Kocaeli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'den Kısa Kısa

Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında okuma yazma kursuna katılanları evlerinde ziyaret etti.

01.04.2018 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında okuma yazma kursuna katılanları evlerinde ziyaret etti.

Kaymakam Narinoğlu, ev ziyaretlerinde kursiyerlerle sohbet etti, eğitim çalışmalarına ilişkin onlardan bilgi aldı.

Narinoğlu, Cumhurbaşkanı ve eşi Emine Erdoğan'ın bir süre önce başlatmış olduğu okuma-yazma seferberliği çerçevesinde yaptıkları ziyaretlerle kursiyerleri moral yönünden güçlendirdiğini belirtti.

Eğitim kadrosunun büyük bir fedakarlıkla çalıştığını vurgulayan Narinoğlu, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız hastaneye gittikleri zaman neresi muayenehane, neresi poliklinik, neresi kan alma merkezi, otobüse bindikleri zaman hangi otobüs nereye gidiyor. Birçok alanda yaşadıkları zorluklar ortadan kalkacak. Bize düşen de vatandaşlarımızın bu eğitimi almaları, okuma-yazmayı öğrenmeleri noktasında gerekli desteği sağlamak. Bu seferberliği önemsiyoruz."

Karamürsel Tepeköy Mahallesi'nde oturan Hayriye Karaca (67) ve Ereğli Mahallesi'nde ikamet eden Mürüvvet Kayan (78), ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaretlere İlçe Şube Müdürü Mehmet Durna, İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulları Müdürü Mustafa Yazıcı, Müdür Yardımcısı Filiz Kalaç ve kurs öğretmenlerinden Betül Özyer katıldı.

Yörükler tiyatro sahnesine taşındı

Gölcük Yörük Türkmen Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yörük Türkmenlerinin yaşamını anlatan "Adı Bende Saklı" adlı tiyatro oyununu sahneledi.

Gölcük Kazıklı Kervan Saray Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliğe, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Muhtarlar Dernek Başkanı Bilge Saral, siyasi partilerin il temsilcileri ile davetliler katıldı.

Oyunun yazarı ve yönetmeni Bünyamin Özdemir ile ekibinin izleyicilerden alkış aldığı performans, hem güldüren hem de düşündüren sahneleriyle dikkat çekti.

Dernek Başkanı Hüseyin Karakaya, etkinlik sonunda Özdemir'e plaket takdim etti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement