Kocaeli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'den Kısa Kısa

Körfez ilçesinde, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa Prof. Dr. Orhan Kural katıldı.

07.06.2018 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Körfez ilçesinde, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa Prof. Dr. Orhan Kural katıldı.

Nuh Çimento'nun katkısıyla kaymakamlık tarafından 40 başarılı öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Körfez Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğtim Müdürlüğü'nce Tütünçiftlik Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Kural'ın yanı sıra Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Belediye Başkanı İsmail Baran, Uluğbey Ortaokulu Müdürü Selami Bilgücü ve Nuh Çimento yetkilisi Yasin Yiğit ile veliler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okudan, öğrencileri çevre bilinci kazandıklarını belirterek, bu konuda katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Dinleyicilerden ayağa kalkmalarını isteyen Kural da ellerini kalbine koydurduktan sonra sigara içmemek üzerine söz aldı.

Şimdiye kadar 248 ülkede konferans verdiğini anlatan Kural, Türkiye'de günde 6 milyon ekmeğin çöpe gittiğini, ülkenin israfta dünyada 39. sırada olduğunu ifade etti.

İlkokul öğrencilerinden ramazan hassasiyeti

Gölcük Donanma ilkokulu öğrencileri, harçlıklarıyla aldıkları 86 koli erzak yardımını Gölcük Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Zehra Kahraman'a teslim etti.

"İftarımı Paylaşıyorum" adlı değerler eğitimi projesi kapsamında harçlıklarıyla marketten alışveriş yapan öğrenciler, daha sonra bu malzemelerden 86 koli ramazan kumanyası hazırladı.

Yardımlar, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şimşek, okul müdürü Kadir Sonugelen ve öğretmenleri ile öğrencilerin katıldığı törenle Gölcük Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Zehra Kahraman'a teslim edildi.

Karamürsel'de mezuniyet heyecanı

Karamürsel Dr. Pembe Müjgan Calp Gökçora Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 162 öğrenci mezun oldu.

Okul Müdürü Necmeddin Şahin, yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencilere başarılar diledi. Bu yıl 27'si ebe yardımcılığı, 90'ı sağlık bakım teknisyenliği ve 45'i hemşirelik yardımcılığı bölümünden olmak üzere 162 öğrencinin mezun olduğunu kaydetti.

Konuşma ve diploma törenin ardından okul birincisi Miray Kınalı, okul yaş kütüğüne plaketini çaktı.

Daha sonra Türk bayrağı ve okul flamasının devir teslim töreni yapıldı. Tören, 162 öğrencinin keplerini havaya atarak mezuniyeti kutlamalarıyla sona erdi.

Törene, Kocaeli Ak Parti Milletvekili Sami Çakır, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.

Çevre Günü etkinliğinde öğrenciler çöp topladı

Karamürsel ilçesinde, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında öğrenciler çöp topladı.

Etkinliğe katılan Karamürsel Atatürk Ortaokulu öğrencileri, Karamürsel Altınkemer Plajı'nda toplandı.

Burada, üzerinde "Temiz bir Karamürsel için el ele" pankartları taşıyan öğrenciler, "Karamürsel evimizdir" şeklinde slogan attı, yürüyerek çöp topladı.

Etkinlik, Karamürsel Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'nda son buldu.

Kaymakam, derece alan öğrencileri ağırladı

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğinde Sivas'ta düzenlenen 12. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında Türkiye 4'üncüsü olan Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerini makamında kabul etti.

Yarışmanın "Endüstriyel Robotik Kol" kategorisinde "ATAKROBOT" isimli çalışma ile 4. olan okulun müdürü Hakan Çelik, öğretmen ve öğrenciler Karaman'ı ziyaret etti.

Çelik'in yarışma hakkında bilgi verdiği Karaman, öğretmen ve öğrencilere başarılarından ötürü teşekkürleri sundu, çeşitli hediyeler takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement