Kocaeli Doktor Balıklar Güzelliğin Hizmetinde - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Doktor Balıklar Güzelliğin Hizmetinde

İlk kez Sivas'ın Kangal İlçesi'nde başta egzama, mantar ve sedef olmak üzere çeşitli cilt hastalıkları ile yaraların iyileştirilmesinde kullanılan, yurt dışına çıkarılmaları yasak olmasına rağmen gizlice kaçırılarak şu anda bazı ülkelerde de...

24.02.2013 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlk kez Sivas'ın Kangal İlçesi'nde başta egzama, mantar ve sedef olmak üzere çeşitli cilt hastalıkları ile yaraların iyileştirilmesinde kullanılan, yurt dışına çıkarılmaları yasak olmasına rağmen gizlice kaçırılarak şu anda bazı ülkelerde de yetiştirilmeye başlanan doktor balıklar, şimdi de güzelliğin hizmetinde kullanılmaya başlandı. İzmit'te yeni açılan bir güzellik merkezinde hazırlanan el ve ayakların sokulduğu özel havuzlu koltukta doktor balıklar kadınların el ve ayaklarındaki istenmeyen deri ve kabukları temizleyip masaj yapıyor.

Diyetisyen Ercan Kaplan ile pratisyen hekim Fuat Ayar'ın ortaklaşa kurduğu Bennu Kozmetik ve Güzellik Salonu'nda en büyük ilgiyi bu doktor balıklar çekti. İşletmesini Ercan Kaplan ve Fuat Ayar'ın eşleri Fatma Kaplan ile Ayşe Ayar'ın yapacağı 4 kattan oluşan güzellik salonunda Sivas'ın Kangal İlçesi'ndeki Balıklı Kaplıca'da insan vücudundaki başta egzama olmak üzere tüm yaraları temizlemekle ün yapan doktor balıklar burada güzellik hizmetinde kullanılıyor.

Güzellik salonunun ortaklarından Ercan Kaplan, bu balıkları Almanya'dan getirdiklerini belirterek, Bu balıkların manikür pedikür yapma özellikleri var. ve tüm ölü dereyi temizleme özellikleri var. Aynı zamanda mantar tedavisinde kullanılıyor. Sedef, egzema ve belli rahatsızlıklarda tedavici edici özelliği olan balıklar. Zaten Kangal'daki kaplıcanın özelliğini herkes biliyor. Fakat biz bu balıkları yurt dışından getirmek zorunda kaldık. Kangal'dan dışarı çıkışı yasaktı. Bunlar yurt dışında üretilmişti. Özel bir suyu var. diyerek şöyle devam ettiİnsanlar başta biraz çekiniyorlar. 'Elimi ayağımı balıkların içine nasıl sokacağım' falan diyorlar. Fakat girdikten sonrada çıkmak istemiyorlar. Balıkların aynı zamanda dolaşımı düzenleyici özelliği olduğu için ayaktaki laktikasitin uzaklaşmasına ve ayaklarınızın dinlenmesine yardımcı oluyor. Her zaman da bilindiği üzere ayaklarda akapunktur noktaları var. Ayaklardaki akapunktur noktalarını uyararak rahatlamayı sağlıyor. 20 dakikanın bitiminde hastalarımız çıkmak istemiyorlar. 'Bir 10 dakika uyumama müsade edin öyle çıkayım' diyorlar.

Doktor balıklara ilk kez masaj yaptıran Aslı Zan ise duygularını şöyle anlattı

İlk girdiğimde acayip bir gıdıklanma hissi vardı. Yanlız daha sonra masaj etkisine döndü. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum ve sanki balıklar bana masaj yapıyorlar. Gün sonu kesinlikle kullanılmalı diye düşünüyorum. Özellikle çalışan kişiler için harika bir duygu. Cilt hastalıklarına iyi geldiğini biliyoruz. Manikür pedikür yapma gibi özelliği de var. Herkese tavsiye ediyorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Doktor Balıklar Güzelliğin Hizmetinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement