Burada iş sahibi olanlar mağdur edilmemeli. Buraya uygun bir proje yapılmalı. Kocaeli halkının çıkarlarını korumak için mahkemeye başvurduk. Sulak ve yeşil alanların korunduğu, ulaşımın iyi hesap edildiği bir proje bölgeye yapılmalı. Bölgede yeni bir tapu verme, ruhsat veya imar çalışması yapılmamalı. Kesinlikle mahkeme süreci beklenmelidir."

"SONUÇLANANA KADAR TAKİP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

CHP Milletvekili Haydar Akar, kenti yaşanabilir bir hale dönüştürmek istediklerini anlatırken şöyle devam etti:

"Mahkeme sonuç kararının bizim gerekçelerimizle örtüştüğünü hepbirlikte gördük. Kentin bu bölümünde birşey yapılmasın algısı çıkmasın. Daha çok çalışılarak burada dikey değil yatay bir yapılanmayla kente güzelbir görsellik kazandıracak ve işyeri sahipleri mağdur edilmeden bir alan olarak dizayn edilmesi taraftarıyız. Biz kentin yaşanabilir bir kent olmasını istiyoruz. Burası da bir örnek. Mahkeme kararının doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Bunu sonuçlandırana kadar izlemeye devam edeceğiz." - İzmitkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de Tartışma Yaratan Mia Projesiyle İlgili Yürütmeyi Durdurma Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement