Kocaeli'deki Fetö/pdy Davası - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'deki Fetö/pdy Davası

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 2'si tutuklu 24 sanığın yargılanmasına devam edildi.

08.01.2018 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 2'si tutuklu 24 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlamalarının yöneltildiği, aralarında esnaf ve iş adamlarının bulunduğu 2'si tutuklu, 24 sanık ile avukatları ve yakınları katıldı.

İlgili kurumlardan istenen yazılara gelen yanıtların zapta geçirilmesinin ardından duruşmada söz verilen ve örgütte "sultan baba" olarak adlandırılan gruptan oldukları iddia edilen sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Cumhuriyet savcısı, atılı suçun niteliği, mevcut delil durumu itibarıyla tutuklu sanıkların bu hallerinin devamını talep etti.

Bunun üzerine söz verilen tutuklu sanık Ramazan Targil'in avukatı Fatih Dişçi, tutuksuz sanık L.P'nin müvekkiliyle ilgili aleyhe olabilecek bir beyanda bulunmadığını belirterek, delil olarak sunulan Bank Asya kayıtlarındaki hesap hareketlerinin rutin işlemler olduğunu söyledi.

Müvekkilinin 18 aydır tutuklu olduğunu ifade eden Dişçi, sanığın tahliyesini istedi.

Tutuklu sanıklardan Osman Yavuz'un avukatı Mustafa Keskin ise tutuksuz sanık L.P'nin ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek, müvekkili hakkındaki çeşitli ifadeler dışında somut delil bulunmadığını savundu.

Sanık hakkında, ByLock ve diğer örgüt içi haberleşmede kullanılan iletişim araçlarını kullandığına yönelik bir iddia bulunmadığını dile getiren Keskin, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Tutuklu sanıklar Targil ve Yavuz da tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Targil ve Yavuz'un üzerine atılı suçun vasfı, toplanmış olan maddi deliller, tutuklulukta geçirdikleri süre, suç vasfının değişmesi ihtimali de dikkate alınarak, adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyelerine, haklarında "ByLock" isnadı bulunan sanıkların erişim ve yazışma içeriklerinin incelenmesine karar vererek, duruşmayı 9 Nisan'a erteledi.

Bu arada, davadaki firari 4 sanığın dosyasının birleştirilerek bu davadan ayrıldığı öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli'deki Fetö/pdy Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement