Kocaeli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'den Kısa Kısa

"Kocaeli'nin Genç Bilgeleri Liselerarası Kent Kültürü Bilgi Yarışması"nın ilçe elemeleri tamamlandı.

01.04.2018 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

" Kocaeli'nin Genç Bilgeleri Liselerarası Kent Kültürü Bilgi Yarışması"nın ilçe elemeleri tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde lise öğrencilerine yönelik yarışmanın 13 Nisan'da yapılacak finaline, Karamürsel Anadolu Lisesi, Gölcük İhsaniye Anadolu Lisesi, İzmit Tevfik Seno Arda Anadolu Lisesi, Kandıra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Derince Merkez Bankası Anadolu Lisesi, Dilovası Özel Enka Fen ve Teknoloji Lisesi, Başiskele Kocaeli Anadolu Lisesi, Kartepe Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi, Çayırova Ertuğrul Kurdoğlu Anadolu Lisesi, Darıca Gökşen Mustafa Yücel Anadolu Lisesi, Gebze Yücel Boru Fen Lisesi ve Körfez TÜPRAŞ 50. Yıl Anadolu Lisesi katılmaya hak kazandı.

Geçen hafta boyunca ilçelerde yapılan elemelerde 150 lise yarıştı. Kocaeli'yi en iyi bilen 12 lise, 13 Nisanda Yahya Kaptan Şehit Recep Topaloğlu Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenecek finalde yarışacak.

Kocaeli'nin kültür varlıkları, coğrafyası, tarihi, müzik ve yemekleri, turizmi, sporu, önemli şahsiyetleri gibi kategorilerden 30 soruya 45 saniye içerisinde cevap verecek yarışmacılardan birinci gelen ekip, Avrupa turu, ikinci Balkan turu, üçüncü Kapadokya turu ödülünü kazanacak.

KO-MEK resim sergileri açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) Mimar Sinan Kurs Merkezi'nde eğitim gören kursiyerlerin eserlerinden oluşan sergi, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi'nde açıldı.

16 kursiyerin 48 farklı eserinden oluşan serginin açılışına, sanatseverlerin yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü yöneticileri ve KO-MEK birim sorumluları katıldı.

Tamamı KO-MEK kursiyerlerinin eserlerinden oluşan Karma Resim Sergisi de Gölcük Değirmendere Sanat Evi'nde açıldı.

5 gün boyunca sanatseverler tarafından ziyaret edilen sergide, KO-MEK Değirmendere, Gölcük ve İpekyolu kurs merkezlerinde resim branşında eğitim gören kursiyerlerin eserleri yer aldı. 60 kursiyerin 84 eserinin yer aldığı Karma Resim Sergisi'nde birbirinden farklı tekniklerle yapılmış eserler sergilendi.

Dümbüldek Suyu şifa dağıtacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Derince'de yer alan Dümbüldek Suyu çevresini mesire alanına çevirme çalışmalarına devam ediyor.

Büyük oranda çalışmaların tamamlandığı alanda, su kaynağındaki kap taş yapım işine başlandı. Mesire alanının tamamlanmasıyla şifalı Dümbüldek Suyu, ülkenin her bir yerinden gelen vatandaşlara şifa dağıtacak.

Çalışmalar kapsamında giriş kapısı, 51 metrekarelik kır kahvesi, 18 metrekare mescit, vatandaşların rahatça suya erişebilmesi için çeşme ile bay ve bayan lavaboların yapımında sona gelindi.

Mesire alanında ayrıca, 100 adet çardak, ahşap çocuk oyun grubu, 21 araçlık otopark ve aydınlatma direklerinin yapım çalışmaları sürüyor.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement