Kocaeli'deki Deaş Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'deki Deaş Davasında Karar

Kocaeli'de, terör örgütü DEAŞ'ın ildeki yapılanmasını oluşturmaya çalıştıkları iddiasıyla 15 sanığın yargılandığı davada, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan tutuklu sanık, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına mahkum edildi.

17.04.2019 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de, terör örgütü DEAŞ'ın ildeki yapılanmasını oluşturmaya çalıştıkları iddiasıyla 15 sanığın yargılandığı davada, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan tutuklu sanık, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına mahkum edildi.

Kocaeli 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, DEAŞ'a bağlı grupla hareket ederek örgütün ildeki yapılanmasını oluşturmaya çalıştıkları ve Dilovası ilçesinde bir dernek bünyesinde eğitim faaliyeti yürüttükleri iddia edilen tutuklu sanık Abdülkadir Polat ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı, geçen celsede açıkladığı esas hakkında mütalaasını tekrar ederek, sanık Abdülkadir Polat'ın, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar, tutuksuz sanıklar K.A, N.A, M.A, S.T.A, Ö.Y, D.Ç, S.O ve R.A'nın da "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan onar yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mütalaada, sanıklardan D.A, E.A, İ.Ö, A.Y, C.A ve E.A'nın beraatine karar verilmesi talep edildi.

Söz verilen sanık Abdülkadir Polat, önceki savunmalarını tekrar ederek, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Sosyal medya hesaplarında, DEAŞ'ın eline düşenleri kurtarmak için paylaşımlar yaptığını, bu nedenle DEAŞ'ın hakkında "ölüm fetvası" çıkardığını iddia eden Polat, "DEAŞ, sosyal medya hesaplarından infaz edilmemle ilgili emirler yayınladı. Beni tehdit ettiler, dövdüler, eşyalarımı gasbettiler. Bu kişileri önceden tanıyordum ama irtibatımı kesmiştim. Konuyla ilgili ifademde ayrıntılı bilgi verdim. Böyle bir durumda nasıl DEAŞ'ın yöneticisi olabilirim." diye konuştu.

Polat, sosyal medya hesaplarından DEAŞ'ı övmediğini, aksine eleştirdiğini ileri sürerek, "Sosyal medya hesaplarımdan bu yönde yaptığım paylaşımları mahkemenize sundum. DEAŞ'lılar camiye gitmez, seçimlerde oy kullanmaz, devlete 'kafir' der. Ben DEAŞ yöneticisi olsam böyle derdim, böyle yapardım. Ama benim böyle söylemlerim olmadı çünkü DEAŞ'lı değilim. Camiye giderim, oy kullanırım, devletime kötü söz söylemem. Suçsuzum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Tutuksuz diğer sanıklar da savunmalarında, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerini talep etti.

Sanık avukatları, müvekkillerinin DEAŞ üyesi olduklarına dair dosyada somut delil olmadığını savunarak, tahliye ve beraat kararı verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan tutuklu sanık Abdülkadir Polat'ı, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak, sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar K.A, N.A, M.A, S.T.A, Ö.Y, D.Ç, S.O, R.A, D.A, E.A, İ.Ö, A.Y, C.A ve E.A'nın "delil yetersizliğinden" beraatine hükmetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli'deki Deaş Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement