Kocaeli'de Tefeci Operasyonu - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'de Tefeci Operasyonu

Kocaeli'de yüksek faiz karşılığında para verdikleri ve imzalattıkları senetlerde vatandaşları yüksek miktarda borçlandırdıkları ileri sürülen 6 kişi gözaltına alındı.

13.11.2012 13:20  Güncelleme: 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de yüksek faiz karşılığında para verdikleri ve imzalattıkları senetlerde tahrifat yaparak vatandaşları yüksek miktarda borçlandırdıkları ileri sürülen 6 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı kişilerin, yüksek faizle para verdikleri vatandaşları borçlandırdığı belirlenen bir suç örgütüne yönelik çalışma başlattı.

Yaklaşık 9 aylık çalışma ve takibin ardından Körfez ve İzmit ilçelerinde tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "örgüt faaliyetleri kapsamında tefecilik yapmak" suçlarını işledikleri belirlenen Nurettin T. ile Öner T, İsmail Hakkı Ö, Metin A, Metin G. ve Metin O'yu gözaltına aldı.

-Borç karşılığı alınan bina, öğrenci yurduna çevrilmiş-

Şüphelilerin üzerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda senet, çek, sözleşme ile para verdikleri kişilerin isimlerinin yazıldığı ajanda ve tapu senetleri ele geçirildi.

Söz konusu ajandada isimleri geçen kişilerin ifadesine başvuran polis, suç örgütü üyelerinin ihtiyacı olan vatandaşları yüksek oranlarda faiz uygulayarak borçlandırdıkları ve borçluların gayri menkullerine el koyduklarını belirledi.

Şüphelilerin, 20 bin liralık senetlerde tahrifat yaparak 220 bin lira olarak değiştirdiklerini tespit eden polis, zanlıların bu yolla aldıkları bir binada, kız öğrenci yurdu açtıklarını tespit etti.

-Borç nedeniyle intihar eden kişiye ait senetler bulundu

Derince ilçesinde 10 Ocak 2012 tarihinde trenin altına atlayarak intihar eden Alaattin Çakır'ın, şüphelilerden aldığı borç parayı ödeyemediği için bunalıma girip intihar ettiğini belirleyen ekipler, ele geçen senetler arasında Çakır'ın imzaladığı 3 senede rastladı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 şüpheli, sevk edildikleri mahkemece,

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Örgüte üye olmak" ve "haksız çıkar sağlamak" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Muhabir: Metin Girgin

Yayıncı: Murat Paksoy - KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kocaeli'de Tefeci Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement