Kocaeli'deki Pembe Köşk Restore Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'deki Pembe Köşk Restore Ediliyor

Kocaeli'deki tarihi Pembe Köşk'ün restore çalışmaları devam ediyor.

12.01.2018 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'deki tarihi Pembe Köşk'ün restore çalışmaları devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli'nin tarihinin önemli bir parçası olan Pembe Köşk'ün, restore edildikten sonra Kocaeli halkının hizmetine sunulacağı bildirildi.

Açıklamada, 19. yüzyıl yapısı olan köşkün, tarihi belgeler ışığında öz haline göre projelendirilerek restore edildiği aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Taşıyıcı kısmı tamamen sökülen ve tarihi ahşap yapı elemanları korunan yapının zemin çalışmaları gerçekleştiriliyor. Yapının mevcut kotları alınarak etrafındaki molozlar temizleniyor. Bodrum katta tas duvarların derz açma çalışmaları yapılıyor. Önümüzdeki günlerde yapının drenaj imalatına başlanacak. Giyotin pencereli, ikinci katı dışa çıkmalı, eliböğründeli, kat silmeleri saçaklı, ön cephesi süslemeli olan köşkün restorasyonunda, bu mimari unsurlara dikkat edilecek. Tarihi köşk, bir bodrum, iki normal ve bir çatı katından oluşuyor. Yeşil Konak, Yumurtacı Mescidi ve Kapanca Sokak gibi tarihi bir dokunun merkezinde, hemen yanı başında İçkale surlarının bir bölümünün bulunduğu tarihi yapı, bu konumuyla da restorasyon sonrası Kocaeli halkının kullanımına sunulacak."

Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu'nun "taşınmaz kültür varlığı" olarak tescillediği Pembe Köşk'ün, Kocaeli Valiliği nezdinde kurulan paylaşım komisyonunca Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiği anımsatıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli'deki Pembe Köşk Restore Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement